Rozšírenie oplechovania atiky

zdravím, mám otázku, ktorú som na nete sice našiel, no nebola zodpovedaná tak, ako potrebujem. Chcem zatepliť fasádu domu 10 - 15 cm polystyrénom. Máme ale 50 ročný dom s plochou plechovou strechou. Atika presahuje max 8cm od omietky. Vedel by mi niekto pradiť, ako ju rozšírim bez toho, aby som ju celú trhal a menil? Môžeme preskočiť výmenu a baviť sa len o nejakom systéme rozšírenia, keďže toto ma práve zaujíma. Všetko robíme na vlastné náklady a svojpomocne. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Hore použiť klinový alebo spádový EPS. Alebo pod úrovňou oplechovania urobiť okapničku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

Hore použiť klinový alebo spádový EPS. Alebo pod…
@blacksr ďakujem, a keďže si robím prieskum, čo a ako, máte aj 1. - nejaké skúsenosti s tým, že by boli takí, ktorí to takto z možností, ktoré ste napísali vyššie, použili? 2. - možnosť okapničky nad polystyrén - existuje aj taká, ktorá sa dá kúpiť? Alebo si treba vyrobiť z plechu svojpomocne?
Odpovedať
najdi si v okoli firmu ktora ohyba plechy prip. strechara - ten ti naohyba okapnicky ako si nakreslis. ja by som vysiel na atiku so zateplenim do roviny s vrchom a na ten plech co tam je by som si nechal naohybat take Lko aby malo presah na to zateplenie (zakoncene okapnickou samozrejme) - to by som kotvil do strechy farmarskymi skrutkami s gumkou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

najdi si v okoli firmu ktora ohyba plechy prip. s…
@marekjahoda lenže na atike sú plechy spájané približne po jednom metri ohýbaním, a tak do strechy kotviť z hora nemôžem. Toto je trochu problém.
Odpovedať
da sa vsetko... tak si to nadpoj na okapnicke texami do plechu. alebo si tie stojaciky nadpajane zbijes do plocha a mozes kotvit. neviem - skus si to nejako skreslit a skoc sa poradit ku strecharovi alebo mozes aj sem poslat, isto ti niekto nieco navrhne. mne sa skor zda ze hladas ako sa to neda - na to ti mozem povedat len jedno. Ked sa neda, tak sa neda :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

da sa vsetko... tak si to nadpoj na okapnicke tex…
@marekjahoda :-) ďakujem za rady, no, možno to vyzerá, že hľadám ako sa to nedá, chcem ale nejak vylučovať metódy tak, aby som sa dopracoval k tej najrozumnejšej, pretože to skrátka potreujem. Premýšľal som nad tím tak /neskôr možno spravím nejakú skicu/ že plech by bol v L. Tá kratšia strana by sa kotvila do múra a neskôr by bola prekrytá fasádnym polystyrénom, a tá dlhšia strana by mala spád nad polystyrénom a pod okapnicou atiky. Len by ma zaujímala jedna vec, nevieš ty, alebo niekto kto toto číta, či niektorí to riešia aj predĺžením atiky a nie jej výmenou? mne to skrátka pripadá ako veľmi nehospodárne, kvôli 8 cm na atike by som musel meniť desiatky a desiatky metrov plechu s vysokými nákladmi... toť vsjo...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1981:

zdravím, mám otázku, ktorú som na nete sice našie…
@fero1981 myslím že bude málo ľudí čo robili rozšírenie, pretože najviac tepla uteká strechou a teda hlavne sa robí zateplenie strechy a pri tom už robia aj nové oplechovanie a izoláciu. Aj susedia teraz riešili strechu a je vidieť že atikové plechy majú teraz s väčším presahom, ale steny zatepľovať ešte nejdú. Jeden objekt čo sa rekonštruoval, tiež riešil čo s tým plechom a nakoniec dali izoláciu s vyšším tepelným odporom a v hrúbke, čo sa tam zmestila.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@fero1981 myslím že bude málo ľudí čo robili rozš…
@marsdm no jo. Strechu sme zatepľovali pred 5 timi rokmi fúkanou izoláciou o hrúbke 20 cm... Veľmi to pomohlo, a strechu nebolo treba meniť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?