Ako vybrať interiérovú farbu

Určite už tu takáto téma je, ale predsa to skúsim ešte raz. Riešim, ako vybrať farbu do interiéru, keď existuje asi 100 druhov. Určite chcem bielu, ale akú? Disperznú, akrylátovú, vápennú, vinylovú, silikátovú a ja neviem akú ešte? Som z toho jeleň. Poradíte prosím? Podklad je celoplošne tmelený SDK, už samo o sebe je to skoro biele, ani ružový SDK nepresvitá. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

Určite už tu takáto téma je, ale predsa to skúsim…
@roman_ ja som skúšal už asi 4 výrobcov, ale najviac sa mi osvedčila farba Jupol Classic https://www.delap.sk/tovar/jub-jupol-... Kryje vinikajúco, dobre sa s ňou robí s valčekom a je pekná biela. Oproti tejto je napríklad Primalex plus s nádychom do žlta. Mal som ich vedľa seba na stene pre porovnanie. A do kúpeľne som dal vodeodolnú Jupol gold a tá je ešte bielejšia. Doplním ešte, že mám sádrové omietky.
Odpovedať
Ešte jeden detail, aplikovať budem airless striekačkou. Väčšina farieb má uvedenú aplikáciu štetcom/valčekom, je to pre airless skutočne nevhodné alebo to tam proste iba neuviedli?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@roman_ ja som skúšal už asi 4 výrobcov, ale najv…
@kajo873 primalex plus ma od poriadne bielej daleko. Ta farba je v podstate taka "economy". Ak poriadnu bielu od primalexu tak primalex polar. @roman_ ja som doma bielu pouzival primalex plus a nasledne po par rokoch ten primalex polar. Tiez od primalexu radu insipro to mam teraz a HET classic. So vsetkymi sa valcekom robilo fajn aj sa dobre cistili. Mal som natrete aj steny nejakou "stylehome" ci ako sa to volalo proste hornbach farba akoze "vyssej kvality" a nikdy viac. Sice sa s tym malovalo v pohode ale pekelne zle sa to cistilo z povrchov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@kajo873 primalex plus ma od poriadne bielej dale…
@sousedekovci89 Ja som sa v hypermarketoch už 2-krát nechal nalákať (kvôli cene) na hnedé moridlo na drevo, ľudovo "luxol". Bola to však iba riedka zafarbená hnedá tekutina, s maximálne slabou krycou schopnosťou, nechcelo to ani do dreva vsiakať. Nikdy viac! Radšej kúpim drahšie, ale osvedčené bežné výrobky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

Určite už tu takáto téma je, ale predsa to skúsim…
@roman_ skus pozriet aj Tikkurila Optiva Color a potom este lepsie Optiva Ceramic Super Mat. Mali sme Tikkurilu na byte, teraz sme ju dali aj do domu a inu farbu uz nechceme. Velmi pekna, matna. V kuchyni mame na strope este specialnu Tikkurila Anti reflex white 2 a vyzera perfektne. Urcite chces len bielu? Lebo jemny odtien (off-white farba) spravi interier ovela modernejsi, utulnejsi. Potom ti aj biely nabytok pekne vynikne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od soki:

@roman_ skus pozriet aj Tikkurila Optiva Color a …
@soki Na tikkurilu som zabudol, s tou mám dobré skúsenosti s farbou na drevo, dík za tip. Chceme úplne bielu, nech je čo najviac svetla. Zvykli by sme si, už aj ten finiš tmel je prakticky biely, teda taký do béžova a dá sa to, ale chceme bielu.
Odpovedať
ja som zakazdym kupil automaticky primalex. ako sa pise vyssie, tak jedine polar. tie ostatne biele su sice biele, ale len pokial nemas pri stene nieco fakt skutocne biele 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@kajo873 primalex plus ma od poriadne bielej dale…
@sousedekovci89 Ani jeden Primalex nie je naozaj biely, ako deklarujú. Skutočne biely je REMAL. Už len ak si porovnáte technické listy jednotlivých farieb, tak práve REMAL má najvyšší podiel bielej zložky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@sousedekovci89 Ani jeden Primalex nie je naozaj …
@chinatech remal nepoznam v zivote som s nim nerobil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsip:

ja som zakazdym kupil automaticky primalex. ako s…
Díky všetkým už som kúpil Tikkurilu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?