Diskusiu odoberá 1 človek

Poskodena odvetravacia skridla - oprava

Zdravim majstri, ako uvadza nazov diskusie, z odvetravacej skridly (asi https://terran.sk/produkty/vlcanka-od...) odpadla vrchna cast (vid. foto (prva foto zo strany bez poskodenia, pre lepsiu predstavu)). Kontroloval som to z povaly, a jednak sa na danom mieste "svieti" a tiez je tam mokra folia pod krytinou. Viete prosim poradit ako to opravit? Pravdepodobne to pojde len z plosiny (strecha je dost vysoka a strma), akurat netusim, ze ci je plosinu mozne vysunut do takej vzdialenosti. :/
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero987:

Zdravim majstri, ako uvadza nazov diskusie, z odv…
@fero987 tak toto caka aj mna. Vsimol som si, ze mi vypadla ta vetracia mriezka - bola padnuta o par metrov dalej. Tak som sa rozhodol ju tam zasunut na spat. Avsak som si vsimol, ze ta cast co si dal foto je prilepena len silikonom a vsetky mi uz drzia len tak silou mocou. Ked napadne sneh, tak mu ju pravdepodobne tiez odtrhne. Mam to v plane prilepit ciernym mamutom. Zial musim opravit vsetky. Snad to vydrzi do marca / aprila. Btw. Ten isty vyrobca, strecha ma 11 rokov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sprite001:

@fero987 tak toto caka aj mna. Vsimol som si, ze …
@sprite001 dakujem za odpoved a tip ako to riesit. Velmi si ma ale nepotesil. :\ U mna je toto druhy pripad, kedy odvetranie odpadlo (strecha ma 10 rokov). A ano, vyzera to tak, ze je to lepene. Ine druhy skridiel uz odvetranie riesia inak (napr. https://terran.sk/produkty/danubia-od...).
Odpovedať

@sprite001 dakujem za odpoved a tip ako to riesit…
@fero987 ja mam danubiu - ale staru este. Ani nehovor, mam ich tam 14 ks a vsetky su do 3/4 odtrhnute. Musim zistit aku maju zaruku :) Ale budem lepit, nove by tam moc svietili :(
Odpovedať

@sprite001 dakujem za odpoved a tip ako to riesit…
@fero987 tak mi to nedalo a volal som im :) Ze je to na reklamaciu. Mam to riesit s obchodnym zastupcom. Tak mu poobede asi zo zaujimavosti cinknem. Len nova tam bude ako past na oko :(
Odpovedať

@fero987 tak mi to nedalo a volal som im :) Ze j…
@sprite001 myslim, ze sa zhodneme, ze pri streche plati "funkcnost > estetika". :) Deklarovana zaruka je 50 rokov a problemy su s tym uz po cca 20% z tohto, takze s reklamaciou snad problem nebude. Este keby to v ramci reklamacie aj vymenili, to by bola parada (som naivny, viem).
Odpovedať

@sprite001 myslim, ze sa zhodneme, ze pri streche…
@fero987 jasne ze funkcnost je priorita! Prave som volal s obchodakom, na 99% sa to bude menit. Davaju uz ten novy typ co si poslal. Snad vymenia vsetky kusy. Mal by sa zastavit v buduci tyzden na obhliadku. Ak nezabudnem, tak dam vediet.
Odpovedať
@sprite001 zdravim, tak podarilo sa nieco dohodnut s obchodakom?
Odpovedať

@sprite001 zdravim, tak podarilo sa nieco dohodnu…
@fero987 zatial ani obraz ani zvuk :( pingnem ho v buduci tyzden.
Odpovedať

@sprite001 zdravim, tak podarilo sa nieco dohodnu…
@fero987 dnes sa mi ozvali. Doposlal som im fotografie strechy. Ak sa nic "nepokazi" tak by mi mali poslat nahradu za vsetky odvetravajuce skridly, pricom menia v pomere 1 : 3. Cize za jednu staru davaju 3 nove. Tiez zabezpecia aj pokryvacov - vsetko ide na ich naklady. Budem podavat update :)
Odpovedať

@fero987 dnes sa mi ozvali. Doposlal som im fotog…
@sprite001 super. "pricom menia v pomere 1 : 3." a "Tiez zabezpecia aj pokryvacov" je uplna parada. Stacili im fotky alebo si musel dokladovat este nieco ine?
Odpovedať

@sprite001 super. "pricom menia v pomere 1 : 3." …
@fero987 chcel fotku poskodenia, ale tu som nemal. A kedze na streche bola namraza, tak povedal, ze mu staci fotka strechy - aby sa mi nic nestalo :) a on to uz vybavi. Pytal sa este na fakturu / zakazku. Nakolko som si vsetko na stavbe zapisoval, tak som vedel presne kde a kedy bola krytina kupovana - to mu stacilo, ze on si zvysok zisti.
Odpovedať

Zdravim majstri, ako uvadza nazov diskusie, z odv…
@fero987 update: dnes mi priniesli 49 ks t.j. 1 ks do rezervy :)
Odpovedať
Článok sa načítava...

@fero987 update: dnes mi priniesli 49 ks t.j. 1 k…
@sprite001 cauko. Ja som tiež reklamoval 24ks odvetrávacích skridiel a toľko isto mi priniesli novych. Nič nespomínal ze 1:3.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matus1306:

@sprite001 cauko. Ja som tiež reklamoval 24ks odv…
@matus1306 jeden kus starej odvetravacky (foto co prilozil @fero987) menia za 3 kusy novej. Tie nove maju mensiu "dieru" na vetranie. Cize, aby sa zachoval povodny prierez musia ist 3 ks. Ja som o tom nevedel - to ma informoval obchodak.
Odpovedať

@matus1306 jeden kus starej odvetravacky (foto co…
@sprite001 mňa nikto o tom neinformoval mne doniesli 24ks a vybavene. Budem to zisťovať. Dakujem
Odpovedať

@fero987 update: dnes mi priniesli 49 ks t.j. 1 k…
@sprite001 pekne. Mne zatial akurat odpisali na mail, ze hej, je to na reklamaciu, viac nic. A tesne po vianociach sa rozpadla dalsia, takze uz su dole 3. Mimochodom, stale plati aj to, ze zabezpecia pokryvacov? Nemas k tomu prosim nahodou viac info (napr. termin, atd.)?
Odpovedať

@sprite001 pekne. Mne zatial akurat odpisali na m…
@fero987 obchodak povedal, ze vsetko vybavia. Zatial prisiel len material. Nik iny sa mi zatial neozval. Urcite dam vediet :)
Odpovedať
Tak skridle su doma. Dodanie po mesiaci od poslednej mailovej komunikacie s obchodnym zastupcom (prvy mail som poslal 12. decembra). Kazdopadne ked som videl, ze ako to bolo odjednavane (povodni pokryvaci objednali cez dalsiu firmu na svoje meno), tak som vdacny za to, ze sa Terran-u vobec podarilo najst udaje o povodnej zakazke. Doviezli 1:1 k sucasnemu stavu, nie k 1:3. O pokryvacoch zatial ani slovo, to este budem zistovat. @sprite001 ty si prosim podla https://terran.sk/regionalni-zastupco... region 2, tak? Ja som 6, tak len aby som potom vedel argumentovat, ze ktory obchodak spomenul aj pokryvacov. Dikes.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?