Betonovanie terasy

Ahojte, prosim vas o radu, mozno tu uz bude podobna tema, ale mam problem ju najst. Planujem betonovat zaklad terasy, na ktorej bude dlazba. Terasa je 3x6m, zakryta, staci 10cm hrubka ? Pri takomto rozmere som za pomoci internetu vypocital 23 vriec 25kg cementu a 2m^3 strku. Ale neviem aky strk objednat. Je vobec mnozstvo cementu spravne ? robili ste niekto nieco podobne? Dakujem za kazdu pomoc.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ollit:

Ahojte, prosim vas o radu, mozno tu uz bude podob…
@ollit Cca 22 vriec cementu 25kg a cca 3,10 ton štrku 0-22.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ollit:

Ahojte, prosim vas o radu, mozno tu uz bude podob…
@ollit hej, betonovali sme, zahradny domcek, zaklady aj platnu. nie je to velka veda. ratas si lopaty piesku a cementu. kari siet daj, podloz aby bola v strede, pevne to zasaluj, ak ti treba spad, tak si nastav spad, rovnu dosku aby si to stiahol. a asi ti treba jednu dilatacnu medzeru, po 3m? to neviem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ollit:

Ahojte, prosim vas o radu, mozno tu uz bude podob…
@ollit ak ste nikdy nic take nerobili, tak by som odporucil spytat sa nejakych kamosov alebo susedov, kto to uz robil, aspon Vam poradi ako zasalovat a tak. Ako uz bolo spominane nie je to velke veda, ale prave pri takychto malickostiach sa stava najviac chyb. 10cm platna urcite staci, ale treba tam dat kari siet. na ten rozmer a hrubku to vychadza na 1.8 kubika betonu, ale radsej pocitajte ze to budu dva kubiky, lepsie nech cosi zostane ako keby malo chybat. Treba si dat doviest strk 0-22 minimalne tie dva kubiky (ale dal by som kludne aj 2.5 kubika). Ako uz bolo spominane bud ratate lopaty strku a cementu, co sa mne osobne zda dost divne. Alebo, ak mate malu miesacku (cca dva a pol furikovu) tak na jednu miesacku 25kg vrece cementu, ak mate velku miesacku (cca 5-6 furikovu) tak dve vrecia 25 kg cementu. Hlavne poriadne premiesat strk s betonom a vodou (vody primerane ) nech sa vam ten beton moc neleje. Hlavne v rohoch a popri salungu treba dobre uvibrovat. Nemusite na to poziciavat vybrator, staci trocha pobuchat po salngu z boku a nejakou palicou alebo motykou postuchat a uvibrovat, trocha uhladit, nech to nejako vyzera. Potom v tychto horucavach to treba rano a vecer (asi aj na obed by som) poriadne popolievat, aby to moc nepopraskalo. Aj ked nejake drobne vlasocnicove praskliny asi urcite budu, ale z toho si tazku hlavu nerobte. Ako vravim, bolo by dobre najst niekoho kto uz s tym ma skusenosti.
Odpovedať
Zdravím všetkých, Chcem vybetónovať za domom terasu na ktorej bude zámková dlažba. Terasa bude mať rozmer 18m x 3m. Základové pásy terasy budú mať rozmer cca. 60cm x 30cm. Pod základové pásy pôjde štrk frakcie 16-32mm. Betónová platňa má byť hrubá cca. 10-12cm. Otázka je, aký priemer roxoru použiť na vystuženie základových pásov (armovací kôš - výstuž a výstužne strmene) ? Aký rozmer kari siete použiť (hrúbka a veľkosť otvoru) ? Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matto_wednesday:

Zdravím všetkých, Chcem vybetónovať za domom ter…
@matto_wednesday zakladovy pas ani nepotrebujes, pokial je buduca doska na urovni zeme. Do betonovej platne kari siet 150x150x6.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@matto_wednesday zakladovy pas ani nepotrebujes, …
@rkorba práve nie je na úrovni zeme. Je nerovný terén, cca. 20cm rozdiel na celkovej šírke. Základové pásy už máme vykopané. Základy terasy spojiť zo základmi domu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matto_wednesday:

@rkorba práve nie je na úrovni zeme. Je nerovný t…
@matto_wednesday mozes par roxorov po navrtani supnut do zakladov domu, nech ti to casom nesadne. Dal by som kompozitne tyce koli tepelnym mostom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@matto_wednesday mozes par roxorov po navrtani su…
Ja by som to práveže oddilatoval dvojkou styrodurom. Nevidím dôvod spájať to, nemá to kam ísť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Ja by som to práveže oddilatoval dvojkou styrodur…
@kejsix, @rkorba, Aký priemer roxoru použiť na vystuženie základových pásov (armovací kôš - výstuž a výstužne strmene) ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matto_wednesday:

@kejsix, @rkorba, Aký priemer roxoru použiť na v…
@matto_wednesday Chceš vystužovať základy pod terasu?? To Ti kto poradil? Máš také podložie, čo si to vyžaduje, alebo tam plánuješ parkovať tanky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matto_wednesday:

@kejsix, @rkorba, Aký priemer roxoru použiť na v…
@matto_wednesday ako ti bolo odpovedane, ale pokial to je vo svahu... Spravil by som tam armovacie kose zo 4 prutov 10mm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@matto_wednesday Chceš vystužovať základy pod ter…
@kejsix @rkorba Fotky ukazujú dnešný stav. Na strane kde je prívesný vozík, je piesočnatá zemina, miestami dunajský piesok. Na celej dĺžke terasy je 15 cm výškový rozdiel. Zámkovú dlažbu treba vytiahnuť až k terasovým dverám (skryť biely plast pod dverami).
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?