@mato86 Aj malovat treba vediet (nie ze by som ja nejak extra vedel). Pozri si techniku valcovania. Hlavne je dolezite s "plnym" valcom zacat dalej od predoslej linie, v strede a rozvalcovat postupne. Ak pokracujes rovno s prekryvom, tak mas pasy.
Jeden clovek mi radil este zacerstva povalcovat stenu aj vodorovne, to som neskusal.
Zalezi aj na kvalite a krycej schopnosti materialu.
Zachranit sa to da este zvysenym poctom vrstiev, ale
1) viac roboty
2) lacnejsie farby maju pocet vrstiev obmedzeny, potom budes skrabat...
S farebnymi odtienmi je to este citlivejsie
Ked chces top kvalitu, jedine ariless striekanie profikom - v novostavbe idealne.
PS: Vidim aj nejake odlesky...najlepsie vysledky a zakrytie nedokonalosti poskytnu supermatne farby.
Nevidno poriadne o co tam ide.Moze to byt penetracia,moze to byt riedka farba,zle rozotreta a moze to byt farbou.Mne sa flaky robili Primalexom aj na sadrokartonovom strope aj na stenach.Strop sa akoby z urciteho uhlu leskol a bolo vidno flaky.Na stenach po druhom natere este horsie flaky ako po prvom.Dal som si namiesat farbu a po prvom natere vsetko zmizlo a strop ostal krasny biely matny.
@mato86 pouzi inu znacku farby. Ja som skoncil nakoniec pri ESMAL EXCLUSIVE, najdes v STAVMAT-e. Po parodiach na farby ala Primalex Polar a pod. konecne poriadna farba, ktora kryje na 2 natery. A staci valcek, ziadny airless a vysoka skola :). Sice mam, ale valcek fakt staci. DIY v pohode.
PS: pri malovani sa zacina rohmi, nie stredom :)
@rkorba - smuhy su casto pri zle nariedenej farbe alebo extra rychlom schnuti.Pri SDK bez penetracie (co je asi aj tvoj pripad = extra rychle schnutie) sa mi osvedcilo prvu vrstvu namiesat vodovejsiu a druhu uz podla tech.listu. Ale vzdy pridam vodu/farbu podla toho ako sa to leje a hybe v naberacke, lebo farby mozu byt naozaj rozne...S viditelnymi pasmi uz asi nic, len prebrusit, napenetrovat a znovu premalovat. Plus aky valcek pouzivas, niektore farby su na to dost citlive. PS: pri zelenom SDK robim vacsinou az 3 natery (ale podklad je Q2). Pri Q4 stacia aj 2. Nie som maliar, tak len take odpozorovane veci.
@mato86 bud ti zle nariedili farbu alebo si to zle vymaloval. no uz teraz ked mas flaky, tak to budes musiet jedine premalovat, aby flaky nebolo vidiet.
Tak z tochto ide roztrhať aj mňa a pritom som profi maliar 6 rokov som študoval vo Francúzsku 6 rokov pracoval ako maliar nikdy som sa s takýmto niečím nestretol nikdy som nemal problém...presťahovali sme sa na Slovensko a začal som maľovať a strop co strop samé pásy a viditeľne prekrývanie farby tak radšej všetko striekam ale myslím si že všetko je iba v penetracii pretože v podstate len ta je iná sa svk ako vo fr