Ako a cim zateplit strop pivnicneho priestoru

Zdravim Pod terasou mame izbu a ta je ako aj Cely spodok zapustena v zemi cca 1m Minuly rok som dal na terasu fatrafol nakolko stara dlazba uz bola naprd co sposobilo aj to ze voda presakovala do konstrukcie stropu To som zistil az na zaciatku tohto leta ked zo stropu v tej izbe bolo citit neprijemny zapach.ta voda tam bola nasiaknuta uz pred pokladkou fatrafolu. Po otvoreni stropu a zdemontovani vsetkych zatepleni , co bolo podhladove drevo,sadrokarton,dalsie forsne,ipa,sklenna vata,ipa,5cm vrstva betonocementu,ipa a nakoniec totalne mokry 5cm polystyren(robil povodny majitel) som sa dostal az na zelezobetonovu platnu.ta bola mokra.nechal som to vetrat,odvlhcovac siel naplno.po cca dvoch mesiacoch som naniesol protiplesnovy nater a teraz zvazujem ci to je uz dostatocne suche a mozem to zaklopit. Bolo mi odporucene kraje vystriekat penou a na strop dat fukanu izolaciu v spreji(je to priestor asi 2,5x4,5m) Citit tam vlhkost ale to moze vyrazat kludne zo stien(buduci rok chcem pred letom odkopat a zaizolovat zvonku) Strop uz vyzera ze je uplne suchy Cize otazka ci uz to zavriet a cim to zaizolovat Je to obytna miestnost.
Odpovedať
pouzil by som thermano pir izolaciu od balex metal. neviem ci si o nej uz pocul. my sme ju davali pri rekonstrukcii strechy a je to uplne kvalitovo niekde inde ako obycajny polystyren ci vata. je to polyuretan cize nejakej nasiakavosti a vlhkosti by som sa uz v tomto pripade neobaval.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigmar:

pouzil by som thermano pir izolaciu od balex meta…
@bigmar a ako to je s tepelnym mostom? Z hora uz nezateka,ale momentalne je medzi izbou a terasou nad nou iba zelezobetonova plocha strecha..cize chlad pojde . Preto som dostal odporucenie na striekanu izolaciu ze ona zabranuje vznikaniu tepelnych mostov a izoluje.. Tieto dosky sa lepia penou?alebo ako sa kotvia na rovny strop?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?