Ahojte ludia neviem uz co mam robit, po starkej som kupila byt a prerobila ho kde teraz zijem so psikom priatelom a jehou dcerkou. Pod nami byvaju dve strigy ... matka s dcerou. Absolutna katastrofa. Boli sme zvyknuty sa zabavat aj so psikom aj s malickou smiali sme sa, hrali sme sa ona sa hrala so psikom. Teraz pri akomkolvek pohybe nam zacnu susedy trieskat do stropu alebo rovno pridu ku dveram a kricia na nas aby sme psovi nehadzali lopticku a to bez toho aby zistili co sa deje. Koli nim som skryla psikovi vsetky lopticky ktore ma. Nemozem mat ain navstevu ludia mna to strasne obmedzuje chodim po byte po spickach dala som odzvucit podlahu investovala som do toho svoje peniaze, nezatvaram dvere po izbach aby nebuchali lezim cely den v posteli a aj psik sa mi odcudzuje lebo sa s nim ani nehram. Moja starka co tu zila to dotiahla az k psychiatrickym liekom lebo sa tiez musela takto obmedzovat len aby nebol nejaky konflikt. Ja takto dopadnut nechcem som mlady clovek a mam cely zivot pred sebou. Najlepsie natom je ja v noci spim a aj psik a toto sa deje len cez den oni sa stazuju len cez den. Ja by som si nedovolila ist hore za susedom aj keby mal cez den lekcie tanca pre skolkarov. Klamu mi do oci povie mi ze ona ide do nocnej a ze si chce oddychnut a za minutu povie vsak ona prisla z roboty teraz a potrebuje spat. Ja sa bojim si aj prdnut naozaj aby to nepoculi a nebuchali hned do stropu. Nemozem naozaj nic a ked pride povie ju to nezaujima mam s tym daco urobit ze to pocut. A ze sa ona bude stazovat vravim vklude. Co im povie? Dieta sa tu nad nami hra a pes chodi po byte? Velmi som sa rozpisala ale mne je fakt do placu co tu zazivam. Co s tym mozem urobit?
@bambula626 Bolo to nahravane mobilom a pes bol v izbe na druhom konci bytu. Takze to je pocut v nahravke ovela menej ako to v skutocnosti znie. Myslim ale ze ked je pocut brechot a pazuriky po podlahe aj v takto nekvalitnej nahravke, tak si kazdy vie predstavit ako to znie v reali. neviem ci je dobre porovnavat to s hlukom tvojich deti- to je predsa u teba doma a su to deti. :-) To sa predsa da pochopit. Toto je pes nado mnou, ktory steka stale ked je sam doma a my doma niecim buchneme (napriklad riadom) alebo pride vytah na poschodie kde byvaju. Tiez ked v byte oproti nim prejde suseda cez chodbu tak brese. Ja som tymto nechcela nejako putat pozornost na intenzitu hluku, len som mala potrebu sa obranit pred osocovanim, ktore tu na mna a moju maminku suseda napisala. Zda sa mi vrcholne nevhodne aby nas nazyvala strigami a este aj verejne klamala o tom, ze sme dohnali jej starku k liekom.
doplnim este ze "malicka" dcera susedinho priatela ma aspon 8 rokov tak zas taka malicka nie je aby nevedela pochopit ze so psom sa nahana von a nie v byte. A pan priatel je hokejista ktory dupe tak, ze rybicky v mojom akvariu su nalepene na dne lebo ich rusia vibracie. Bez srandy. Spat bez stoplov v usiach sa uz ani neodvazim, no a popravde mam stople v usiach aj vacsinu casu ked su susedia doma. A este k tej hudbe, akonahle si pustim hudbu hlasnejsie zacnu mi naschval dupat, potom si zatrieskame na stenu a dupu naschval este ovela hlasnejsie. Takze to velmi nepomaha s tou hudbou
@vvandaa dufam, ze si dostatocne uvedomujes dosledky svojho konania. Vyhotovenim nahravky bez suhlasu nahravaneho si sa dopustila v podstate len porusenia OZ, ale v dalsom kroku si ho spristupnila tretej osobe, cim si sa dopustila trestneho cinu v zmysle par.377 TZ.
Dúfam že ste tuto vetu mysleli len ako vtip
" A pan priatel je hokejista ktory dupe tak, ze rybicky v mojom akvariu su nalepene na dne lebo ich rusia vibracie."
Lebo ak nie, tak naozaj bude problém niekde inde ...
@shelby01 (1) Kto poruší dôvernosť neverejne prednesených slov alebo iného prejavu osobnej povahy tým, že ho neoprávnene zachytí záznamovým zariadením a takto zhotovený záznam sprístupní tretej osobe alebo ho iným spôsobom použije a inému tým spôsobí vážnu ujmu na právach, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
Co z tohto ti tam pasuje?
@vvandaa "pasuje??? Co kam ma pasovat?Samozrejme o naplneni skutkovej podstaty trestneho cinu rozhoduju sudy Ale ldpovedz si sama :
1/ vyhotovila s neopravnene t.z. bex suhlasu nahravanej osobyi zvukovy zaznam ?
2/ spristupnila si ho tretej osobe ?
Je zrejme, ze vidis a pocujes len to co chces.
Skutocne by som na mieste Tvojich susedov riesil veci inym sposobom. Viac sa k tomu vyjadrovat nebudem.
