Odpoveď na príspevok od mirushka26:
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o názor. Byva… @mirushka26 Nad oknom je preklad, ktorý je zrejme nezateplený alebo zateplený slabo. Treba držať teplotu vzduchu v interiéri nad 20°C a relatívnu vlhkosť 50%. Pre presnejšie riešenie je nutné zmerať teplotu povrchov, vlhkosť steny a urobiť kontrolu zateplenia prekladu.Odpoveď na príspevok od blacksr:
@mirushka26 Nad oknom je preklad, ktorý je zrejme… @blacksr S tym zateplením prekladu som aj ja myslela,ale keby bol problem v tom,neukazala by sa pleseň uz aj po minule roky? Dajme tomu, ze problém je v tomto, problem je asi neriešiteľný kedze je už natiahnuta fasada,predpkladam? Ci da sa nejako s tym poriešiť?Odpoveď na príspevok od mirushka26:
@blacksr S tym zateplením prekladu som aj ja mys… @mirushka26 Väčšinou ide o súhru viac faktorov. Zateplenie: nejde len o zateplenie spredu, zo strany fasády. Verím, že aspoň tenký Krupinit (dosku z drevených "slamiek") použili, alebo XPS, ako stratené debnenie. Skúste dať foto zo stavby, než sa išla robiť fasáda. Opomína sa zateplenie prekladu / venca zhora a v podbití strechy. Toto môže byť ďalší problém. Ďalší faktor: možno sa nahromadila vlhkosť v konštrukcii, keďže dochádzalo k rosnému bodu a ten sa posunul do interiéru. Záleží od typu omietok dnu-vonku aj od vlhkostného režimu v dome.Odpoveď na príspevok od mirushka26:
@blacksr S tym zateplením prekladu som aj ja mys… @mirushka26 Vždy sa dá nájsť riešenie. Len treba nájsť správne poradie, čo urobiť - od najlacnejších, bezzásahových až k tým najdrahším. Preto treba nájsť príčinu.