Prístresok - náter

Ahojte. Dali sme si postavit dreveny pristresok nad terasu a ideme drevo natriet volakou tenkovrstvovou olejovou lazurou. Potrebovali by sme poradit co podla vas pouzit. Nechceme ziadny lak, iba olej. Chceli by sme zachovat farbu dreva, nechceme aby farba zozltla. Ale vo farby-laky nam povedali, ze bezfarebna lazura vzdy zozltne. Viete nieco poradit? Dnes sme dokonca vzali na skusku luxol biely, na predajni na tom dreve to vyzeralo fajn, na nasom pristresku uz nie moc. Bola by som vdacna za foto vasich pristreskov/altankov, plus nazov lazury, aku ste pouzili. A ci ste s nou spokojni. Dakujem za pomoc
Odpovedať
Pozri na moje foto---to sú dve rôzne olejové lazúry...Tá tmavá je na obklad ktorý je na strope vonku, bledá lazúra je na dvierkach do pivnice...Ja mám presne tú lazúru čo je na pravo orech...Bledá neviem teraz Ti napísať aký odtieň...Som spokojný.. Je treba natierať hubičkou a čím viac budeš mať náterov tým viac bude farba tmavšia...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od allias20:

Ahojte. Dali sme si postavit dreveny pristresok n…
@allias20 my sme sibírsky smrekovec natreli HK lasur od remmersu bezfarebný. Sme spokojní, splnilo nase predstavy.Pozri foto po roku. Ak chceš, pridám večer foto v tieni.
Odpovedať

Ahojte. Dali sme si postavit dreveny pristresok n…
@allias20 a teda foto v tieni
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aandrea99:

@allias20 a teda foto v tieni
@aandrea99 krasne. takze natierali ste rok dozadu? Netreba uz pretriet?
Odpovedať

@aandrea99 krasne. takze natierali ste rok dozadu…
@allias20 prvý náter bol v novembri 2022, ten sme dali 2x s odstupom pár dní. Druhý v lete 2023, jedna vrstva...prvá foto je zo septembra 2023 a foto v tieni dnešný stav. A teda nezabudnite natrieť bochemitom pred nanesenim prvej vrstvy oleja. My to asi budeme každoročne natierať jednou vrstvou, minimálne stenu, na ktorú prší a sneží. Ale ide to fajn so štetcom a hlavne netreba starý náter brusit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?