Diskusiu odoberá 1 človek

Pomurnica , strecha

Ahojte, chcel by som sa prosim spýtať na túto pomurnicu čo na to hovoríte. Či s tym treba dačo robiť. Vyzerá ako vyskočena/odklonena. Krov je starý (60 rokov). Na streche boli menené iba strešné laty, krytina a klasicky fólia sa medzi to pridala. Ďakujem za príspevky.
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží ako je kotvená a v akom je stave celkovo. Z tejto fotky nie je poznať ani jedno. Že tam nie je veniec (pravdepodobne), je vec druhá...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od klucina999:

Ahojte, chcel by som sa prosim spýtať na túto pom…
@klucina999 nemusíte mať obavy, pomúrnica plnila fukkciu venca keď ešte nebol betón, že sa zoschla nie je vada, krov je ešte tesaný, ten vydrží stovky rokov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klucina999:

Ahojte, chcel by som sa prosim spýtať na túto pom…
@klucina999 Je to bežná situácia. Avšak skontroluj, ako je spojené to preplatovanie pomúrnice, ak vôbec je. Pre pokoj duše by som preplatovavanie poistil preloženou oceľovou pasovinou strihnutou z plechu, takmer v šírke pomúrnice a natrepal do toho "kopec" skrutiek, aby nemalo chuť sa rozchádzať. Na takých krovoch mne osobne skôr vadí ich uchytenie k stavbe. Na starých domoch pomúrnice sú iba jednoducho položené na múroch. Ako máš vyrobenú podlahu podkrovia (strop obytného podlažia) ? Ja by som pomúrnicu každých cca 2 m závitovými tyčami (pr. 16 mm) uchytil o ten strop.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@klucina999 Je to bežná situácia. Avšak skontrolu…
@petersd tiež to mám tak dom postavený 1959 a stále všetko pôvodné , strecha je na stolici, tým je celá váha rovnomerne rozložená celá je spevnená dohromady má tvar ihlana, vietor nemá šancu zhodiť to
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@petersd tiež to mám tak dom postavený 1959 a st…
@duzu Viera uzdravuje ! Celú čiapku komplet Ti to zhodí na dvor. Nebohý dedo - celoživotný tesár/strechár, mi vravel, že niekedy k tomu stačí aj zopár odtrhnutých dosák pod štaplonom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@duzu Viera uzdravuje ! Celú čiapku komplet Ti t…
@petersd a to tá doska len tak sama odpadne? mám tam ešte všetke originál , a to je tam tak 60 cm presah a to tu bol už pár krát poriadny vietor lietalo všetko možné ale strechu nezobralo nikomu a to je celá obec staršie domy mladých tu takmer nevidieť, nie je pre nich vhodná práca
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?