ahojte ludkovia :-) prosim vas, ak mate nejake napady, ako ste riesili terasy pri vasich domcekoch, uvitame vsetky dostupne info, myslim tym tvar terasy, aka dlazba (okrem exotickych drevin-na taku zatial nemame)... ako ste vyriesili z terasy vstup na zahradu.... dakujem pekne
Chcem sa vás spýtať, ak máte krytú terasu, akú ju máte veľkú??? resp, chcem mať krytú terasu, kde bude nejaký ten gril alebo krb, výlevka a podobne + sedenie, skrátka určite viete na čo myslím, terasa, kde budeme môcť grilovať aj počas dažďa a aby tam bolo dosť priestoru, ak na tú grilovačku niekoho pozveme. V návrhu domu, ktorý som si robila som dala krytú plochu 12m2 a plus keď k tomu prirátam podhľady, ktoré chcem aby trčali okolo celého domu trochu viac, tak si myslím že cca 14 m2 by bola celková krytá plocha. Preto som si v podstate nevedela vybrať z katalógových domov, pretože málo projektov som videla, kde by bola takýmto spôsobom riešená terasa. A preto chcem mať takú terasu, aby som to mala pekne po ruke a aby sme nemuseli stavať aj altánok. Altánky sa mi síce páčia, ale myslím, že táto terasa bude praktickejšia. Ako máte doma vyriešenú terasu vy?
poradte aké su naj rozmery terasy, aby tam vošlo posedenie, nejaký kvietok , terasu chceme robiť hneď zo základmi a bude do dvora, máme možnosť aj so spálne vychádzať na terasu máte to niekto a využívate to?
my sme mali 3,5mx7m a teraz tiez, teraz davame aj dres, skrinky... stol veky na rozlozenie 240cm.
ked boli decka male super bolo tam mat bazenik, aj hojdaciu lavicu, kos s hrackami...
pri umyvani som hresila, ale zasa malo to svoj komfort.
Máme u domu dvě terasy. Obě částečně zastřešené. Velká je na západ, tam svítí od cca 14 hod., vejde se v pohodě stůl, mám tam houpací křeslo, kytičky. Na tuto terasu se vchází z jídelny, takže tam v létě běžně obědváme. Druhou menší máme na JV, tam svítí zase ráno a dopoledne, odpoledne je tam stín. Takže putujeme během dne podle toho, kde je stín. :-D Je fajn, že na západní terase je velký přesah střechy, takže se tam dá sedět i když prší.
@nikabrunc mame moznost ist na terasu zo spalne -nevyuzivam to,ale kedze je tam len fr.okno, dala som ho aj otvarave-tych par eur navyse a ta moznost tu stale je.