Mokré flaky na strope

Zacali sa mi bodovo objavovat mokre flaky na strope teraz ked mrzne. Brat hovori ze bude tiect strecha pomedzi falce. Mne sa to velmi nezda ,skor vidim problem v tom ze vnutorna vlhkost sa vyzraza na nachladnejsich castiach plafonu Dom je zatial neobyvany a jedna sa o pasiv, ma rekuperaciu ale nieje zapnuta.obcas sa tam niekto zastavi. Medzi stopom a strechou je 40cm min.vaty, parozabrana. V com moze byt problem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jedendvatri:

Zacali sa mi bodovo objavovat mokre flaky na stro…
@jedendvatri to vyzerá na kondenz ktorý stiekol na nesprávne zalepenu parozabranu a cez ňu na sdk. Ak by parozabrana bola difúzne správne uzatvorená, vytmelena alebo prelepena na spojoch páskami na to určenými, kondenz by stiekol niekam do rohu po sklone strechy. Toto nevyzerá na vyzrazanu vodu na strope ako píšete. Taktiež, rekuperacia ma fungovať nonstop. To znamená, nevypina sa, len sa reguluje jej chod a intenzita. V opačnom prípade sa práve v zimnom období vytvorí v potrubí od rekuperacie kondenz, plesne a potom si to zapnete a nafukate do domu. Na Vašom mieste spravím do SDK sondu a zistím pôvod flakov.
Odpovedať
A ešte dodám, kondenz, ktorý stiekol odkiaľ? Tiež by som odhadoval, že pod plechom ako sa vytvoril kondenz tak ten sa nejako cez strechu, poistnú hydroizolaciu dostal do strechy a stiekol až na strop ...
Odpovedať

Zacali sa mi bodovo objavovat mokre flaky na stro…
@jedendvatri vyber si svetlo a pozri sa co tam mas nad SDK nahovno spravene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matusf:

A ešte dodám, kondenz, ktorý stiekol odkiaľ? Tiež…
@matusf dobra otazka, v lete ked bola natiahnuta len poistna hydroizolacia prisiel lejak ,ale do domu nekvapla ani kvapka. Plus je tam 40cm min. vaty
Odpovedať

@matusf dobra otazka, v lete ked bola natiahnuta …
@jedendvatri máš medzi sdk a parozabranou vzduchovú medzeru? Máš parozabranu správne utesnenu? Aké máš potrubie na rekuperacii?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@jedendvatri máš medzi sdk a parozabranou vzducho…
@megdesign nemam tam medzeru ,snaha bola o spravne utesnenie, ale uz pri teste vzduchotesnosti mali pasku tendenciu sa odliepat. Potrubie zelene plastove
Odpovedať

@megdesign nemam tam medzeru ,snaha bola o spravn…
@jedendvatri ehmmmm. Kedy konštrukciou a phi nemáš medzeru?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@jedendvatri ehmmmm. Kedy konštrukciou a phi nemá…
@megdesign ak si dobre spominam ,tak phi bola hned na debneni🤔 Zapol som na obed rekuperaciu ( automaticke vetranie) a mokry flak sa zvacsil okolo vyduchov ale okolo svetla mam pocit ze schne, uvidim rano pri dennom svetle
Odpovedať
Profilova fotka
@jedendvatri namiesto dumania to musis otvorit. Problemov moze byt viac, podrobnosti zistis az prieskumom....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?