Vtierka a klebetnica - suseda

Zobraz úvodný príspevok
pred troma mesiacmi sme sa presťahovali z bytu, kde som žila 40 rokov, do nového rodinného domu, do novej zástavby kde už niekto býva, iní ešte stavajú v menšej obci. Som zvyknutá na všelijakých susedov z paneláka, takže nie som prehnane precitlivelá na správanie susedov. Máme však jednu cez ešte nezastavený pozemok, cca 60 m od našej hranice, ktorá ma teda šokovala a šokuje. Je to mladá baba, ktorá rovnako ako ja z obce nepochádza, ale býva tam cca dva roky takže sa cíti byť "domácou, ktorá všetko vie, o každom, a je povolaná tam prelustrovať všetkých novousadlíkov". Je to mladá baba na materskej, má tri deti, takže si myslím že sa má čo oháňať a muž robí niekde vonku. Tie jej hlasné prejavy ktoré počujem až k nám mi až tak neprekážajú (vychovaná panelákom) ale čo mi vadí, je, že sa za každú cenu snaží nanominovať i keď o to zjavne s mužom nestojíme a zatiaľ jej to i slušne dávame najavo. Akože sa prechádza s deťmi okolo nás po zatiaľ rozbitej prašnej ceste, keď kúsok vedľa má asfaltku, hovorí deťom aha tam je teta, pozdravte sa a opýtajte sa čo robí, potom na mňa že oni sa pýtajú čo robím, proste sa snaží cez deti nadviazať kontakt. Ja som ale od nej cca 15 rokov staršia a nemám si s ňou moc čo povedať, takže len pozdravím, odzdravím (v robote si užijem ľudí naozaj dosť a nekedy už nemám potrebu doma nikoho vidieť, nieto ho počúvať) a moje deti už dávno vyrástli z detských liet tak sa neorientujem v detských chorobách plienkach a prívarkoch. Stále som dúfala, že pochopí ale minule ma totálne nasrala, keď sa snažila nasilu zoznámiť s mojou pre ňu cudzou návštevou (kolegyne z práce) a o dva týždne keď náhodou stretla tie moje kolegyne v úradnej veci na úrade, tak im pripomínala, že ich videla u mňa na návšteve, že som s mužom cez víkend riešila záhradu a že sme si v sobotu otvorili večer na terase víno, proste pre ňu cudzím ľuďom podala o mne cudzej osobe presný report. Poraďte, čo s takouto susedou, som rozhodnutá ju natrvalo ignorovať (pozdravím, toť vsjo), radšej nech ma oklepáva, že som namyslená a dôležitá, než o mne roznáša klepy po celej dedine. Ale asi to nebude stačiť, stretli ste sa niekedy s takou osobou? čo na ňu môže platiť? ďakuejm za akékoľvek rady a pochopenie
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@fidorka7 to že beha po celej dedine, neznamena, ze nie je izolovana. stale je to len jedna dedina, stale tí isti ludia.. a polovica ju mozno ignoruje tak , ako ty :) takze nevies, co je tam v jej duši :).... Pre mna dlhodobo aj len dedina a nic ine znamena uz izolaciu.... No, ale ani ja by som ti ako suseda nevyhovovala. :-D tiez som družna povaha a tiez sa rozpravam aj s majstrami od susedov :-D a kludne aj rano v sobotu v zupane :-D no a? Ved o tom je byvanie v rod. dome... :) ale my sa teda s tymi susedmi kamaratime, ked su u nich rodicia, tak aj tí sa s nami bavia normalne, ale tiez sme sa " cez plot" zoznamili .... a je to super... a nepovazujeme sa za to za " jednoduchšich" A ze ju nezavolaju dnu tiež nemusi nic znamenat.. naco vysedavat dnu? my sa navstevujeme tu viaceri, ale napriek tomu najcastejsie kecame v skupinkach na ulici, alebo pocas prechadzky sa stavime pri plote toho, kto je vonku, alebo oni pri nas, jednoducho normalne to tak funguje a je to fajn. a hlucní sme kolkokrat tiez :) :-D ale zase sa neohovarame samozrejme v zamestnani a taketo veci... to jasne, ze nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@fidorka7 ty si ozaj chorá osoba...mala by si bývať na samote a nie tu žalovať.Načo zakladáš diskusiu,aby ti každý kvitoval?..kludne si šmíruj kopíruj,máš na to dosť času ja sa na tvoju úroveň neznížim a diskutuj si najlepšie sama zo sebou,alebo sa nechaj liečiť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@drobik zas dalo sa to napisat aj slusnejsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lajci43 vulgárna som nikdy nebola
Odpovedať
Profilova fotka
@drobik dobre robis ;-)
Odpovedať
@drobik za čo chorá, za to že na základe jednej situácie si ma ako susedu odpísala a ja som ti napísala to isté, aby si pochopila, ako sa cítim, keď ma takto hneď škatuľkuješ? Takže ty môžeš, tak potom prepáč, naozaj si veľmi veľmi milá a empatická osoba. Aj to tvoje vyjadrovanie o tom svedčí... radosť vedľa teba bývať a všetkým tvojim susedom závidím.
Odpovedať
@drobik ani nemusíš, stačilo to čo píšeš
Odpovedať
Profilova fotka
@fidorka7ďakujem, odkážem im v sobotu na spoločnej grilovačke u suseda
Odpovedať
@katrin21 no ubezpečujem ťa, že ako suseda by si mi určite vyhovovala, pokiaľ by si nechodila o mne a mojich aktivitách referovať moje kolegyne a polku dediny. Nemám nič proti nadštandardným vzťahom so susedmi, niekedy je dobrý sused lepší ako rodina. Aj z bývalého paneláka máme stále super vzťahy, boli ma tu pozrieť asi 5 rodín, spoločne sme opekali a aj ja chodím na návštevu k nim, a aj ma stále pozývajú. Naposledy sme spoločne tlačili kapustu a potom varili kotlíkový guláš. Neviem, či by si sa prihovorila remeselníkom cez 60 metrový pozemok a oznamovala im svoj režim dňa. To nebolo že: ako Vám to ide? ale: teraz som vstala, idem si dať kávu (a potom asi kakať)...
Odpovedať
@fidorka7 postaviť plot a ignorovať
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?