Odpoveď na príspevok od rudo1234:
Ake Mate skusenosti zo zateplenim fukanou izolaci… @rudo1234 to som ti chcel navrhnúť, zatepliť strechu zospodu- podkrovie. Rovno budeš mať predprípravu na podkrovie. Len asi budeš musieť vymeniť strešnú krytinu, aby dali vrchnú textíliu. Ja som to tak riešil. Tú stropnú zostavu by som viac nezaťažoval, ak tam plánuješ v budúcnosti podkrovie.. Ja som dával 14cm zvisle a cez to daľších 14cm priečne minerálnu vlnu... Nie je to veľa, viac mi priestor nedovolil.Odpoveď na príspevok od zicher:
@rudo1234 to som ti chcel navrhnúť, zatepliť stre… @zicher miesta mam uz celkom dost na prizemi cez 80m2, strecha sa bude raz tiez menit ale neviem kedy to bude... ked si predstavim to mnozstvo prace a vydavkov, momentalne mi davaju zabrat podlahy tie Tony materialu co idu prec hlina atd. a potom navozit strk Beton...Odpoveď na príspevok od rudo1234:
@zicher miesta mam uz celkom dost na prizemi cez … @rudo1234 po výmene strešenej krytiny som sa do realizácie podkrovia pustil až po troch rokoch.. Dovtedy som bol bez strešného zateplenia. Náklady na kúrenie cca plus30%, oproti obdobiu po zateplení. Len som si nachystal do podkrovia stúpačky- voda, odpady, elektrina aj kúrenie. Všekto som tam zablendoval a čakalo to na pokračovanie..Odpoveď na príspevok od rudo1234:
Ano postupne budem tiez robit :) @rudo1234 odporucania @zicher su velmi dobre, tiez som tak na to isoel. Ak planujes robit podkrovie, palachpvy strop ma tiez svoje limity zatazenia- radsrj par rokov prehryznut zvysene naklady a spravit to potom poriadne. Aby ta praca so zateplenim do medzier neurobila viac skody ako uzitku a neriesil potom kopu problemov.Odpoveď na príspevok od rudo1234:
@zicher miesta mam uz celkom dost na prizemi cez … @rudo1234 prípadne to môžeš urobiť tak, že pri rekonštrukcii spodného podlažia si nachystáš do porkrovia infraštruktúru- voda, odpady, elektrina, prípadne kúrenie.. Dnes by som kúrenie už nedával a rovno by som tam capol klimatizáciu. A počkal by som aj s výmenou strešnej krytiny, ak nie je pôvodná zlom stave. A až ak buddeš mať čas, chuť a peniaze, potom by si začal riešiť strešné zateplenie. Ano, v období bez zateplenia budeš mať zvýšené náklady...