Diskusiu odoberájú 3 ľudia

Ako proti prehrievaniu pergoly?

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim. Viete mi poradit? Namontovali nam na terasu pergolu, na vrchu s mliecnym sklom. Pergola je orientovana juho-zapad a akonahle na nu zacne svietit slnko, neda sa pod nou existovat co je tam take strasne teplo.. Mate prosim nejaky napad ako to poriesit? Dakujem
Odpovedať
1
2
https://www.predomyazahrady.sk/tienen... Skuste nieco taketo
Odpovedať
https://www.predomyazahrady.sk/tienen... Skuste nieco taketo
Odpovedať
riešenie bez investícií - keď sa tam nedá vydržať, zdržiavať sa vo vnútri pri klíme. Keď sa to vylepší, je čas na posedenie vonku. 😎
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

@lubomird mame taku istu ako ty. Pomoze len inves…
@kreola fotecka potesi, ta screenova roleta je ako upevnena na pergole v kolajnickach?
Odpovedať
Este som pocul, ze to niekto riesi rozprasovanim vody pod velkym tlakom - adiabaticke chladenie. Ma niekto skusenosti prosim?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od abocinm:

@kreola fotecka potesi, ta screenova roleta je ak…
@abocinm screenova roleta je vedena v kolajniciach a ma motorovy pohon ( u nas kvoli dlzke pergoly museli byt 2 motory). Po vysunuti je pevne napnuta, takze pri vetre nevibruje. Latka je taka hruba, pevna s takou pogumovanou upravou proti UV a jemnou perforaciou ( vraj je na nu 20 rocna zaruka, tak uvidime :-)).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

@abocinm screenova roleta je vedena v kolajniciac…
@kreola dobre riesenie, a ono je aj viacero moznosti prevedenia pri tych roletach, takze to uz podla potreby by mal vediet aj predajca hadam s tym poradit, ktora latka, s akymi vlasnostami by bola ideal.
Odpovedať
Profilova fotka
ani lexan nie je najšťastnejšia voľba. niekde tu padlo, že tu bude o chvíľku nájazd bioklimatistov, ja sa teda nepovažujem za bioklimatistu, ale ono to tak skutočne je, nič lepšie v tomto prípade na trhu nie je. mliečne sklo je za trest. 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katat2:

ani lexan nie je najšťastnejšia voľba. niekde tu …
@katat2 tiez by som povedal. neveril som tomu, pokial som to nezazil na vlastnej kozi. mozno by sa pomer bioklimatistov a antibioklimatistov zmenil, keby to skusil kazdy 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katat2:

ani lexan nie je najšťastnejšia voľba. niekde tu …
@katat2 to si nemal hovoriť... očakávam "špeciálnu operáciu" Lexanistov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Pozdravujem Idem robiť altánok pri dome. Konštrukciu mám ako - tak premyslenú len neviem čo na strechu. Jednou z alternatív je sendvičový PUR panel. Podľa mňa by to mohlo mať výhody? 1 priestor pod tým sa neprehrieva, 2. nie je potrebné také husté latovanie, 3. nerosí sa zo spodu tak nie sú potrebné poistné fólie, laty, kontralaty a pod. Nevýhody: 1. cena 2. ??? Čo si o tom myslíte? Isť do toho, alebo radšej klasika? Nemáte s tým niekto skúseností?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?