Odpoveď na príspevok od terry25:
Vraciam sa k téme, keďže teraz je obdobie tých ve… @terry25 mal som nezateplene, fúkalo, nič neklepalo, nebuchalo, nepukalo. Mám zateplené, fúka a nič neklepe, nebucha, neklepe.Odpoveď na príspevok od terry25:
Vraciam sa k téme, keďže teraz je obdobie tých ve… @terry25 to podbitie by mohlo pomôcť. Ja mam na vate nasypany drveny polystyren a i pri tychto narazovych vetroch sa ani gulicka nepohne. Ci mas dobre a kvalitne spraveny sdk a jeho konstrukciu musis ty vediet.Odpoveď na príspevok od terry25:
Vraciam sa k téme, keďže teraz je obdobie tých ve… @terry25 Žiaľ majster vám o krížovom spojí klamal. Krížová spojka sa "texuje" nevidím dôvod aby po správnej montáži klepala.Odpoveď na príspevok od piti255:
@mino1985 mne tie zvuky pocut tiez pri vetre....a… @piti255 skúsim oživiť tému....mne to robilo tiež, vlastne prinsilnom vetre aj robí. Je to dokonalým utesnenim stropu....parozabrana, ak je uchytenia zospodu vaznikov a nezaizolovany dom. Vtedy produkuje pod strechu, tlačí na parozabranu a tá vytvára veľký tlak na SDK konštrukciu. Je to viac faktorov za sebou.....ak sa použije to tiahlo, môže byť že je voľne a hrká s konštrukciou, hlavne ak je zdvojena. Ďalej je to otvorený podkrovný priestor, je tam len vata, no tú vietor zatlačí. Riešenie - uzavrieť strop, napr. OSB, čo nie vždy je zase dobré alebo zaizolovat dom, EPS riadne pod strešnú fóliu, aby nefukalo do podkrovia.