Ahojte, prosím poraďte mi akú mám kúpiť bielu farbu do interiéru. Mám nové omietky (jemné zrno vápenno-cementové) a sadrokartónové stropy. Je ich toľko, že si už neviem ani vybrať, tak vaše skúsenosti a rady by mi pomohli. Uvažujem nad farbami Dulux acryl matt, Colorlak Profi alebo Het klasik premium. Vďaka
@mayky33 hocico hlavne nekupuj Esmal!
Valcekoval som s nim cely dom aby som podporil sk vyrobcu a vysledok katastrofa.
SDK urcite striekaj a bude to super.
Keď nás u našich čakalo podobné maľovanie, tiež sme sa rozhodovali medzi Dulux a Albapura. Ale vyhrala to u nás nakoniec tá druhá možnosť. A môžem povedať, že parádička, nemám žiadne výhrady. O tom Esmale som tiež počul, že to nie je bohviečo za farbu, tak tomu som sa rovno vyhol.
@mayky33 Ahoj, ja som mal v tom rovnaky gulas ako ty. Nakoniec ma ukecal sadrokartonista, ktory mi prisiel kartony aj vymalovat na farbu San Marco Wall Cream. Argumentoval tym, ze sa jedna o farbu s certifikaciou ako zdravotne nezavadna. Jest som ju neskusal, ale mozem povedat ze sa s nou robi velmi dobre, ma uzasnu kryciu schopnost, neosuchava sa. Ja uz inu ani nekupujem.
@mayky33 Neviem aku ti odporucit, ale viem aku ti neodporucam. Z vlastnej skusenosti. Mam doma nastriekany Jupol Briliant a je to katastrofa. A to som dostal odporucanie, ze ide o etalon od Jupolu 😄
@kapi62 zdravim, vidim, ze ste od fachu. Prosim, co obnasa taka aktivita, ako premalovanie interierovych stien nanovo? Mam 2 rocnu novostavbu domu a urobeny nastrek Jupol Briliant na sadrovych omietkach a je to katastrofa. Dakujem
@matosl dobrý deň. V takýchto prípadoch to riešime takto že sa všetko pekne olepí, pozakrýva a nastrieka sa penetrak na všetky steny a plafóny. Po zaschnutí striekame následne spomínanou farbou Weber Ton Profi Plus. Jeden nástrek a výsledok je pekný jasná biela stena. Do dnes sme mali max spokojných zákazníkov. Môžete vidieť aj v mojom albume výber fotiek z našich prác. Ale viete ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí. Každý maliar ma svoju osvedčenú značku farby. Niektorý esmal iný jupol, remal, primalex a xy iných . Nám sa naviac osvedčila ta Weber ako spomínam.
@kapi62 skoda, ze ste z daleka. U mna je problem v tom, ze ta farba Jupol Briliant vyzera super, az do momentu, ked ju napriklad utriete vlhcenou utierkou (lebo je umyývatelna). Zostanu leskle flaky a pohlad na taku stenu matno-lesklu flakatu je katastrofa
@mayky33 ja mám sd stropy natreté Duluxom acryl matt, steny Duluxom easycare - obidve super krytie, + easycare umývateľný neraz sme už po deťoch umývali stenu 😀
albapura, 32e 20kg balenie, dva vrstvy striekania bez penetracie (prva vrstva riedena vodou 1:1 druha vrstva riedena podla tech.listu 5-15percent na vysokotlakove striekanie) omietka vapenocementova strojova, strop sadrokrton,,, krasa... striekanie svojpomoc pozicanou masinou 30e na den
@matosl a odkiaľ ste vy ?? ak môžem teda vedieť ?? lebo niekedy vieme isť aj na stred alebo západ slovenská . My práve striekame oteru vzdornú farbu presne kvôli deťom.ak by náhodou pošpinili alebo pomaľovali steny tak viete pekne stou farbou dane miesto prevalčekovať poprípade prejsť štetcom dane miesto a po zaschnutí nebudete ani vidieť rozdiel vo farbe žiadna mapa ani nič podobne proste s cely sa do kopy
@matosl tak to niekedy sme pracovali len v BA ale posledné roky sme len na východe .ale ak by ste potrebovali ešte nejaké info do budúcna stačí sa ozvať . Pekne sviatky prajem
@kapi62 Dakujem, mozno este jedna otazka k tomu. Robite v ramci striekania aj upravu podkladu ak nie je TIP-TOP? Mam na mysli rozne defekty na omietke.
@roberttom to nie je zaujimave to je fakt.
Suseda mala obycajnu lacnu ST line od stavmatu s lepsim vysledkom, tak isto valcekovane.
Krycia schopnost ako tak, ale co som valcekoval kupelku a technicku s inou znackou, tak esmal bol grc.
@exponent stou farbou 1 vrstva na všetky typy omietok. Čo sa týka sadrokartónov tak biely 1x, zelený 2x a červený 2x niekedy aj 3x. Pridávam aj foto z jednej zákazky aká bola červená stena ako cvikla a jedným nástrekom bielučka
@kapi62 a netreba steny prebrusit, aby nebolo vela vrstiev?
Ide o to, ze ja mam bohuzial 4 vrstvy a potreboval by som konecne nastriekat SDK kvalitnou farbou.
@whitema Nie všetky farby sa dajú aplikovať striekacou technikou pred tým než kúpite farbu treba si prečítať technický list akou formou sa farba nanáša na podklad
@kapi62 aaaaha, to som nevedela veru. zatial to nie je u nas este aktualne, chceme pockat, kym sa trosku otepli, nech sa moze vetrat, ked sa bude malovat. tak aspon dost casu dovtedy, aby sme si nasli nejaku schopnu farbu 🙂
@whitema mi striekame výlučne len s weber ton profi plus . máme všetky značky osúšane ale tato sa nám osvedčila najviac a je veľká spokojnosť zo stráni zákazníkov. Ale ako sa vraví 100 ľudí 100 chuti a každý majster robí z inou značkou respektíve z materiál
@whitema ja som naposledy maloval striekacim strojom Wagner Control Pro 250 M 2krat 7 izieb farbou Jupol Classic a drzala perfektne, dokonca aj v izbe na nepenetrovanej stene s umyvatelnou farbou (hoci tam to najskor vyzeralo dost zle). Odporucam