Odpoveď na príspevok od klucina999:
Ahojte, chcel by som sa prosim spýtať na túto pom… @klucina999 nemusíte mať obavy, pomúrnica plnila fukkciu venca keď ešte nebol betón, že sa zoschla nie je vada, krov je ešte tesaný, ten vydrží stovky rokov.Odpoveď na príspevok od klucina999:
Ahojte, chcel by som sa prosim spýtať na túto pom… @klucina999 Je to bežná situácia. Avšak skontroluj, ako je spojené to preplatovanie pomúrnice, ak vôbec je. Pre pokoj duše by som preplatovavanie poistil preloženou oceľovou pasovinou strihnutou z plechu, takmer v šírke pomúrnice a natrepal do toho "kopec" skrutiek, aby nemalo chuť sa rozchádzať. Na takých krovoch mne osobne skôr vadí ich uchytenie k stavbe. Na starých domoch pomúrnice sú iba jednoducho položené na múroch. Ako máš vyrobenú podlahu podkrovia (strop obytného podlažia) ? Ja by som pomúrnicu každých cca 2 m závitovými tyčami (pr. 16 mm) uchytil o ten strop.Odpoveď na príspevok od petersd:
@klucina999 Je to bežná situácia. Avšak skontrolu… @petersd tiež to mám tak dom postavený 1959 a stále všetko pôvodné , strecha je na stolici, tým je celá váha rovnomerne rozložená celá je spevnená dohromady má tvar ihlana, vietor nemá šancu zhodiť toOdpoveď na príspevok od duzu:
@petersd tiež to mám tak dom postavený 1959 a st… @duzu Viera uzdravuje ! Celú čiapku komplet Ti to zhodí na dvor. Nebohý dedo - celoživotný tesár/strechár, mi vravel, že niekedy k tomu stačí aj zopár odtrhnutých dosák pod štaplonom.Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Viera uzdravuje ! Celú čiapku komplet Ti t… @petersd a to tá doska len tak sama odpadne? mám tam ešte všetke originál , a to je tam tak 60 cm presah a to tu bol už pár krát poriadny vietor lietalo všetko možné ale strechu nezobralo nikomu a to je celá obec staršie domy mladých tu takmer nevidieť, nie je pre nich vhodná práca