Odpoveď na príspevok od pariam27652:
Na dôchodok som sa presťahovala do nového domu v … @pariam27652 netvrdím, že všade je to tak, ale Vaše foto nesvedčí o serióznom prístupe. Ten dom tam stál, už keď ste pozemok kupovali, ak si myslíte, že Vás diskriminujú, môžete sa obrátiť na vyššie inštancie, ale atmosféru len zhoršíte.Odpoveď na príspevok od pariam27652:
Na dôchodok som sa presťahovala do nového domu v … @pariam27652 ked si to kupovala videla si ako to bolo , niekedy sa tak stavali všetke domy, v niektorých obciach stoja ešte dodnes bol len dvor tak na vôz a ihned daľší dom , mala si kúpiť iný pozemok ak chceš mať viac priestoru , dnes niekto skupuje i staré vedľajšie domy len preto aby sa tam nikto nemohol nasťahovať, a má viac priestoru pre seba, nový sa málokedy včlenia do existujúceho obyvateľstvaOdpoveď na príspevok od jan45:
@pariam27652 netvrdím, že všade je to tak, ale Va… @jan45 Kupovala som taktiež starý dom natlačený na susedný - takže nebolo vidno jeho stav - pred 17 rokmi a dala som ho zbúrať, vtedy sa niečo odkrylo, ale za ten čas sa jeho stav podstatne zhoršil a vyslovene ohrozuje nás ináš majetok. To máme strpieť? Naozaj sa nedalo predpokladať, že aj samospráva bude porušovať zákony a naše práva. Mentalita ako spred 100 rokov.Odpoveď na príspevok od rkorba:
Oni spolu vyrastali a ty si pristahovalec, tento … @rkorba Mám to chápať ako toleranciu xenofóbie?Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@jan45 Kupovala som taktiež starý dom natlačený n… @pariam27652 a prečo sa nezbúral celý ale len časť?komu to patrí? neveríém že si akákoľvek samospráva zoberie na triko životy svojich občanov, za 17 r musíš už všetkých poznať, aj ked dnes sa takmer nikto nestará o ostatných , každý má viac aut , vlezie do svojho a o ostatných sa nestará, ja žijem v našej obci od školy to som poznal všetkých, dnes sa musím spýtať ku komu sa niekto priženil ked je nové priezviskoOdpoveď na príspevok od duzu:
@pariam27652 a prečo sa nezbúral celý ale len čas… @duzu Ja som zbúrala celý dom, toto je dom susedný, o ktorý sa vôbec nestarajú a rozpadáva sa.Odpoveď na príspevok od toky1:
Ťažko radiť. Keď budeš tlačiť na susedu aby niečo… @toky1 Verím.Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
tak ak bol dom na hranici tak uz je fuk kam ide o… @shadowmilan Nie je fuk, kam ide odkvap - majiteľ je povinný ho ústiť tak, aby nestekala dažďová voda na susedný pozemok. Rýchlo jazdiacich nepokutovali, lebo ich polícia nezamerala. Vo VZN je určený poplatok za umiestnenie materiálu na obecnom pozemku, ktorý sme my zaplatili a x-krát tam je aj dlhodobo a ništ. Garantujem Vám, že ten materiál neufujazdí ako rýchle autá a čaká na mieste .- lenže starosta má selektívne a účelové zmysly - tých nevidí. Tu je pes zakopaný aj v mizernom stave spoločnosti - nerovnaký meter a korupcia.Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@shadowmilan Nie je fuk, kam ide odkvap - majiteľ… @pariam27652 to je také niečo ja tebe ale zato mi ty dáš podporu a policajtom to čo bežný smrteľník nedostane zdarma, minule ma chceli pokutovať išiel som v obci 53 km/hod a 2 ma predbehli a tým len kývli na pozdrav a tá daždová voda steká najviac na vlastný dom, jemu to nevadí?Odpoveď na príspevok od wewio:
Hold, toto je problém, ktorý podľa mňa hádam ani … @wewio to nemozes takto brat. vsetko ma nejake riesenie a treba sa k nemu dopracovat. hadam takto nema clovek zit do konca zivota.Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@shadowmilan Nie je fuk, kam ide odkvap - majiteľ… @pariam27652 nuz, pride mi to tak, ze pri vasom mysleni, nezostava nic ine ako len popriat vela stastia ... ludia si myslia, ze ked niekde pridu tak musi byt po ich, lebo sak to je niekde napisane ... ja rozumiem, len som sa snazil vysvetlit, ze to tak bolo aj keby tu vodu odviedol na "svoje" vas problem to nevyriesi ... preco platite poplatok za nieco, co niekto iny, ked to od vas nechcu a potom sa este stazujete ... necudujem sa, ze ste tam oblubeny ...Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@pariam27652 nuz, pride mi to tak, ze pri vasom m… @shadowmilan Ak by vám praskali múry na novom dome podľa geológa z dôvodu dlhodobého podmývania daždovou vodou zo susedovej strechy, asi by ste sa nato blahosklonne pozerali a popýtali tej vody viac, však? Stavebný a občiansky zákonník tu nie je len tak. Ako si dovoľujete tvrdiť, že to môj problém nevyrieši? Pri vašom myslení sú útoky asi namieste.Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@shadowmilan Ak by vám praskali múry na novom dom… @pariam27652 vy stale nerozumiete o com hovorim ? sused si ju zvedie k sebe na pozemok ku hranici ... voda vam aj tak bude tiect tak kam tecie ... co ocakavate ze urobi ? 50m3 zachytavaciu nadrzu a drenaz na celom svojom pozemku a idealne aj na vasom ? alebo aky vysledok od toho ocakavate ? ak vam mur podmyva, rieste to u seba ... nehladajte problem u suseda ... tie domy tak uz mozno aj storocie stoja ... kvoli vam ho burat nebudu ...Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@pariam27652 vy stale nerozumiete o com hovorim ?… @shadowmilan Také hlúpe návrhy radšej netverejňujte, nepomôžete. Ja mám problém vyriešený, tak mi dajte POKOJ!Odpoveď na príspevok od curuj:
