Balkón/Lodžia

Dobrý deň, som tu nová a mala by som otázku na Vás prosím Vás. Na dome mame Balkón/Lodžia, je to nad predchodbou prístavba. Dávali sme naňu tekutú izoláciu lepenka. Zatiaľ to nezatekalo, ale po čase sa objavila prasklina... Balkón/Lodžia, nebola dokončená, nebolo času atď. Máte niekto s tým skúsenosti, ako to dokončiť, prosím Vás? Znova dať lepenku, istotne ale ako riešiť spád atď.... Tatrafol nechceme, to istotne vyjde draho + by sa muselo riešiť aj povrchová časť kedže balkón využívam na sušenie prádla do budúcna aj samozrejme zábradlie, a využitie ako sedenie na balkóne. Moc krát Vám ďakujem za Vaše rady, nápady, poprípade ak sa nájde niekto kto to aj vie spraviť alebo odporučiť niekoho, budem len nesmierne rada. Možem priložiť aj fotky. Ďakujem pekne. Silvia
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvi2301:

Dobrý deň, som tu nová a mala by som otázku na Vá…
@silvi2301 toto nie je horúca téma, kde by sme sa predbiehali, kto dá lepšiu radu. Strecha je háklivá téma. Šliapanie po strešnej krytine a to akejkoľvek, nie je bezpečné, lebo skrátka žiadna nie je dostatočne pevná, aby mohla byť pochôdzna aj spoľahlivo hydroizolačná súčasne. Asfaltové pásy nie sú dostatočne mechanicky pevné, fatrafol rovnako. Asfaltová impregnácia gumoasfaltom časom zvetrá, popraská, ale zároveň sa na slnku rozpáli, zmäkne a prilepí sa na podrážky obuvi. Ja som takúto "pochôdznu" strechu riešil: impregnácia duvilaxom priamo na beton, následne na flex kleber nalepená gressová dlažba a vyspárovaná vhodnou mrazuvzdornou vodeodpudivou exteriérovou spárovačkou. Už funguje 10r bez problémov. Ale jedná sa o strechu nad piničným vchodom o rozmere asi 7x2m. Neviem, či by rovnako dobre fungovala napríkad aj terase nad obývačkou.. Ideálne riešenie by bola plechová falcovaná stĺkaná strecha, ale na chodenie nie je veľmi vhodná, lebo býva rozpálená od slnka, je hlučná a nie je dizajnovo vhodná na chodenie kvôli falcom. Ale jednoznačne je najviac odolná voči mechanickému poškodeniu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvi2301:

Dobrý deň, som tu nová a mala by som otázku na Vá…
@silvi2301 ak tam má byť niekedy sedenie, tak by sa musela robiť povrchová vrstva nech je akákoľvek izolácia, aby ostala chránená. Za mňa vhodná voľba je PVC fólia (Sika, Bauder, spomenutý Fatrafol,..) a na to dlažba na terčoch (dá sa rozobrať keby treba). Dajte si naceniť viaceré izolácie, než hneď zavrhnúť nejaké riešenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?