Bioklimatická pergola - skúsenosti, prípadne firma

Zobraz úvodný príspevok
Priatelia, dozrel čas na realizáciu bioklimatickej pergoly na prekrytie terasy (alebo jej časti) min. 5000 x 3000 mm a výšky 2700 mm... Viete sa so mnou podeliť o skúsenosti s vašou pergolou, prípadne odporučiť firmu... Mám záujem len o skúsenosti s bioklimatickou pergolou, inú nezvažujem... Vopred ďakujem za každý zmysluplný príspevok... 😎
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od hucina:

@vieruska3 niektori vyrobcovia / predajcovia odpo…
@hucina a tym padom ju vies isto lepsie vyuzit aj pocas zimy. vsak kavu si vies dat na terase aj ked je vonku chlanejsie. nehovorim, ze tam budes hned grilovacky robit, ale tak chapeme sa.
Odpovedať
Profilova fotka

@vieruska3 niektori vyrobcovia / predajcovia odpo…
@hucina Tak ale zase keby to máš takto uzavreté, ešte by sa mohlo dať spraviť presklenie, ideálne posuvné a potom sa ozaj dá fungovať celoročne na tej terase. To máš potom ako zimnú záhradu a v lete sa to všetko pekne pootvára zase a je to také vzdušné.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matusko48:

@hucina Tak ale zase keby to máš takto uzavreté, …
@matusko48 Mne sa ti toto moc nejak nepaci, pride mi to take stiesnene, ked je to uzatvorene. Ako viem, ze to ma svoj vyznam a tak dalej, ale nepomozem si. Samozrejme nic proti, ked sa to niekomu paci. Mne to momentalne vyhovuje tak, ako to mame. Mozno po case zmenim nazor :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tamarka_32:

@matusko48 Mne sa ti toto moc nejak nepaci, pride…
@tamarka_32 To som išla presne povedať. Že možno časom názor zmeníš, lebo potom vieš tú pergolu využívať pekne krásne počas celého roka. Ešte keď je tam taká šikovná strecha.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lenikkk4:

@tamarka_32 To som išla presne povedať. Že možno …
@lenikkk4 Nepopieram, mozno casom sa zmenia zaujmy a podobne, ine veci sa budu pacit a lepsie budeme vediet vyuzit aj takyto uzavrety priestor. Moja krstna to ma riesene podobne a po celej zimnej zahrade su same kvety, ja tomuto prave nejak neholdujem 💁
Odpovedať
Profilova fotka

@lenikkk4 Nepopieram, mozno casom sa zmenia zaujm…
@tamarka_32 a to maju taku klasicku zimnu zahradu spravenu, ci pergolu uzavretu , ze tiez potom v lete, v teple to vedia mat cele otvorene? lebo zimna zahrada je podla mna take nedomyslene riesenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hena_7:

@tamarka_32 a to maju taku klasicku zimnu zahradu…
@hena_7 tak ako pre koho, niekto netuzi po velkej otvorenej terase, ale uprednosti radsej hoc aj mensi priestor a prave takto vyrieseny, aby ho mohol vyuzivat kedykolvek. to uz ako co komu vyhovuje. dolezite je to, aby to bolo spravene vsetko dobre a dalo sa spolahnut na to, ze to vsetko bude sluzit ako ma. tot moj nazor 😊
Odpovedať
Profilova fotka

@hena_7 tak ako pre koho, niekto netuzi po velkej…
@hucina Niekomu staci aj ciastocne presklenie, alebo napriklad, co sa davaju screenove rolety, alebo aj obycajne vonkajsie, ked das, tak ked to mas stiahnute az po spodok, tak tiez mas kvazi uzavrete.
Odpovedať
Profilova fotka

@matusko48 Mne sa ti toto moc nejak nepaci, pride…
@tamarka_32 To je úplne v pohode, každý máme na to svoj názor a vyhovuje nám niečo iné. To je presne to, že možno neskôr by si práve niečo takéto ocenila. Ale však nie je problém dať dorobiť aj to presklenie časom.
Odpovedať
Profilova fotka

@tamarka_32 To je úplne v pohode, každý máme na t…
@matusko48 Ved jasne, ako sa daju aj rolety alebo zaluzie dorobit az casom na tu pergolu, tak tak isto je to aj s tym presklenim. Stale je co menit a vylepsovat 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

@matusko48 Ved jasne, ako sa daju aj rolety alebo…
@tamarka_32 Presne tak, keď sa aj hneď nerozhodneš pre niečo takéto, tak sa dá časom. Ale zase niekedy trebárs je nejaká akcia, kedy sa potom oplatí viacej rovno pri objednávaní pergoly prihodiť do objednávky aj tie rolety alebo niečo ďalšie.
Odpovedať

@tamarka_32 Presne tak, keď sa aj hneď nerozhodne…
@matusko48 Tiež si myslím, že keď už sa niekto rozhodne si takéto niečo zaobstarať, tak je lepšie to všetko hneď naraz. Akože hej, stojí to niečo, ale to všetko proste, zadarmo ti nikto nič nedá 😀 Takto je to potom aspoň vec, čo je vybavená, netreba na to myslieť, netreba to ďalej riešiť, ale už si môžeš len užívať kľud na terase v príjemnom prostredí 🥰
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@matusko48 Tiež si myslím, že keď už sa niekto ro…
@lenikkk4 len aby to uz aj bolo, lebo momentalne ma vysedavat na terase nedonuti nikto 😀
Odpovedať

