Dobry den, mame vaznikovy krov, na nom zospodu nalepena parozbrana + prisrubovane stresne laty na zabezpecenie izolacie,ktora bude na nu zvrchu fukana. Medzi parozabranou a prieckami je 23cm medzera,ktora sice ulahcila lepenia parozabrany a srubovanie lat, zaroven sluzi pre rozvody elektriny a rekuperaci, ale teraz sa jej "potrebujem zbavit". Hlavne teda aby som nepocul vsetko v celom dome. Co je podla vas idealne riesenie? Domurovat? Pouzit nejake ine zvukove izolanty?
Samotny strop bude potom sadrokartonovy.
Dakujem
@wolodymyr omietky mam,takze strop uz zvysovat nebuem,aj ked 5-10cm naviac by som kludne bral.ale to uz je o inom
@stowasser nebude tam potom kondenzovat vodna para? cital som tu ze ak sa dava izolacia aj pod parozabranu,nemala by jej hrubka byt viac ako 1/4 ci 1/5 hrubky izolacie nad nou?budem tam mat 40cm...
aj ked takto by tam ostala medzera mozno 15cm (medzi vlnou na sdk a parozabranou)
popripade co tak vatu narezat,pripadne dosky z vlny a nalepit v pasoch len medzi priecku a parozabranu. plati ale to iste o kondenze,len takto by boli zase hrube 12,5cm (ako sirka priecok) s priamym dotykom parozabrany
@arantir ja som priecky po osadeni parozabrany domuroval a zvysne cca 3cm som doplnil tvrdou vlnou. Myslim, ze niekto tu aj vacsi kus vyplnal len samotnou vlnou, tych 23cm by mohlo ist aj tak.
A pises spravne, s izolaciou pod parozabranou opatrne. Ja som do SDK rostu daval 6cm, 8cm uz podla vypoctu bolo rizikove.
@arantir urobis na hotovo mury ... das sdk konstrukciu na to zateplenie ... na spodnu cast rostu das parozabranu v kazdej izbe zvlast ... nasledne sadros
@wolodymyr@stowasser oživujem tému. Medzi nenosnými priečkami z pórobetónu a priznaným betónovým stropom som robil dilatačnú medzeru od 15-35mm. Ako najefektívnejšie uzatvoriť túto medzeru ? Nechcem všetko peniť = veľa peny. Môžem do medzery vložiť EPS povedzme 20mm a len zvyšných 15mm vypeniť ? Resp. uvítam aj iný spôsob.
@purplesticks ja som na nosné priečky, kde sa napájali nenosné priečky, nalepil pásy XPS, rovnako široké, ako nenosná priečka. Následne som na dotyk s XPS staval nenosné priečky, každý druhý-tretí rad kotvil cez nerezové úchyty sdk nenosné priečky o nosné. Čelá tvárnic, ktoré sa opieraly o XPS som tiež dával na kléber.
Takže teoreticky za mňa môžeš rovnaký postup použiť na styk nenosná priečka - strop. Bez tých plechov...
@megdesign vzhľadom nato, že sárovú omietku budem ťahať až na dotyk ku stropu, tak na vyplnenie dilatačnej medzery použijem minerálnu vatu čo sa používa na zatepľovanie fasády - bude to lacnejšie ako pena + lepšie na kontakt s omietkou.
Plechy som používal aj pri poslednom rade a kotvil som každých 1,2m o strop.