Diskusiu odoberá 1 človek

Možnosti okrem dlažby na terče

Ahojte, mám 50 m2 terasy, ktora nie je nadokryta strechou ani nebude. Obaja nechceme ziadne imitacie dreva ani drevo. Mame na terase izolaciu foliou (myslim tatrafol) cize nam tí co robili vylucili epoxid ci poter. Fotka len pre predstavu, nechcelo sa mi postaviť. 😁 Mate nejake napady?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od elicea:

Ahojte, mám 50 m2 terasy, ktora nie je nadokryta …
@elicea Len pre istotu-môžme vylúčiť drevo, lepenú dlažbu, dlažbu na terče. Už toho veľa na výber neostáva - wpc dosky, štrkový zásyp, alebo zelená strecha. Štrk by som vylúčil a ďalej by som sa rozhodoval podľa toho, či chcete terasu využívať, alebo ju potrebujete len nejako zakryť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@elicea Len pre istotu-môžme vylúčiť drevo, lepen…
@stowasser a preco vylucujes dlazbu na terce? Este moze byt teoreticky aj dlazba do strku, ale terce podla mna v pohode...
Odpovedať
Mimochodom dlazba na tercoch vdaka medzere pod nou v lete vyrazne eliminuje prestup tepla cez foliu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@stowasser a preco vylucujes dlazbu na terce? Est…
@minoo Viď nadpis témy diskusie
Odpovedať

@minoo Viď nadpis témy diskusie
@stowasser 😁 slepy som
Odpovedať

@elicea Len pre istotu-môžme vylúčiť drevo, lepen…
@stowasser na terce moze byt...
Odpovedať

@stowasser 😁 slepy som
@minoo ja viem, ze dlazba je skvela moznost ale premyslam skor nad inym materialom ako keramika... napr. plast kocky na terce alebo to, ja neviem co vsetko existuje 🙄
Odpovedať

@minoo ja viem, ze dlazba je skvela moznost ale p…
@elicea tak mas este take tartanove bloky, ked sa tam chces valat po zemi, alebo zaklikavacie dielce co vyzera ako parkety ale to sa snazi vyzerat ako drevo vacsinou... A este teoreticky umela trava...
Odpovedať

@minoo ja viem, ze dlazba je skvela moznost ale p…
@elicea Dobre by bolo na začiatok zodpovedať otázku, ako si predstavujete používať túto terasu. Každý povrch má svoje výhody/nevýhody a rôznu náročnosť na údržbu. Taktiež treba rozmýšľať nad nosnosťou, ak by ste sa niekedy rozhodli urobiť na terase napríklad pergolu.
Odpovedať

@elicea tak mas este take tartanove bloky, ked sa…
@minoo nasla som na allegro zacvakavacie po bokoch plastove vyzeraju ako dlazba... recenzie fajn ale Boh vie ci su neni pisane len tak firmou 🤷‍♀️ ale zospodu neviem ci by foliu neposkodili... ale zas mozem dat pod ne geotextiliu 🙈
Odpovedať

@elicea Dobre by bolo na začiatok zodpovedať otáz…
@stowasser nedomysleli sme to na zaciatku... ale skrz dizajn domu ako celku to nadstresit nebudeme urcite... ani markizu, niekedy ked je zima, ze 1.5 m snehu, treba to tam odhadzat a to na dlazbe by som padala na hubu 🙈 vyuzivat, max ratanovy nabytok az sa tam deti mozu hrat, nic ine... grilujeme atd. na inej kde mame dlazbu 🙆‍♀️
Odpovedať
nechapem padanie na hubu na dlazbe pri odhadzovani snehu na rovine... to uz co je za hovadina
Odpovedať
Článok sa načítava...

@minoo nasla som na allegro zacvakavacie po bokoc…
@elicea no urcite by som nekupoval takto zvoleja komplet. Kup si dve, zacvakni, potestuj co to vydrzi (teplo/zima/horske slnko/psi bobek, atd), ci sa to nebude krutit, alebo lupat a az potom kup celu plochu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

nechapem padanie na hubu na dlazbe pri odhadzovan…
@kejsix normalne na kazdej jednej co som kde v zime bola sa smyka
Odpovedať

@elicea no urcite by som nekupoval takto zvoleja …
@minoo ano dakujem, uz som dve objednala a radsej raz ohmatat ako 1000 recenzii precitat 🙈
Odpovedať
Profilova fotka

@minoo ano dakujem, uz som dve objednala a radsej…
@elicea Ahoj, my sme dávali na terasu WPC dosky Timbermax. Tam je viacero možností, čo sa týka tej montáže, alebo uloženia alebo sa to celkovo volá 😀 Všimla som si, že aj tento tip na podlahu tu zaznel, tak pridávam naše riešenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od betka8880:

@elicea Ahoj, my sme dávali na terasu WPC dosky T…
@betka8880 superko dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?