Ako odstrániť pleseň na dreve?

Zdravím, chcem sa poradiť čo sa dá niečo s pravit s plesňou na dreve. Keď mi to zakladali drevo tri dni stalo na dvore a chytilo pleseň. Bolo mi povedané ze vraj ona uschne lebo vraj vlhko nebude. Teraz po pol roku vidím rozdiel že je aktívna a pokračuje ďalej. Rozmýšľam o tom dat dole radšej celý strop a vymeniť ho za Osb dosku. Nechcem si spraviť ďalšiu škodu keď dám vatu zateplenie a potom sa mi to dostane do domu.
Odpovedať
Keď už budeš dávať dole strop, nahraď ho anorganickým, napríklad železobetónové nosníky a betónové vložky. Drevo je dobré na dve veci. Na nábytok a na kúrenie.
Odpovedať
A otoč si fotku, skoro som si vykrútil krk.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom - ak to bolo cerstve mokre drevo, je to len vlhke. Pravdepodobne to vobec nemas osetrene voci plesni. Pouzil by som tento postup: 1). potriet koncetrovanym Savom (neviem ako teraz zozenies). Vzdy 1 nater, pockat 1 tyzden. 2-3 natery. 2). vybielit peroxidom vodika. Kupis v spec.predajni, alebo mi napis. 3) natriet bochemitom na napadnute drevo. 2 natery v odstupe tyzden. Ak chces mat strop priznany, vybrat bezfarebny. 4) nakoniec naolejovat nejakym poriadnym olejom. Zasa 2-3 natery v odstupe tyzden. Na olejove drevo (moridlo) sa plesen nechyta. ps: kontrolovat vlhkost v miestnosti a viac vetrat
Odpovedať
@romis28dom natri to bochemitom forte. OSB dosky by som tam určite nepchal
Odpovedať
@miroslav33 bolo to práveže macane proti plesní ale nakoľko to stalo tri dni v lete sparilo sa to a chytilo pleseň. Čiže pochybujem ze len bochemik pomôže.
Odpovedať
@mgx možno že by len savo postacovalo to postriekat dva krát?
Odpovedať
@romis28dom ja som mal ten istý problém a bochemit forte pomohol. Rezivo bolo morené na píle, potom mi na stavbe zmoklo a začalo plesnivieť. Ale urob ako myslíš 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom - 2 natery sava ti znicia tak maximalne povrchovu plesen. tvoj pripad je iny, drevo je biologicky material a spory uz mas prerastene do vnutra.
Odpovedať
@miroslav33 aj si to brusil? Ako vieš ci ta plieseň sa znova neobjaví a ty ani o tom nebudeš vedieť a nájdeš ju časom v dome nakoľko nevidis už pod sadrokartón co sa tam deje s nou?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch

Odpoveď na príspevok od romis28dom:

Zdravím, chcem sa poradiť čo sa dá niečo s pravit…
@romis28dom, zdravím. Vyriešili ste to nakoniec nejak? My máme teraz rovnaký problém. Nový strop a na trámoch pleseň. Osádzalo sa to v peknom stave, ale párkrát na to poprašlo, dala sa na to palubovka ako strop a na trámoch sa urobila pleseň. Každý radí iné postupy...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?