Wimber classic - plastová krytina

Dobrý deň. Po hľadaní vo fórach som stále nedospel k záveru či ísť fo tohto typu krytiny alebo nie. Momentálne máme na streche eternit a ten by sme radi budúci rok nahradili za novú krytinu. Pálená alebo betónová krytina neprichádza do úvahy kvôli váhe. Plechová krytina ma nejak neoslovila a ak áno tak len maloformátové prevedenia od satjam alebo blachotrapez. Narazil som pri hľadaní odľahčenej krytiny na firmu wimber a oslovil ma ich model classic. Vzorku krytiny mám doma a celkovo sa mi páči aj výzor aj spôsob montáže. Našiel som budovu na ktorú bola použitá pred rokom 2012 a dnes už je farba vyblednutá ale keď oželiem nefarbostálosť ktorá je po rokoch aj pri betónovej alebo pálenej škridle mi tento typ krytiny príde ako vhodná voľba. Je tu niekto kto má danú krytinu ? Budem rád za praktické názory. Ďakujem
Odpovedať
tak na odlahcenie nemusi byt iba plast. ja ti mozem odporucit plechovu krytinu z balex metalu. teda konkretne sa jedna o krytinu ktora je plechova ale stale vyzera ako skridla a to je bud panorama alebo cover. cenovo vychadzaju tiez super, za mna uplne prijatelne. my ju mame na dome a nemame co vytknut.
Odpovedať
Tiež som skôr za plech, ľahko sa s ním narába, tá cena tiež nie je nejaká extrémna, takže v tomto smere je to tiež okej. A tie plechové krytiny už prakticky vyzerajú na nerozoznanie od klasickej škridly.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan1702:

Dobrý deň. Po hľadaní vo fórach som stále nedospe…
@jan1702 Tiež som nedávno stál pred tou dilémou a tiež ma od plastovej škridle odradila farebná nestálosť a aj obava, či sa časom nezačne nejako zmršťovať, krútiť. Zostal som teda pri plechu...
Odpovedať
Pri plechu sa mi jedná o to že sa bojím hluku pri daždi a vetre nakoľko po výmene krytiny prichádza na rad zobytnenie podkrovia. Ďalšia skutočnosť je že som mal možnosť vidieť modulárne krytiny od blachotrapez a tých 0.5mm je na tom výrobku poznať. V mojom prípade určite neprichadzá do úvahy krytina ktorá sa kotví zhora cez plech do laty čiže iné veľkoformátové plechy obchádzam. Preto uvažujem nad plastovou škridľou ale informácii je dosť málo a cenovo je to na rovine s plechom čiže o ušetrení sa určite nebavíme.
Odpovedať

Pri plechu sa mi jedná o to že sa bojím hluku pri…
@jan1702 tiež mám na rekreačnom objekte eternit, zvažujem výmenu a našiel som aj niečo takéto https://ekoternit.sk/stresna-krytina/..., vieš si vybrať z viacerých farieb, ale nakoniec som skončil kvôli cene pri plechovej krytine, zatiaľ som v štádiu výberu a kalkulovania. Tiež existuje strešná krytina plechová so skrytým kotvením, našiel som to náhodou. https://www.lindabstrechy.cz/lindab-g...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maros11:

@jan1702 tiež mám na rekreačnom objekte eternit, …
@maros11 ďakujem za tip ten lindab vidim prvý krát. Ekoternit som si nechal poslať vo vzorkách ako prvú možnosť a po rozbalení a prezretí produktov ma čakalo sklamanie. S wimberom sa to porovnať nedá.
Odpovedať

@maros11 ďakujem za tip ten lindab vidim prvý krá…
@jan1702 niečo nájdeš o f.wimber aj tu na MS, mám len jednu vizuálnu skúsenosť, ani neviem aká je to farba, strašne to vybledno na jednom dome, vyzerá to na základ hnedý, teraz hnedo-biele, lokalita LV,
Odpovedať

@jan1702 zas dalsi dazdohlukovy. Mam skridloplech na dome (a nie som jediny v rodine) a v podkrovi sa ziadneho hluku obavat nemusis. Ak ides zobytnit podkrovie, tak ho budes aj izolovat (vata/pena asi naskor predpokladam) a ta izolacia o.i. sluzi aj zvukovemu izolovaniu. Rodicia menili eternitovu vlnku za skridloplech a rozhodne k narastu hlucnosti pri dazdi nedoslo.
Odpovedať

@jan1702 Ale áno, ja už som sa tiež stretol s takýmto názorom, že proste to počuješ viac ako pri inej krytine.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katmet:

@jan1702 Ale áno, ja už som sa tiež stretol s tak…
@katmet ničím nepodložená hlúposť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maros11:

@jan1702 tiež mám na rekreačnom objekte eternit, …
@maros11 Také šablóny s tzv. skrytým kotvením vyrábajú viacerí výrobcovia. Keď sa ale pozrieš na ich ceny, skolabuješ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@katmet ničím nepodložená hlúposť
@foox Nie je to nepodložena hlúposť ! Aj moja vlastná skúsenosť je taká, že plechová strecha je hlučnejšia. Ten hluk za dažďa je však evidentný najmä, ak to sleduješ vonku. Z vlastnej strechy do izby domu rozdiel v hluku ani nebadáš. Horšie je, ak nejaká blízka susedná budova má na streche plech. Vtedy hluk z nej prechádza cez Tvoje okná do Tvojho domu. Keď máš otvorené vetračky je to za intenzívneho dažďa až hrôza.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?