Dobrý deň prajem.
Chcem sa spýtať, aké kroky (či už z hľadiska právneho alebo z hľadiska napríklad privolania polície) je možné robiť v prípade, že napríklad sused pri úprave terénu bagrom poškodí moju fasádu, či už odretie alebo nedajbože vážnejšie poškodenie (dom mám na hranici pozemku) domu alebo nejakým spôsobom plot, ktorý je na mojom pozemku a robil som ho na svoje náklady.
Zároveň sa chcem spýtať, či sused môže do môjho domu nejako zasahovať napríklad vŕtaním, bez môjho súhlasu alebo vedomia. To, že "by nemal" je asi jasné, ak sa ale bavíme o tom, že sused je ten typ, ktorý si robí všetko posvojom, tak či je možnosť napríklad privolať políciu alebo ho nejako napadnúť nejakou inou formou.
Ďakujem
@petricek93 posk odzovanie cudzej veci. Najlepsia obrana je dobra poistka u dobrej poistovne, opravis a poistovna to z neho vyklepe. Vrtanie je samozrejme detto. Policiu mozes volat, ale ci pride a ako zadokumentuje je uplne ina planeta. Nevyhoda domov, ktore su postavene na hranici pozemku. Najlepsie je so susedom dobre vychadzat ako sa vlacit po sudoch.