Máte odviesť dažďovú vodu z cudzej strechy? tak n… @curuj Mám to na nahrávke zo zasadnutia OZ a vodu už odviedli. Ďakujem ,Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@curuj Mám to na nahrávke zo zasadnutia OZ a vodu… @pariam27652 prisli ste si po radu co robit ako to riesit ale jedine co chcete je aby Vam susedia a ludia z obce padli k noham a robili vsetko ako poviete. Ja chapem, ze zo susedmi je to niekedy zatazko, ale cele toto co tu opisujete je strasne divne. Hovorite ze ste tam uz 17 rokov, co rozhodne nie je kratka doba, nato aby ste spoznali miestnu mentalitu. Otazka je, ako dlho ma susedny dom rieseny zvod tej vody. Ak je to tak odkedy ste sa nastahovali, tak sa na mna prosim nehnevajte, ale je to Vasa chyba ze ste 17 rokov cakali kem Vam zacnu muri praskat a az nasledne ste tlacili na susedov aby si vodu odviedli inam. Otazne je aj to ako mate zvedenu vodu z Vasej vlastnej strechy. A je okolie Vasho domu situovane tak, ze voda steka smerom k Vasmu domu, bolo treba spravit drenaz a odviest vodu prec. Ak mate geologom potvrdene, ze Vam praskaju muri vplyvam dlhodobeho podmyvania dazdovou vodou od susedov, nech sa paci mozete ich dat na sud a sudit sa o nahradu vzniknutej skody. Co a tyka toho pplatku za zlozeny material na verejnom priestranstve, tak to ste platili z vlastnej iniciativy alebo to od Vas na to upozornili a vymahali to od Vas? Neviem preco tu pisete ze ma niekto hlupe navrhy. Podla mna ma ten clovek ciastocne pravdu. Ta voda ktora Vam podmyva dom nemusi byt len zo susedovej strechy, alebo moze to byt aj voda z okolia domu. Ak su terenne uprvy spravene tak ze voda z terenu steka smerom k domu, tak to ze sused si zvedie vodu niekde inde vam pomoze iba ciastocne ale nevyriesi to Vas problem uplne. Treba sa na to pozriet trska komplexnejsie.Odpoveď na príspevok od jozik123:
@pariam27652 prisli ste si po radu co robit ako t… @jozik123 1.Nepýtala som si radu - problém je vyriešený, skôr som radila, ako na nečinný stavebný úrad, resp. starostu. 2. Pýtala som sa na skúsenosť s domácimi pri prisťahovaní sa - ich správanie sa. 3. Nečakala som 17 rokov, len starosta a stavebný úrad bol nečinný. Bojovala som 10 rokov s úspešným výsledkom. 4. Voda je zvedená tak, že mi nesteká na pozemok - tedá dá sa to. 5. Veci pomenúvam pravým menom. 6. Pri neznalosti veci, resp. nečítania s porozumením poniektorí vyfabulujú neuveriteľné rozprávky.Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@jozik123 1.Nepýtala som si radu - problém je vy… @pariam27652 radila ste ako na necinny urad? to som nejako nepostrehol, noze skuste este raz ako na ten necinny urad? Nikde som tam nepostrehol ze spravte toto a toto, atd. Ale ok, tak som rad ze ste spokojna a ze sa Vam dari. Cize 10 rokov ste uspesne bojovala, aby susedia zviedli vodu zo strechy nikde ine kde Vam to nevadi. Ak to pokladate za uspech, ta potom ok, som rad ze ste spokojna.Odpoveď na príspevok od duzu:
@pariam27652 to je také niečo ja tebe ale zato mi… @duzu nestaká, stojí na kopci nado mnouOdpoveď na príspevok od jozik123:
@pariam27652 radila ste ako na necinny urad? to s… @jozik123 teta je proste na dôchodku a nemá do čoho pichnúť, tak sa hrá na trolla... That's all. Odporúčam králikov alebo sliepky.... Bude aspoň osoh...Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@jan45 Kupovala som taktiež starý dom natlačený n… @pariam27652 pre 100 rokmi bolo niekolko rokov po prvej vojne a spanielskej chripke... dost pochybujem ze medzi ludmi boli taketo vztahy...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@jozik123 teta je proste na dôchodku a nemá do čo… @megdesign Ujo zasa nepatrične komentuje, asi je frustrovaný a potrebuje vypustiť paru - odporúčam niečo príjemnejšie, ako útočiť v podstate na neznámeho človeka, o etike a slušnosti ani nehovoriac.Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@megdesign Ujo zasa nepatrične komentuje, asi je … @pariam27652 teta asi myslela etiketu, nie etiku, však?Odpoveď na príspevok od mimms:
@pariam27652 pre 100 rokmi bolo niekolko rokov po… @mimms bolo to presne 11.11. 1924.