Drážky v terasových doskách

Vedel by mi niekto povedat, koli comu sa terasove dosky robia drazkovane? Ideme robit terasu, mame smrekovcove dosky ohoblovane, ale bez drazok. Treba tam tie drazky?
Odpovedať
Profilova fotka
inak to by aj mna zaujimalo,lebo sa mi to zda iba neprakticke na udrzbu.
Odpovedať
@akvi myslis drazky medzi doskami? tie su na odvod vody,alebo cele odrazkovane dosky ?-to neviem k comu je dobre,my mame hladke. na obr.su cele odrazkovane len to nieje dobre vidno
Odpovedať
@atlaska tie medzi doskami, to mi je jasne, ze koli vode, ale mna zaujimaju tie drazky po doskach. lebo neviem, ci to mame dat vydrazkovat, alebo je to zbytocne. Ak mi niekto napise dobry dovod, tak to dame, ale inak netusim, preco by to tam malo byt. Docitala som sa, ze napr. pri bazene je to koli smykaniu, z toho mi ale vyplyva, ze na obycajnej terase to nie je treba.. Ale mozno sa mylim..
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna su tam tie drazky, aby sa na nich nesmykalo
Odpovedať
@kubo56 Presne ako hovoris, su protismykove.. Ale vraj to je jedina vyhoda.. Hladke maju vyhodu, ze sa lepsie renovuju a su lahsie na udrzbu..
Odpovedať
Profilova fotka
tie drazky by som tam ja uz nerobil, aj ked ja chcem sebe na terasu pouzit drazkovane, ale smrek je mekke drevo a myslim si, ze by sa pri zatazi tie drazky rychlo nicili, mohli by sa vylamovat. takto budu dlhsie estetickejsie
Odpovedať
samozrejme tie drazky su tam z bezpecnostneho hladiska, znizuju rizoko posmyknutia. Dosky zvyknu byt napustane olejmi, je na nich vrstva prachu, pelu a vo vlhkejsom prostredi aj vrstvicka machov, plesni a pod. Ak na hladke terasove dosky naprsi dazd, vytvori sa smyklava vrstva a dost to klze. Drazky sa robia iba do dosiek z tvrdych drevin alebo u lisovaneho drevoplastu, pri makkych drevinach by sa rychlo opotrebili. Neviem ci drevo z u nas rastucich ihlicnanov je vhodne na podlahu terasy. Osobne by som asi volil nejaku exotiku alebo seversku borovicu pripadne drevoplast.
Odpovedať
Videla som drazkovany agat - po jendom lete zeleny od machu v drazkach :-p mame hladky Merbau a nesmyka sa, ak neratam sneh vtedy je to klzke ale vtedy nebehame po terase vela.
Odpovedať
ten agat by bol zeleny aj keby bol hladky, problem je ak na terasu nesvieti slnko, ked je zo severnej strany, vtedy je riziko machu vyssie. Ak je to z juznej strany tak ten problem taky velky nie je. Ako dlho mate ten Merbau?
Odpovedať
aj ja som sa pytala nejakych ludi, povedali, ze tam su ozaj len koli bezpecnosti, takze ich urcite nedame. Tiez mi pride ta udrzba hladkych podstatne jednoduchsia. Este mam otazku - existuje nejaky sposob, ako zabezpecit, ze medzi tie dosky nebudu prepadavt drobne veci - stalo sa mi totiz, ze mi spadol klucik do takehoto priestoru. Som rozmyslala, ci nahodou neexistuje nejaka sietka, alebo co, co by sa dala pod dosky. Nemate niekto nejaky napad? :-)
Odpovedať
@akvi my nemame medzeru, dosky su pero-drazka a voda tade pretece. v maji bude rok co sme ju polozili. http://www.rady-kutilum.com/montaz-dr...
Odpovedať
@atlaska my nemame perodrazku, ani by som to tak nechcela, mozno na nejakej exotickej drevine by to nevadilo, ale my mame cerveny smrek. uz som nad tym premyslala, ze mozno nejaku taku sietku, ako sa pouziva pod omietky - tej by voda nemala skodit a oka su tam pomerne velke, aby vodu nezdrzovali a zase dost male na to, aby zachytili klucik a pod. predmety.. ak by tam nahodou spadol. Stolar nam vravel, ze bude urcite stacit 5mm medzera medzi doskami. Uz sa neviem dockat, kedy zmizne sneh a bude sa dat robit, lebo ta terasa nam velmi chyba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@akvi zle som sa vyjadrila nieje to pero-drazka ale tak vyfrezovane dosky ze sa prekryvaju-tak aby vody mohla dodtekat, 5mm tak nemame, je tam medzera do 5mm, skosene hrany ale nevidno strk pdo doskami, proste vzdy ta jedna doska orekryva cast druhej dosky a tak za sebou. ked tam budes mat medzeri bude to raj pre osy a inu haved.
Odpovedať
@akvi mame tento system http://www.youtube.com/watch?v=Jcsg7U...
Odpovedať
@atlaska to mate ozaj super system. Len my bohuzial mame len obycajne dosky. Myslim, ze ked budu medzery do tych 5mm, tak to bude ok.. Havede sa nebojim, teraz to tak mame provizororne urobene z paliet a dosiek a chvalabohu ziadna haved tam nie je, asi aj preto, lebo mame macky, ktore pod tym s oblubou lezia :-D Btw - terasu mame dost vysoko, bude to cca 30 cm od zeme.
Odpovedať
@akvi osy a srsne oblubuju robit hniezda v taky priestoroch - pod drevom a v teplucku. My sme to robili tak aby sa tam ani mysi a polne skrecky nezabyvali, nieto este macky.
Odpovedať
@atlaska nestras :-( ja stale dufam, ze ked tam neboli vlani - pod tymi paletami, tak snad tam chodit nebudu .. A macky su nase, takze mi nevadia :-D Neviem, ako sa da vyhnut mysiam - tie sa podhrabu , takze ja radsej necham nejaku tu medzeru, aby sa tam tie macky dostali a pripadne mysky zlikvidovali :-)
Odpovedať
mysi sa popod nas 60cm makadam nepodhrabu-snad :-D Kamoska mala mysi pod parketami v starom dome, sypali popri stene pod listy drvene sklo aby tade viac nechodili. Tiez sme 5 rokov nemali osy v streche az jedno leto sa rozhodli ze sa nastahuju do podhladu.To boli kazdorocne boje-uf.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?