Stropné chladenie

Profilova fotka
Zdravim chcem sa spýtať či má niekto stropné chladenie tak že izolácia stropu ďalej paropriepustna fólia, trubky na chladenie, zelený sadrokartón. Funguje ten prestup chladu cez ten sadrokartón ?.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:

Zdravim chcem sa spýtať či má niekto stropné chla…
@pavol_molnar Fólia musí byť paroNEpriepustná, inak áno, fungovať to bude. Ale najlepšie, keď to bude v priamom kontakte s tým SDK.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roman_:

@pavol_molnar Fólia musí byť paroNEpriepustná, in…
@roman_ vy to máte tak spravené a funguje to dobre ten prestup chladu cez ten SDK?
Odpovedať

@roman_ vy to máte tak spravené a funguje to dobr…
@pavol_molnar Nemám, ale robí sa to tak bežne. Akurát sa trubky vkladajú to takých hliníkových profilov, ktoré ten chlad "roznesú" na väčšiu plochu a aby to bolo ideálne v priamom styku s SDK.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roman_:

@pavol_molnar Nemám, ale robí sa to tak bežne. Ak…
@roman_ aha, ja som mal na myslí tak že dvojita konštrukcia a na prvú pouchytavat trubky a na druhu konštrukciu SDK.
Odpovedať

@roman_ aha, ja som mal na myslí tak že dvojita …
@pavol_molnar To zas tak dobre fungovať nebude. SDK by nevadil, ale ten prestup tepla vzduch->SDK->vzduch->trubka->chladivo nebude dosť účinný. Vzduch je totiž dobrý izolant. S tými profilmi to má ale výhodu v tom, že nie je treba ďalší rošt, SDK sa nakotví rovno do toho. Akurát je to drahšie.
Odpovedať

@roman_ aha, ja som mal na myslí tak že dvojita …
@pavol_molnar tak to nefunguje iba ak by si mal trubky zaliate v betonovej platni. Vola sa to roznasacie plechy a je to pozink, hlinik by nikto nezaplatil. https://dom.bazos.sk/inzerat/16608935...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?