Diskusiu odoberá 1 človek

Renovácia strechy

Helou, idem trošku riešiť renováciu strechy túto sezónu a hľadám konkrétne odporúčania. Strecha je Ačkova, ešte starý poctivý plech. Ten chcem nechať, obrusiť, očistiť, namaľovať. Otázka č. 1 - s čím? Tip na konkrétnu farbu? Je to priamo na slnku, listy na to nepadajú (v okoli nie si listnate stromy). Farbu chceme tmavo hnedú. Otázka č. 2 - výmena podbytkov. Keďže sa mi minulé leto nasťahovali osy pod strechu cez pofiderné podbytky, chcel by som to nejako vymeniť za niečo krajšie a niečo, cez čo sa osy nedostanú. Ešte v novembri, keď bolo vonku +5°C, som tam vybehol a len na okne bolo 80 ôs. Rozmýšľam, či plast, alebo kov, alebo ostanem verný tatranskému profilu? Najviac sa mi asi páči plast, aby bol pokoj Otázka č.3 - ak nenechám žiadne vetranie do strechy, môže to niečomu uškodiť? Otázka č.4 - mám tam na zbúranie 2 komíny, tie chcem zbúrať pod strechu, lebo sú mi už na nič, tehly by som buĎ odkladal, alebo hádzal do vnútra komína, najmä tie nešamotove, aj tak sú rozpadnuté skoro až na prach... No a potom keď mi ostane džura, mám síce falaty pozinkovaneho plechu (ešte ten starý pozink - dlaždicovy), ale neviem si predstaviť, ako tam tu džuru po komine zaplechujem? V rámci spádu strechy spodok rozumiem (proste necham plech dajme tomu 5cm trčať cez existujúci plech), ale ako to mám odizolovať hore? Tam by som ten plech potreboval strčiť pod existujúci plech, lenže to sa mi nepodarí odfalcovať a znova prifalcovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?