Ahojte,
túto otázku som našiel načrtnutú čiastočne v jednej diskusii, no bez nejakého záveru.
V PD mám uvedené použiť na vyspádovanie plochej stechy EPS 150-S. Strechár tvrdí, že posledných 10 rokov dáva všade EPS 100-S a nie je s tým problém.
Ktoré EPS teda použiť?
Strecha bude spádovaná od 2 cm po 20 cm. Na EPS ešte pôjde geotextília, fatrafol a štrk.
@michel_2 mám strach že chodí tie strechy kontrolovať, čo spravil. Problém nie je do vtedy kým to niekto nezačne skúmať. Problém nebude ani pri EPS 100S, možno ho len po rokoch trochu stlačí, keď to akceptuješ tak to daj. BTW: koľko vychádza úspora?
Ja som daval EPS-100. Skladba strechy - strk, geotextilia, folia 2mm Bauder, EPS-100, plne debnenie z dosiek, ktore uz je vypadovane na sklon strechy 5%.
@michel_2 robili sme to pred 4 mesiacmi. ziaden problem nebol, aspon neviem o ziadnom. robila mi to firma. v projekte bola skladba strechy bez polystyrenu, ale samotna firma ma upozornila, ze by dali ten polystyren. takze sme ho dali.
@purplesticks áno, zaplavená strecha znižuje v lete prestup tepla a chráni fóliu pred UV žiarením. Prevádzhujem objekty desiatky rokov , rozdiely sú zrejmé.
@jan45@juanex Mám v projekte extenzívnu strechu, ale kvôli rozpočtu to ruším a bude len štrkový zásyp (dunajský štrk fr.16-30 v hrúbke 5cm) Zásyp pôjde na EPDM fóliu v spáde 2cm/m
@purplesticks V otázke "Akú lacnejšiu skladbu môžem zvoliť nad ŽB stropom než parozábrana, izolácia a EPDM fólia ?" chýba štrkový zásyp (dunajský štrk fr.16-30 v hrúbke 5cm). Ceny štrku sú iné v Blave a iné na vidieku kde je len lomový štrk, ale ak zvážime, že so štrkom treba aj manipulovať, je fólia napr. GXP PLUS 20P so zásypom 5 cm kompostu možno lacnejšia.