Ahojte
mám hotový otvor na schody, robil som to už skôr a jeho spodok je v rovine parotesnej AL fólie. Ale schody by som chcel spustiť na úroveň sadrokartónu, cca o 9 cm nižšie. Robil ste to už niekto ? rám schodov má výšku 20 cm, neviem či to môžem takto upevniť.
Dával som tri šróby na dlhších stranách a po jednej v strede na kratších a stačí to,aj keď to bude spustené nižšie. Škáry po stranách som vystriekal nízkorozťažnou penou a drží to dva roky chodím tam síce len výnimočne ale zasa moja váha to je skúška odolnosti montáže... :-) Ak to ide do betónu tak daj 12mm rámové kotvy patričnej dĺžky- /sú to kovové hmoždinky,buď s maticou,alebo pre teba lepšie s krížovou hlavou-netrčí ti matka a nemusíš odrezať zvyšok závitu čo zostane trčať ,krížová hlava sa dotiahne šrobovačkou do roviny dosky rámu/.
Ja mam rám zarovno sadrokartónu ale poklop nelicuje zo stropom sadrokartónu pretrca dá sa to nejak nastaviť aby ten poklop bol pekne zarovno alebo tam nalepiť listy..?
@sajan Poklop nie je nastaviteľný, lebo musí dosadnúť na rám. Jedine tými lištami, ako som to urobil ja. Ja som ale vedel, že tam pôjdu lišty, tak som tie schody vedome tak osadil - napasoval na lišty.
Ahojte. Takisto obsadzujeme schody ale mame problém keďže schody chceme spustiť nižšie. Šírka medzi tramami je 70cm,sirka rámu schodov 70cm, výška rámu schodov 13cm, rozmer medzi sadrokartónom-stropom a medzi tramami je 14-15cm. Schody potrebujeme osadit do toho vzduchoveho priestoru co je medzi sadrokartonom a stropnicami. No nevieme nájsť spôsob. Ako ste robili vy?