Diskusiu odoberá 8 ľudí

Máte skúsenosti s WPC a drevoplastovými terasami?

Zobraz úvodný príspevok
Akú máte skúsenosť s terasovými doskami WPC, alebo resp. tie drevoplastové, nie drevo - Bankirai. Aká je údržba, opaltí sa to, čo počasie, má to niekto už aspoň jednu zimu?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od milan303:

@minolop tak ja ta nenutim, aby si tam isiel, ak …
@milan303 Jasne, da sa aj tak, ked mas predstavu, co chces a kolko toho potrebujes, tak nie je problem. Pripadne sa da aj poradit vsak z predajcom aj na dialku, ze coho budes kolko potrebovat podla popisu, nakresu, fotografie a podobne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od machac0:

@milan303 Jasne, da sa aj tak, ked mas predstavu,…
@machac0 Akurát, keď to dohaduješ takto na diaľku, tak si to musíš sám pomerať. Je dobré si dopredu zistiť napríklad to, aká medzera má byť medzi doskami kvôli rozťažnosti, ako sa ukončujú hrany, alebo ako je lepšie preložiť schody. Proste zistiť toto dopredu a nie nakúpiť dosky a potom lamentovať, čo s nimi ďalej.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lubos782:

@machac0 Akurát, keď to dohaduješ takto na diaľku…
@lubos782 Myslím si, že to nie je až také náročné. Však hádam vieš, odkiaľ pokiaľ potrebuješ spraviť podlahu, či nie? Jasné, že treba rátať aj s nejakou malou rezervou pre každý prípad.
Odpovedať

@lubos782 Myslím si, že to nie je až také náročné…
@machac0 Ale však to je jasné, som myslel skôr čo sa už takých detailov týka, prípadné nejaké grify ako na to. Preto vravím, lebo keď to niekto kúpi, prvý raz to vidí, tak nie každému bude asi zjavné, čo treba.
Odpovedať

@machac0 Ale však to je jasné, som myslel skôr čo…
@lubos782 jedine asi poriadne si nastudovat navody, ako s tym treba robit. ja som si zvykol pozerat aj videa po youtube a kade tade, kde vidis ako s tym ludia robia. to je predsa len o nieco lepsie, ako ked mas o niecom iba citat.
Odpovedať
Profilova fotka

@machac0 Akurát, keď to dohaduješ takto na diaľku…
@lubos782 Ty si pisal o tom merani, ze to treba dobre pomerat. Lenze medzi tymi doskami su aj medzery. Ty posles potom len rozmery, alebo si podla tych rozmerov vypocitas, kolko kusov dosiek by si potreboval? Reku ci sa nejak pocita aj s tymi medzerami medzi doskami. Sice nie vela, ale je to rozdiel nez keby sa tesne k sebe davali dosky. nie?
Odpovedať
Profilova fotka

@machac0 Ale však to je jasné, som myslel skôr čo…
@lubos782 Praveze by som povedal, ze sikovny domaci kutil si s tym poradi. Presne ako @milan303 pise. Nebal by som sa toho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od darinna1:

@lubos782 Ty si pisal o tom merani, ze to treba d…
@darinna1 Ale neblázni, ešte aby si si vyrátavala nejaké medzery. Však to ty nemáš ako vedieť, ako sa to bude montovať. Či vieš dopredu, ako sa budú tie dosky správať a podobne, aby si vedela už s týmto počítať? Pri Timbermax doskách sú tie medzery medzi nimi fakt milimetrové, takže to nie je taká miera, že by to ovplyvnilo celé prepočty.
Odpovedať

@lubos782 jedine asi poriadne si nastudovat navod…
@milan303 To hej, má to niečo viac do seba, ako len prečítať pár viet. Takto podľa videí sa mi podarilo už čo to porobiť, tak možno je to cesta aj pri takýchto záležitostiach. I keď aspoň o tom správnom podlaží pre tú podlahu by to možno chcelo nejaké poradenstvo, ak nemáš rovno vybetónovanú plochu.
Odpovedať
Profilova fotka

