Odpoveď na príspevok od megdesign:
@pariam27652 teta asi myslela etiketu, nie etiku,… @megdesign Ujo, pojmy si nemýlim, mám v nich jasno a používam ich adekvátne situácii. Tebe chýba ako etika, tak etiketa.Odpoveď na príspevok od bobco89:
Bohužiaľ tiež máme podobné skúsenosti v obci kde … @bobco89 To máte šťastie naozaj, že máte nových obyvateľov pri sebe, lebo my sme v starej ast dediny.Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@jozik123 1.Nepýtala som si radu - problém je vy… @pariam27652 Asi som prehliadol, že problém je vyriešený, a že Ty chceš iba počuť názory iných. Myslím si, že Tvoj problem - či pozícia bola/je taká ako všade inde na dedinách. Dedina si žije vlastnýcm životom, vlastnými pravidlami starousadlíkov, ale aj mentalitou. Preto sa obec označuje aj novodobým pomenovaním: komunita. Každého cudzieho domáci považujú do istej miery za votrelca a je najmä na ňom (nie na dedinčanoch), či sa dokaže včleniť medzi nich a prijať fungujúce komunitné väzby. Musíš pochopiť jedno - Ty si prišla medzi nich a nie oni medzi Teba. A na nejaké objektívne pravidla, zákony, atď. teraz radšej zabudni. Ich vymáhaním viac stratíš, než získaš. @mimms Mýliš sa, stále boli medzi ľuďmi takéto vzťahy,... V každej dobe sa aj susedia zabíjali kvôli padajúcemu plotu, či odoranej brázde navyše... Udávali jeden druhého miestnemu feudálovi, alebo "nedávno" polícii Gestapa.