@lenikkk4 len aby to uz aj bolo, lebo momentalne …
@hena_7 a preslo par dni a uz si myslim, ze by si inak hovorila 😀 konecne uz je pocasie. som uplne rada, ze sme porobili pergolu este na jar a nemusime teraz. ale odohodlavali sme sa na to uz dlhsie. len sme chceli pockat aj kym sa peniazky nasetria a tak.
Odpovedať
Profilova fotka

@hena_7 a preslo par dni a uz si myslim, ze by si…
@hucina Tak zase výhoda, že pergolu vieš využiť v podstate pri akomkoľvek počasí. Resp. teda terasu, keď tam máš nejakú fajnú pergolu spravenú.
Odpovedať
Profilova fotka

@tamarka_32 Presne tak, keď sa aj hneď nerozhodne…
@matusko48 Tak to akoze nepopieram, ked su akcie, ze jedna plus jedna zdarma, tak to nie je o com potom 😉
Odpovedať
Profilova fotka

@matusko48 Tak to akoze nepopieram, ked su akcie,…
@tamarka_32 To ťa vie presvedčiť o tom, že niečo také potrebuješ, aj keď si si predtým myslela, že nie 😀 Ale tak povedzme si, že tie rolety majú len a len výhody. To ozaj musí byť super situovaná tá terasa, aby ti stačilo strešné prekrytie a vytvorilo ti úplný tieň počas celého dňa.
Odpovedať

@lenikkk4 len aby to uz aj bolo, lebo momentalne …
@hena_7 Ale teraz už inak hovoríš, že áno? Teraz príde tá bioklimatická pergola veľmi vhod 😜
Odpovedať
Profilova fotka

@hena_7 Ale teraz už inak hovoríš, že áno? Teraz …
@lenikkk4 potrebovala si si rypnut do mna za to posledne vyjadrenie? 😀 jasne, ze teraz je to super. neviem, ako sme mohli bez nej existovat predtym. teraz je to fajn, ze ked sa ta strecha nastavi, tak aj v prilahlej miestnosti to spravi lepsiu klimu.
Odpovedať
Profilova fotka

@tamarka_32 To ťa vie presvedčiť o tom, že niečo …
@matusko48 Nooo aj hej, co si budeme nahovarat, kazdy chce usetrit kde sa da a dostat toho co najviac za malo muziky. To je v kazdom z nas si myslim. Ci uz sa to tyka bezneho nakupu alebo bioklimatickej pergoly a tienenia 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majcco:

@hucina Tak zase výhoda, že pergolu vieš využiť v…
@majcco ved jasne. ono v podstate celorocne vies fungovat potom na terase. no dobre, ked budu mrazy, tak asi tam vysedavat nebudes, ale tak, ze aj na jesen, ked uz pocasie nie je uplne idealne, stale sa da zorganizovat nejaka grilovacka alebo nieco podobne.
Odpovedať
Profilova fotka

@majcco ved jasne. ono v podstate celorocne vies …
@hucina Hej presne a keď sa rozhodneš nebodaj spraviť aj presklenie, tak v podstate získaš ako keby ďalšiu miestnosť 😉
Odpovedať
Profilova fotka

@matusko48 Nooo aj hej, co si budeme nahovarat, k…
@tamarka_32 Zase pokiaľ chceš šetriť ozaj každú korunu, tak tá bioklimatická pergola môže byť trochu problém. Ale oplatí sa do toho ísť. Ale nejdem nikomu nič tlačiť, každý nech sa sám rozhodne. Klasická pergola je tiež dobré riešenie. Len tam treba poriadne zvážiť, čo dať na strechu.
Odpovedať

@matusko48 Nooo aj hej, co si budeme nahovarat, k…
Dajú sa nájsť aj hotové sériové bioklimatické pergoly za dosť rozumné ceny oproti tým na mieru vyrábaným. Len sa treba prispôsobiť rozmerom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Dajú sa nájsť aj hotové sériové bioklimatické per…
@ralf364 Jasné, že sa dá, len ako píšeš, tak sú tam obmedzenia a tiež aj kvalita sa bude niekde inde pohybovať, keď si dáš pergolu spraviť nejakej fakt dobrej firme a iné bude, keď ju budeš objednávať v nejakom obchode, kde to je vlastne sériová výroba.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od praktikman:

Priatelia, dozrel čas na realizáciu bioklimaticke…
@praktikman su to palky, ale skus si pozriet na alegre. Sice s rucnym ovladanim lamiel ale cena asi do 5000€ pri rozmere 6x3. https://lnk.sk/ocm4
Odpovedať

A takto to nakoniec dopadlo...
@praktikman zdravím,viem,že je to už s odstupom času, ale u koho ste realizovali nakoniec? cena/rozmer?ste spokojní?ďakujem a želám pekný deň
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od annastu:

@praktikman zdravím,viem,že je to už s odstupom č…
@annastu u Sunsystem... rozmer 9 x 3 (dva 4,5 metrové moduly) Placeo Twin... cena je v SS... spokojnosť...
Odpovedať

@annastu u Sunsystem... rozmer 9 x 3 (dva 4,5 met…
@praktikman super vdaka:)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od annastu:

@praktikman super vdaka:)
@annastu ak sa mozem privtriet, tak by som aj ja odporucila, s cim a s kym teda mame dobru skusenost zase my. my sme kupovali bioklimaticku pergolu od isotry. nepovedala by som, ze taketo nieco mi dokaze spravit taku radost 😀
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?