@shelby01 ja tu reagujem na osocovanie zo strany susedy. Nahravala som co pocujem vo vlastnom byte. Bol to brechot psa, nie hlasovy prejav osoby pre boha
@vvandaa Tesi ma, p. "jezibaba". :-)
Zakladatelka temy tu uz aktivna nie je (aspon pod tymto nickom), takze sa tu nic nevyriesi, ale rozumiem Vasej potrebe sa vyjadrit.
Nahravku som nepocula a ani neplanujem. Je uplne jedno, co na nej je a kto ma pravd.
Preto svoj nazor od zaciatku debaty nemenim, akurat ho teraz mienim aj druhej strane: odstahujte sa. Bud jeden alebo druhy byt sa bude musiet odstahovat.. pokial sa za ten rok nic vyrazne nezmenilo (a vyzera, ze asi teda nie k lepsiemu), budete si len nadalej zneprijemnovat zivoty vo vlastnych bytoch, co je podla mna peklo na zemi.. V takomto prostredi si neviem predstavit vychovavat dieta, ci dopriat mame pokoj, ktory si zasluzi..
Neviem si predstavit ako inak by sa vam takyto problem podarilo vyriesit..
Drzim palce!
@eugenie dakujem za odpoved, ved ja nikomu nechcem skodit, len fakt ked som na toto narazila tak ma skoro porazilo, to oslovenie ze strigy a to ze sme dohnali jej starku k liekom, mna to uplne odrovnalo.
@vvandaa my sme niečo podobné zažívali takmer rok, veľký pes nad nami, hadzanie loptičiek, on utekal za ňou a brechal...detske párty, nočné návštevy jej matky, aj o 4 ráno začala hulákať,keď jej prišla mnohopočetná rodinná návšteva, vysávanie aj 12x za deň, a to skutočne nepreháňam...hlasné rozprávanie aj neskoro do noci, telka na plné gule...fajčiari, takže neustály smrad, lebo fajčili nonstop na balkone, ani okno som nemohla otvoriť a vyvetrať, spaky nám hádzala na balkón, sprchovali sa a snáď všetky mydlá a sprchové gély jej padali do vane aj 100x za sebou /spálňa pri kúpelni/ sprchu mala takú hlučnú, že ju bolo počuť snáď aj do vedľajšieho paneláku...a to je len časť problémov, ktoré sme s nimi mali, okrem toho, boli to podnájomnici,
a jedinéa najrozumnejšie, čo sme mohli urobiť, bolo predať byt a odsťahovať sa...a to sme aj urobili...takže radím to isté, pretože viem, aké je to, mať otravných, hnusných a neskutočne ignorantských susedov...navyše sme mali práve malé bábätko, ktoré sa mi nonstop budilo na to..
@vvandaa podľa mňa je celkom možné, že vôbec nie ste susedia, ako si myslíš. na slovensku sú podľa mňa stovky takých "dvojíc", ktoré spĺňajú indície, ktoré dala zadávateľka otázky. Byt po starkej, nižšie býva matka s dcérou, pes, dieťa, Nič konkrétnejšie tu nevidím. Možno aj preto ti to nesedí, že si slečna tam veľa povymýšľala.
@worker_falcon no kiezby :-) toto sme my, je to uplne jasne, presne si pamatam ten den vymeny nazorov ktory tu slecna opisuje. my sme ju prosili aby psovi lopticku nechadzala. maminka ju prosila z dovodu ze robi nocne. a jej starka naozaj mala psychicke problemy ale zo suseda co byva nad nimi, lebo on sa jej po nociach zvykol dobyjat do bytu, ked sem tam netrafil poschodie.
zial toto je nas zivot :-D
@vvandaa opakujem, tieto scenáre sa opakujú v xyz bytoch. primálo indícii pre istotu, že sa jedná o susedov. veď sama vidíš, že ti na tom veľa nesedí. Ale jasné, ľahšie je byť v roli trpiteľky a nadávať na "suseda", že si bohapusto vymýšľa.
Realne sa zapocuvajte aky hluk robite, dupete ako slony, behate ako na ihrisku? Hadzete si loptu? Aku? Psvoi radsej na doma kup nieco latkove..a lopty si hadzte vonku, nemusite byt doma... realne to moze byt ovela hlucnejsie ako sa ti zda, zase smiat sa da tiez normlane.. ak je to co robite NORMALNE, tak otvorit dvere, naziapat co si to dovoluju, a zatresnut.. ak pridu zase nech to zopakuje partner a viac neotvarat.. my sme mali taku susedu, na poschodi 3 byty, niekto stale zvykol zabudnut zatvorit vytah (vieme kto a preco, my sme to neboli ale suseda chodila nam vyzvanat a nadavat, ze to urcite MY neveime ako sa spravat atd... ) Ked prisla 2x chlap otvorit dvere poslal ju do P... (a to nie je ziadny hulvat) a zabuchol. Pozmurkala si pani. Viac neprisla...
@vvandaa pls, posli mi tu nahravku, sukromne, aby tu zasa niekto nevyskakoval s trapnymi zakomni, dik. Idiotskejsie zakony ako v tomto debilistane Slovensko asi siroko daleko nie su ... pride Ti zlodej kradnu, ty si ho nahras a niekto ta este zazaluje, ze ty si ten zly a podobne.
je to panelak a tam je pocut naoaj vsetko. To aby clovek pomaly ani nedychal. :-) suseda nad nami len prejde z jednej izby do druhej a je to pocut akoby chodil slon. :-) proste ,,panelak,,
T si spravila dost na to aby to nebolo tolko pocut. Neobmadzuj sa v beznom fungovani. Ani ony to nerobia.