Zdravim 🙂 Riesil tu niekto problemy so susedmi v panelaku, s ktorymi sa uz neda vydrzat? Je to asi 11 vietnamcov (z toho zrejme manzelia s dvoma maloletymi detmi). Byvame nad nimi, ide od nich smrad a hluk, kedze nemaju byt poriadne nicim zariadeny, takze sa vsetko ozyva, buchaju dverami, deti tam placu a pocut ich aj do polnoci, ze nespia a aktualne sa v bloku vyskytli svaby. Boli u nas robit dezinsekciu a vraj nasli vyskyt u nich v kuchynskej linke. Viackrat sme ich boli upozornit na smrad a hluk ale tie svaby su posledna kvapka, Mame male deti a bojim sa toho, ze sa dostanu aj k nam 😞 poradte ake mame moznosti 😞 bytovy podnik vraj s tym nic nespravi. Dakujem za jazdu radu
@cleo002 Odstahujte sa. Ja som tiez predal byt, nevedel som ze vo vchode byvaju ludia, kt mali vsetko na haku a to od narodenia zijem v panelaku. Povedal som si dost, nrpotrebujem skoncit na psychiatrii.
@marian_8@stefanby rada by som skusila este nieco ine ako az sa stahovat. Pred 6 timi rokmi sme sem prisli, prerobili sme si to na domov a tito neandertalci tu dosli pred pol rokom...nejak naivne verim, ze je nejaka cesta este to poriesit
@cleo002 A ako čo ich vyzabíjate? aj my sa sťahujeme z bytu do domu práve kvôli tomu ako sa to v našej bytovke pomenilo.28 rokov tu bol kľud. Postupne prišlo 6 nových rodín a nedá sa tu normálne bývať. Toto vyrieši jedine dom. Alebo potom nejak najvyššie poschodie a ani vedľa nemať susedov cez stenu. Ale aj ten dom treba vyberať s rozumom nie také na seba nalepené. Inak sa to vyriešiť ani nedá. Alebo potom nejak dom na samote.
@liusa82 aj na dedine moze byt debilny sused, u nasich vedla zije suseda co kazdy druhy den pali bordel a fuka to nasim smerom...nikde nie je istota ze bude uplne klud, aj ked ano, menej susedov...
@cleo002 Môže jasné. Preto som spomenula aj tú samotu taký dom. Ale byt a dom to nejde porovnať. V dome sa schováš ak je niečo čo ti vadí na dvore zavrieš okná. Ale v byte kde ujdeš do pivnice?
@cleo002 Áno, je iné riešenie - kúpiť od nich byt a nasťahovať tam napr. rodičov.
Aké iné riešenie očakávaš? Myslíš, že ich niekto odtiaľ vyhodí?
Ešte môžeme poradiť osviežovače vzuchu. A šváby sa zdržiavajú len tam, kde majú čo jesť. Možno aj vy máte omrvinky pod linkou, či rozliate malinovky - to je pre nich lákadlo.
A skadiaľ ide k vám smrad? Cez panely? Cez šachtu? Tak utesni šachtu medzi bytmi napr. PUR penou.
@cleo002 to si nevieš poradiť s trpaslíkmi? bývali vedľa mňa ked ich sem RVHP všetkých pozývala vraj ako pomoc, najskôr vyplašený časom ale začali vystrájať , prišiel som do bytu slovensky len jeden tak som zavelil alebo tu bude kľud a naučte sa správať , alebo vás vyškolím , sklopili uši a najskôr zisťovali či som doma aby mohli vôbec vyjsť vonku,nakoniec sme sa zhodli a navštevovali sme sa, no dodnes sa rozmnožili ako tí naši neprispôsobivý , zaujímavé že v CZ sú stále cigáni a u nás len Cigánsky diabli a ostatní Morovia
@chrobak7 napriklad, ze sa niekto obratil na obec alebo na sud, kedze su rozne paragrafy na to, ked niekto strpcuje spolunazivanie, alebo na socialku, kedze v tom spinavom byte ziju male deti a tieto institucie pomohli k naprave...chcem realne skusenosti ak su, nerada sa vzdavam a utekam len tak
Su dve odpovede, ta kratsia je: Na Slovensku nemas sancu. A ta dlhsia.. skor postavim dalsi dom, alebo opravim nejaky po ODBORNIKOCH, ako by som napisal, ako sa to da riesit.
Ale googlil by som predbezne opatrenie, instutut predbezneho opatrenia..
Ja som utekal z bytu, doslova.. ten moment, ked som nalozil rodinu do auta, prsalo, tma, takmer mi padol mobil do kanala, a ten pocit, ked som z bytu odisiel naposledy s rodinou, ten stal za to..
Ale v dome je to to iste, jedne sused vypaluje travu, dalsi pali plasty a traja nervaci stekaju nonstop celu noc.
Vitaj na Slovensku.
Zalezi aka je to bytovka, viem, ze kamarat mal trochu obdobny problem a im sa to podarilo vyriesit cez obecny urad, kedze majitelom bol urad. Napomenuli ich asi trikrat a potom ich na zaklade nejakych veci aj vystahovali.
jój keď toto sa môže vliecť ešte dlho, najjednoduchšie by bolo sa odsťahovať, ale úplne chápem, že do toho sa človeku moc nechce, to treba sa obrátiť na niekoho kompetentného kto má bytovku na starosti
@cleo002 byt maju vo vlastníctve? Alebo su v podnájme? Lebo ak to druhé, tak to je celkom jednoduché. ale ak je to ich byt, tak ozaj sa len sťažovať na bytovom. Prípadne ist za nimi a skúsiť im to povedať. Aj ked so smradom sa toho asi veľa nedá. Tiež sme mali pod nami takýchto podobných, ked otvorili okno, islo ma vykotit 🙄 Ale nic sme nezmohli, odstahovali sme do domu.
Nemusíte hneď kupovať dom aby ste mali kľud. Byt s takými susedmi by som určite predal, a našiel si napr. iný byt, s lepšími susedmi. Ja som býval v byte, kde som o susedoch ani nevedel, som si pripadal, že v celom vchode bývam sám. Možnosti sú. Odporúčam robiť obhliadku bytu pred jeho predajom len ak rákosníci nebudú doma 🙂 ...aby nový záujemca hneď nezdrhal kade ľahšie.
@akvi zial ano, maju ho vo vlastnictve aj ked tazko povedat ci niekto z nich je priamo majitel...ideme skusit miestny urad poziadato pomoc, pripadne sa im povyhratat, ze na nich zavolam socialku ked nezacnu s poriadkom, kedze tam maju male deti
@cleo002 Vyskúšaj a uvidíš čo ti na úrade povedia. Máte aj nejaký bytový poriadok alebo čosi také? Lebo sa mi niečo také zdá, že sa dá s tým niečo aj robiť keby ste sa všetci susedia dali dokopy, že sú neprispôsobiví.
No neprisposobivi susedia sa najdu asi vsade. Ja mam podobny problem. Vyriesili sme to tak, ze sme si vynadali 😄DD ale potom sme sa dohodli - normalne sme im povedali, ze co nam vadi a zdalo sa, ze to chapu. Tak uvidime dokedy.