@darinna1 Ale neblázni, ešte aby si si vyrátavala…
@lubos782 Tak ja neviem, len mi to tak napadlo. Moze byt, ze som sa opytala uplnu blbost 😂 Tak ale vam to nenapadlo, ze co sa to berie nejak do uvahy? Zbytocne asi uvazujem nad niektorymi vecami.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od darinna1:

@lubos782 Tak ja neviem, len mi to tak napadlo. M…
@darinna1 Podľa mňa je toto úplne zanedbateľné. Akože možno záleží, že čo za dosky kupuješ, ale medzi tými našimi sú také mini medzierky, že ozaj je to málo aj keby to porátaš všetko dokopy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od betka8880:

@darinna1 Podľa mňa je toto úplne zanedbateľné. A…
@betka8880 No tak vidis, tak take uplne zanedbatelne to byt nemusi 😀 Lepsie je to, ked tam nie su medzery si myslim. Aj sa lepsie potom beha po tej podlahe si myslim a hlavne nic ti tam nezapadne.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@milan303 To hej, má to niečo viac do seba, ako l…
@lubos782 v takomto pripade je to o nieco pracnejsie to je fakt a zvlast, aby si zvolil aj vhodne to podlazie alebo podkonstrukciu. najjednoduchsie je asi, ked sa to robi na terce.
Odpovedať
Profilova fotka

@lubos782 v takomto pripade je to o nieco pracnej…
@milan303 Ono zalezi dost od toho, ako to mas cele pripravene. Ked mas pekne vybetonovanu plochu viac menej aj do roviny, tak to je ideal a mozes potom smelo ist do tych tercov. Ale tak co viem, tak sa daju ulozit aj na strkove lozko napriklad.
Odpovedať

@milan303 Ono zalezi dost od toho, ako to mas cel…
@machac0 tak ano, kazda ta podkonstrukcia ma nejake kriteria, kedy je idealne zvolit prave tu konkretnu. aj toto je jedna z moznosti. akurat co viem, tak nie je dobre ukladat to priamo na "zem", ale to hadam kazdemu dojde.
Odpovedať
Profilova fotka

@machac0 tak ano, kazda ta podkonstrukcia ma neja…
@milan303 Najlepšie to nechať na montážnikov, ako sme to spravili my a nemuseli sme riešiť, čo sa dá pod podlahu, ako to spraviť najlepšie. Však nech to posúdia oni, keď sa v tom vyznajú a rozumejú tomu isto lepšie, haha.
Odpovedať
Profilova fotka

@machac0 tak ano, kazda ta podkonstrukcia ma neja…
@milan303 Hmm aby si nebol prekvapeny. Uz som aj take videl, kde sa panko pytal, ci je to okej. Takze ludi napadne kadeco, to mi ver. Ja som uz opatrny, ked sa mam do niecoho pustat, skusenosti ma naucili 😀
Odpovedať
Profilova fotka
zdraviem vas vospolok. vedeli by ste mi zhrnut nejake zakladne body, ze coho sa vyvarovat pri vybere takychto dosiek? viem, v com spocivaju ich vyhody a tak dalej, to som si zhruba precital. ale chcem ist na to z tejto strany.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od majak0:

zdraviem vas vospolok. vedeli by ste mi zhrnut ne…
@majak0 Ak si vies pozriet, tak zacni kludne pri zlozeni, kolko ktorych zloziek je v doskach, od toho sa vyrazne odvijaju vlastnosti. Akym sposobom sa dosky vyrabaju, ci sa nejak osetruju aj po tom, ako vyjdu z vyroby. Pre niektorych je dost podstatny aj vzhlad.
Odpovedať
Profilova fotka

zdraviem vas vospolok. vedeli by ste mi zhrnut ne…
@majak0 Tak keď vieš, aké sú výhody a vieš posúdiť, ktoré sú dobré, tak logicky vieš aj to, ktorým by si sa mal radšej vyhnúť, nie? 😀
Odpovedať
Profilova fotka

@majak0 Ak si vies pozriet, tak zacni kludne pri …
@machac0 myslis takto uplne dopodrobna to zacat sledovat? to som veru zatial nepozeral. akoze cital som parametre a podobne, bol som aj nejake popozerat a tak. ale rad by som vybral fakt zodpovedne, kedze, ked sa bavime o doskach na celu terasu, tak je to celkom investicia. rozpocet mam nejaky stanoveny, ale navysovat ho nechcem viacej.
Odpovedať

