Pekny vecer.
Riesim prave dnes s manzelkou, na nas montovany domcek,vhodny sposob krytini a sposob kurenia.
Co si myslite o plechovej streche?Neviete mi pomoct s Vasimi osobnymi skusenostami?
Dalsia vec kurenie v montova.domceku. Premyslame konvektory,do zastrcky.
Poradte,ako mozete:)
Dakujem.
@juringo
Krytina podľa statiky, snehovej oblasti, sklonu. Nevieme nič bližšie, ťažko radiť. Možné je všetko - ľahká i ťažká.
Kúrenie podľa toho, do akej miery bude domček tepelne izolovaný. Ak to bude len akýsi štandard, pripravte sa v elektrike na pálky 1500 € ročne (komplet celá domácnosť).
Konvektory nejdú do zástrčky - musia byť napevno, aby Vám uznali dvojtarif.
@blacksr konvektory samozrejme idú do zástrčky a nemusia byť ani na pevno umiestnené na stene, elektrárňam to je jedno, tú D11 teraz po novom DD5 ti samozrejme dajú na základe projektu a revíznej správy.
mi mame tiez montovany dom a davali sme krytinu owersig corning -asfaltovy sindel tmavo hnedy,vytvara 3d efekt vyzera dobre su aj ine farby, kupili sme ju od firmy z ke montuju ju na drevodomy,tiez montovane,som spokojna vyzera dobre ,pozri moj fotoblog mam tam fotky
@juringo doporucujem vykurovanie elektrickymi akumulacnymi radiatormi, su spratné s nízkou spotrebou a na rozdiel od konvektorou majú až o 60% nižšiu spotrebue energie, dalsia vyhoda ze mozes mat nizku sadzbu na 20 za den a vsetky spotrebice ti idu na nizku sadzbu, a vies s nim aj dobre regulovat spotrebu
Kritinu by som odporucil skor tasiu ...zdovodu zatazenia lahkej stavby.dost tu stavbu spevni a menej pracuje drevo....a kurenie nooo sam sa neviem rozhodnut...ale kazdy ma svoj nazor...100 ludi -100 nazorov :-D
navrhol to statik, určite na to mal svoje dôvody, nevymyslela som si to ja z nudy. Je to tak naprojektované, tak sa spoliehame na odborníkov a staviame podľa nich.
@blacksr to s tými konvektormi nie je pravda...... my máme závesné konvektory, ktoré sa dajú prenášať a už aj pár krát prenesené boli a máme dvojtarif.......
My máme nízkoenergetický dom a máme konvektory..... nesťažujem sa, za komplet elektrinu platíme mesačne 80 eur za 83 m2 zastavanej plochy, takže úplne super...... a to máme aj bojler, takže platíme za ohrev vody, za konvektory, za spotrebiče v celej domácnosti, zatiaľ sme mali len preplatky :)
@blacksr Máme DD5 a dali nám ju na základe toho, že sme plne elektrifikované domácnosť, čiže máme ohrev vody na elektriku a nemáme žiadne iné alternatívy vykurovania. Iba elektrické. Nemáme teda plyn, ani krb na drevo, ani nič iné ako elektriku :) A denne máme 20 hodín nízku tarifu a 4 hodiny vysokú tarifu, takže nesťažujem sa :)