Plesne v rohu a nad oknom

Zobraz úvodný príspevok
Ľudia pomôžte ako poriešiť plesne v rohu na sdk..a ešte aj nad oknom .bývame 5 rok a z roka na rok horšie sai zdá . Už som zúfalý.o tepelných mostoch viem .ale nad sdk je parozabrana a nad ňou 40 CM vata a z vonkajšej strany je 15 CM eps .stena 30 Ytong..
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od marcos33:

Over si čím máš vymalovanu izbu. Ja som mal vlhko…
@marcos33 prosím ta, to čo je ten vzdušný náter?nejaka farba?nepocula som o tom ešte.
Odpovedať

Over si čím máš vymalovanu izbu. Ja som mal vlhko…
@marcos33 ?? to akoze chces povedat, ze daky primalex nater samotny tak izoloval byt, ze bolo v byte ako v saune ... a puhou zmenou nateru dochadza k tak velkemu "vetraniu" stenami ? Chcem pochopit tu daku fyziku za tym. Dako tomu nerozumiem. To akoze nestaci na vetranie viackrat denne otvarat okna (prievan), bezna vlastnost stien je ze su tak hrozne "vzdusne", ze sa az byt tym vetra .... a to vetranie / susenie sa da az tak pokazit puhym primalex interierovym naterom ?? (primalex minivsrtvicka vs. mur hruby 50cm + 14cm mineralna vlna zateplenie nalepene dakou vrstvou lepidla + cela bytovka namalovana ) ??
Odpovedať
Veriť my nemusíš ale mam to otestované pričom sa nemenilo nič len nater. Jedna šikovná baba na to došla keď my prepocitala paropriepuatnost primalex polar vs spomínaný baumit. Nakoľko je to môj vlastný objekt tak môžem potvrdiť ze experiment s tým náterom bol 100% pod kontrolou a jedine co sme zmenily bol nater. Na môj šok padla vlhkosť veľmi rýchlo po oskriabani primalexu a následne sa držala v normálnych hodnotách Prikladám obrázok. Tých 90% je maľovanie, predtým 60-80%, plesne , hnusný vzduch. Po malovke 30-40 % . Kúrenie bez zmeny
Odpovedať

Veriť my nemusíš ale mam to otestované pričom sa …
@marcos33 ok, dik, budem mat na pamati .. a si k tomu este vyhladam info. Fakt hrozne prekvapive, ze v prvom rade taka masa vlhkosti by akoze bezne odchadzala beznymi stenami. To mas z coho steny prosim, ake hrube .. a je to zateplene ? A ze nejaky nater zrazu vsetko uzavrie .. trebars ze to potom ani vetranim/ prievanom dako neodchadzalo... Som otvoreny vsetkemu ... lebo ta moja situacia mi nedava zmysel :)
Odpovedať

Veriť my nemusíš ale mam to otestované pričom sa …
@marcos33 ved ale primalex polar alebo primalex plus su paropriepustné. Hodnota Sd=0,07.
Odpovedať
@blacksr Poprosim o vysvetlenie ako je primalex polar "paropriepustný" :)
Odpovedať
Nechcem tvrdiť že to je tvoj prípad, pretože vždy všetko potrebuje dôkladnú analýzu. Ja mám stenu 44 cm, tehla, bez zateplenia. Keď u mňa bola @blacksr, tak si to všetko prešla, pozerala či náhodou my nezateká, tepelné mosty a pod. Tepelné mosty sa našli, lenže oni sa naplno prejavili až keď som mal vysokú vlhkosť. Pri nízkej vlhkosti sa netvoril kondenz a to že bol chladný roh nebol nejaký zásadná problém. Posledné čo som podozrieval bola nová maľovka. Tak som ju počúval, farba išla dole, nahodila sa nová farba a výsledok je vidieť na screenshote z merania. Odvtedy nemám ani plesne ani vlhkosť.
Odpovedať

Nechcem tvrdiť že to je tvoj prípad, pretože vždy…
@marcos33 ked tak nakoniec rozmyslam, v mojom pripade to asi nebude tento daky scenar (co aj pises, ze to nemusi byt moj pripad). Ak by to malo byt naterom co nejako "drzi" tu vlhkost, t.j. nepusti von do murov a dalej von, tak hura, ved tak pootvaram okna, .. vsetka vlhkost je vo vzduchu predsa, nater absolutne nepusta do murov ... a prievanom to vsetko ovela rychlejsie vyvetram . Co aj spravim, po minutach pootvaranych okien krizom klesne vlhkost na dakych 55%. No len nasledne zavriem ... a hoci nevarime, nesusime pradlo .. v priebehu MINUT je to naspat nad 60%, o daku hodinu aj cez 65%. Ja budem mat problem v muroch, a praveze naopak, z nich sa dostava vlhkost DO interieru .. nieze nevetraju vlhkost von. Ale preco by mali byt mury na 3. najvyssom poschodi tehlovej bytovky tak nasiaknute .. nerozumiem.
Odpovedať
nevyriešila by takýto problém rekuperácia? ak vetranie nepomáha, tak možno by bolo fajn zamyslieť sa aj nad takouto možnosťou.
Odpovedať
Z toho co píšeš tak mne sa to chovalo úplne rovnako. Vyvetral som , padla, zavrel išla hore. Odporúčam ti zohnať si niekoho kto ti to odborné pomera a urobí analýzu. Až ta musí ukázať kde bude pes zakopany Inak rekuperaciu som skúšal aj ja a pomohla to zhodiť o cca 10-15% ale nie viac. To bol pre mňa šok nakoľko som dal za to 700 eur...
Odpovedať

Z toho co píšeš tak mne sa to chovalo úplne rovna…
@marcos33 vyriešil si jeden problém, ale nahradil ho problémom druhým. Už nemáš vlhko, teraz máš príliš sucho čo tiež nie je ideálne. Jednu stenu si mal nechať natretú tým primalexom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?