Odpoveď na príspevok od melleus:
Mám tretí rok extenzívnu zelenú strechu, zloženie… @melleus Ja mám extenzívnu, substrát 5cm, sem-tam sa burina zjaví, ale zachvíľu skape. Rozchodníky žijú, skôr ich postupne po rokoch vytláča mach, možno by som ho mal raz za 5 rokov poodstraňovať. Podľa mňa kvôli príliš hrubému substrátu sa väčšia burina udrží.Odpoveď na príspevok od vilo38547:
@melleus Ja mám extenzívnu, substrát 5cm, sem-tam… @vilo38547 máš pocit, že sa rozchodníky dokážu aj sami rozmnožiť :) ? alebo ich dosádzaš... nejaký mach som tam videl aj ja, sranda, pečie na strechu celý deň a vznikajú tam machy... to by som nečakal.Odpoveď na príspevok od melleus:
@vilo38547 máš pocit, že sa rozchodníky dokážu aj… @melleus My sme dali sadeničky po 25x25cm. Pokryjú celú plochu, ale trvá to viac rokov. Na foto vidíte sadenice vlani po vysadení, na druhej je aktuálny stav po roku. Celé horúce leto sme ich ani raz nepolievali, ani burinu netrhali. Na tom tenkom substráte sa žiadna burina neudrží, rozchodníky sa pomaly rozširujú. Čo sa týka machu, on sa chytí, kde je viac sucho. Na inom dome som mal tiež želenú strechu, ale strmý sklon, tuším 7%. Na hornej strane bolo viac machu, na dolnej, kde stekala voda zhora, sa viac držali rastliny, ale neboli to rozchodníky, nejaké žlto kvitnúce skalničky. Strecha na foto má sklon 2%, to je lepšie.