Ahojte , v úvode som napísala dosť zjednodušenú otázku. Potrebovala by som pomôcť , ako vyriešiť uzavretie priestoru medzi vencom a presahom strechy pri vaznikovom krove kým bude spravené podbitie. To chceme robiť ,až po zateplení čiže medzi poslednými prácami.
Teraz ale nastáva dilema , ako to dočasne uzavrieť , aby sme mohli zatepliť strop. Najjednoduchšie mi vychádza asi napchať tam hocijaký polystyrén len vzhľadom na to, že tam miestami vychádzajú väčšie medzery , neviem si to úplne predstaviť , máte nejaké skúsenosti alebo tipy ako ste to riešili ? 🙂 Ďakujem
@awy ja som to riešil uzatvorením pomocou OSB dosky, tá veľmi dobre potom poslúžila pri zateplení (polystyrén sa má k čomu prilepiť)
https://www.modrastrecha.sk/blog/iamr...
@sousedekovci89 aj mne to pride ako najlepsie a zaroven najjednoduchsie riesenie, viacero ludi aj v mojom okoli to riesi prave takto, takze asi na tom fakt nieco bude🙂
@jerad112 takto som na teno polystyren napojil izolaciu v krve a zaroven z vonkajsej strany pride este jedna vrstva pred neho co vyjde hore po fasade. Docielim tym prakticky suvislost zateplovacej vrstvy.
ja mam tiez klasicku strechu,krov a polystren som nalepil az tesne po vrchnu foliu,,,zaizoloval som tak veniec aj ten priestor nad nim medzi hredami, medzi ktorymi je izolaciu stropu (videl som orosene vence v novostavbach z vnutra pocas stavby domu v zime) a zaizoloval som aj bok stavby.....aj som polystren ukotvyl,potom pojde klasicke podbitie koniky a osb dosky xps atd
Tiez som si lamal hlavu az napokon padlo rozhodnutie ze to zatvorim polystyrenom. Cez neho pojde az po stresnu foliu vonkajsie zateplenie 20 cm a z vnutra vata. Ps: z vnutra je tam este vystuz zo zvysnych stresnych lat
@roberto18 tiež mi to vychádza tak, že najlepšie bude uzavrieť to s polystyrénom. A s tým zateplením tiež tak, aj v projekte to tak mame že nám ide zateplenie vyše venca.
@megdesign práve to som písala v príspevku , že budeme robiť až pri zatepľovaní . To sa tam z vonku nemáme ako dostať a lešenie ťahať kvôli zalepeniu polystyrénu dookola nemá zmysel , keď sa môže potom naraz spraviť zateplenie aj podbitie , preto hľadáme riešenie ako to uzavrieť dočasne, kým sa toto spraví.
@sousedekovci89 uzavretie nie je problém , respektíve vložiť polystyren medzi veniec a strechu ale obkladať polystyrénom to ťažko , asi záleží kto má akú výšku . U nás z jednej strany je to aj 6 metrov .
@megdesign nekomplikujem . Rozumiem čo mi píšeš ale ja stále hovorím o tom , že by sme to zateplenie - teda izolaciu museli urobiť a na to teraz nie je čas ani financie . Nevieme sa tam dostať bez toho aby sme nestavali lešenie , takze vo finále ak to nebudeme zatepľovať cele , to ani nemá zmysel robiť teraz , takze to musíme uzavrieť zvnútra.
@awy normálne som tam z rebríka nabil krovovú latu ako spodný doraz ,aby EPS nepadal a nalepil jeden rad EPS ...
Ty to máš poschodové? Keď sa tam nevieš dostať....
Zvnútra to nemôžeš uzavrieť, horizontálna izolácia, teda zateplenie stropu musí prekrývať vonkajšiu, teda tú na stenách...