@machac0 myslis takto uplne dopodrobna to zacat s…
@majak0 Pokial chces hladat vsetky rozdiely, tak jedine takto na to ist. Ze uplne od pociatku. Inak neviem, co by som poradil.
Odpovedať
Profilova fotka

@majak0 Pokial chces hladat vsetky rozdiely, tak …
@milan303 mam spraveny taky predvyber, asi nebude ten zoznam nijak sokujuci, lebo zase taky velky vyber tu nemame z tych lepsich kvalitnejsich dosiek. tak uz to chcem konecne dotiahnut do konca, nech sa s prehladom postiha este tento rok, nech si to nemusim absolvovat este raz potom buduci rok 😀
Odpovedať
Profilova fotka

@machac0 myslis takto uplne dopodrobna to zacat s…
@majak0 daval si si aj robit nejake cenove ponuky? mozno by nebolo zle sa aj od tohto napriklad odrazit. ked hovoris, ze mas stanoveny rozpocet, tak aby si vedel, s cim mozes teda ratat.
Odpovedať
Profilova fotka

@majak0 daval si si aj robit nejake cenove ponuky…
@machac0 hej jasne, to mam. vsak nebudem sa tocit dokola vo vybere len podla obrazkov. je mi jasne, ze ked chcem kvalitu, tak nemozem vyberat to cenovo najvyhodnejsie, to proste dokopy nejde. len ci sa teda oplati ta investicia, ze je tam ozaj taky vyrazny rozdiel v kvalite dosiek. s rozpoctom som v pohode, o to sa nemusis bat. keby som nebol, tak nezvazujem tieto moznosti 😉
Odpovedať
Profilova fotka

@machac0 hej jasne, to mam. vsak nebudem sa tocit…
@majak0 Je to rozdiel. To už na pohľad vidíš pri niektorých doskách. My sme sa rozhodli podobne ako ty, že radšej investujeme do toho, ako by sme mali potom celú podlahu obmieňať po pár rokoch.
Odpovedať
Profilova fotka

@machac0 hej jasne, to mam. vsak nebudem sa tocit…
@majak0 oplati veru a ked vyberies dobre dosky, tak si budes dakovat dlhe roky, ze si sa tak rozhodol nakoniec. neviem uz ani, ci si to pisal predtym, ale na kluc to chces cele? ci montovat to budes sam?
Odpovedať
Profilova fotka
kludne sa potom podeľte s informáciou, odkadial budete kupovať :) v priebehu budúceho roku (leta) plánujem urobiť ,,terasku" za bazénom z WPC dosiek (chcel som najprv drevo, ale to by do pár rokov uhnilo).... popravde som zatiaľ pozeral primárne na cenu, pretože je to za bazénom nič zložitého tam vymýšlať nechcem :D ostalo mi tam pár dlažieb (z tých čo tam boli som robil dorezávky okolo domu) ktoré plánujem využiť ako ,,patky" a na ne len nejaký profil ku ktorému budem WPC dosky skrutkovať
Odpovedať
Profilova fotka
tak nakoniec to vidim na ten timbermax. tam ta kvalita vitazi spomedzi moznosti, co som pozeral. cenovo mi to vychadza stale v pohode. akoze viem, ze by som nasiel aj lacnejsie, ale zase by boli nekvalitnejsie. a uz ked sa do toho idem pustat, tak by som to nerad cele robil o dva tri roky zase. co sa montaze tyka, tak to budem robit s brachom, nebudem davat robit na kluc. podla toho, co som pozeral, tak montaz nie je nejak narocna.
Odpovedať

tak nakoniec to vidim na ten timbermax. tam ta kv…
@majak0 Dobre rozhodnutie, na zaciatku si trochu priplatis, ale je to investicia, ktora sa ti po dalsie roky vrati v podobe minimalnej udrzby a ziadnych dalsich nakladov, ze by podlaha nieco vyzadovala.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?