Odpoveď na príspevok od brubos:
@zipsuliak no presne, ja neviem naco to bolo aj d… @brubos keby len 6 , jasom sa narodil v dome po prababke ktorá mala 13 detí, kopa bývala ešte s ňou, jej vlastné decká vnúčatá a i 3 pravnúčatá, všetkých som nikdy nepoznal, prišli akurát tak na jej 80-ku na veľkú záhradu a to som ani nevedel kto jej je čo, ako decko ma to nezaujímalo a teraz to už ťažko zistím , všetci neboli ani v kostole zapísaný, presný dátum narodenia nevedel asi nikto, nemala kalendár ani hodiny, všetci sa živili len tým čo dopestovali ,nepotrebovali jasle ani domovi pre seniorovOdpoveď na príspevok od raphael42:
Keď chcete ľahko v budúcnosti predať, najlepšie j… @raphael42 Ja zas momentálne žijem v zahraničí kde aj pracujem a plánujem sa vrátiť na SlovenskoOdpoveď na príspevok od duzu:
@zipsuliak prachaté deti alebo rodičia vo svojom,… @duzu prosím ťa, pochádzam z rodiny kde moji rodičia celý život žili v byte mojich starých rodičov, reálne som nezdedil nič....nemám vysokú školu, len mi proste ide fotenie a vcelku sa mi darí, a v pohode sme si s manželkou dokázali dovoliť hypo na nový dom. Ono je skôr problém v tom že každý vysokoškolák chce bývať v centre BA.... alebo aspoň v BA... keď si človek uvedomí že z vrakune je to do centra skoro hodina... tak pochopí že môže bývať skoro pri NR a do centra BA mu to bude trvať rovnako dlho ale za 1/4 ceny nehnuteľnosti... bohužiaľ to stále väčšina slovákov nepochopila....Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@duzu prosím ťa, pochádzam z rodiny kde moji rodi… @zipsuliak z nášho okolia väčšina mladých do zahraničia, dnes nemajú problém s jazykom a zarobia tam oveľa viac ako kdekoľvek na SK ,či v CZ a schádzame sa tak väčšinou len na interneteOdpoveď na príspevok od zipsuliak:
@duzu prosím ťa, pochádzam z rodiny kde moji rodi… @zipsuliak nedávno som stretol známeho ktorý sa venuje foteniu a snímaniu a pýtam sa kde dnes zarobí ked to má takmer každý doma a odpoved?dopyt a ponuka, najviac zarobí ak to robí pre rôzne reklamné agentúry, média či rôzne firmy tam je akurát problém sa tam dostať a vzdelanie je dobré ak má aspoň základ na strednej či vysokej, no je to zamestnanie kde pracuješ takmer nonstop a málo času na oddych kde to na rozdiel od bežných nechceš ani vidieť, relaxuješ pri niečom úplne inomOdpoveď na príspevok od duzu:
@zipsuliak nedávno som stretol známeho ktorý sa v… @duzu ono to nieje o tom mat fotak... know how len tak nekupis :) skusenosti sa ziskavaju rokmi praxe a to proste neodrbes :) Ano su ludia ci uz nevesty, majitelia firiem atd ktori chcu usetrit... svadba za 300€ reklamne fotenie za 500€ produktove fotenie za 200€/ bambilion produktov a podobne a takym je jedno ake ma clovek skusenosti... a tomu zodpoveda aj vysledok... A potom su tu ludia co chcu skusenych fotografov, konkretny styl, poriadnu kvalitu atd... a tam sa pohybujes za fotenie svadby 1000+, profuktove fotenie kludne 100€/ produkt ak sa bavime o vacsom pocte fotiek alebo zlozitejsom produkte, reklamne fotenie kludne naskoci aj na par 1000€ :) Fotenim sa da uzivit krasne, a na fotenie fakt netreba skolu, hlavne nie na slovensku. Bohuzial na nasich skolach sa zcia kraviny, dejiny fotografie, fotenie na film atd... nic co sa da realne pouzit v praxi komercnej fotografie dnesnych dni.... Clovek lepsie urobi ak vystuduje napriklad ekonomiku... marketing. A foteniu sa venuje popri tom..... Ale to uz sme hodne odbocili od temy 😇😇😇