Plech Maslen 6100€ alebo nejakú škridľu v Pondelok prídu strecháry :)

Zdravím čo by ste si vybrali. Dostal som sa do úzkych 😄 Ešte keď som riešil projekt v decembri 2020 dal som si naceniť plech cena bola 3900€ za Maslen Matný polyester teraz je cena 6100€ za to isté..... 180m2 - strecha sedlová, jeden pultový vikier Aktuálne ceny: Plech Maslen Matný polyester 0,25 micr. za 6100€ záruka 10r. Plech Maslen HB50 MAT 0,5 micr. za 7200€ záruka: 30r alebo škridľu: Bramac Klasik PROTECTOR 6200 € záruka 15r Terran Danubia Inova 3500 € záruka 50r. V pondelok prídu strecháry musím sa rozhodnúť Bývame na Orave nedaleko Kubína.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ale nemali by ste stavať podľa projektu? Škridla je ťažšia ako plech. Treba sa spýtať projektanta, či môžte zaťažiť krov škridlou . Záleží aj na sklone strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.modrastrecha.sk/forum/str...
Odpovedať
Profilova fotka
Odpovedať
Profilova fotka
Odpovedať
že strecháry 🙂 Ten Terran je vazne o 1/2 lacnejsi? inak kebyze chcete plech, urcite by som si priplatil tu 1000cku aby som mal raz tak hruby
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 projektantovi som volal povedal ze v pohode. Krokvy mam 180x90 Sklon strechy 40° vikier 11°
Odpovedať
Ak stoji Terran polovicu, tak nad cim rozmyslas?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kavar tak toto je ďalšia perla... Šetrenie aby som si mohol postaviť dom/ kúpiť byt/ zrekonštruovať dedičstvo... môže napísať len niekto kto to nikdy nerobil a len o tom tliacha kraviny... Príklad c.1 keď som sa oženil (2014) hneď sme kúpili byt, € sme mali len na zakladny nabytok. Byt stál 33 000. Keby som ušetril ročne 8 000 a chcel ho kúpiť v 2018, chybalo by naň 20 000 (sused predal rovnaký, len neprerobeny za 52000), tak by som setril dalej a bol by rok 2021, mal by som 56 000eur, lenže teraz tie byty idú od 65 000... akože raz by sa to asi stretlo a kupil by som si byt za "vlastné" asi s dobrým pocitom. Takto som kupil byt na hypo, splácam ho 7 rok, držím ešte 14 000, ale medzitým som navýšil hypo a kúpil stavebny pozemok, a hlavne 7 rokov byvam. Keby som teraz byt predal za 65, bol by som v zisku min 25 000 Priklad 2. Ideme rekonstruovat bytovku, tahalo sa to od 2014 a az tento rok sa to rozbieha (zmluva nastasie podpisana 2020) koli rovnakym inteligentom. My si na to nasetrime.. tak jasne. Fond sa navysil a za 4 roky sa ušetrilo 60 000 (krasne prachy). Akurát že cena za rekonštrukciu šla z cca 300 000 na cca 380 000 (už tie ušetrené prachy take pekne nie sú) keby sa zmluva podpisovala teraz, tak je to cez 450 000. Je mi jasne ze je to ako hádzať hrach na stenu ale nedalo mi k tym "perlám" neodpisať
Odpovedať
Profilova fotka
@kavar Sa prihláste do psychologickej poradne. Akým právom súdite ? Sú tu rôzny stavitelia . Aj bohatší , aj s hypo na krku. A sem tam sa stanne, že to človeku nevyjde. A sem tam sa stane , že má niekto prachy naviac a postaví si v zahrade ,,perpetum mobile ,, . Jeho vec. Ja sa rada pozerám ako krok po kroku niekto rekonštruuje malý dom za málo peňazí. Ale rada sa pozriem na stavby tých čo majú väčší baget. Ste si pomýlili stránku.
Odpovedať
@kuratko22222 suhlasim s vami mlada pani lebo fakt som v pomykove v jednom prispevku citam o vyplakavani jake je vsetko drahe a o 5 min. v inom aku dat podlahu ? ci za 50,- abo za 49,90 ta ked nemam prachy ta nestukam a dam z MM za 7,90 a pokoj svaty, ci ??? a snad ludia tu vyplakavaju jake je vsetko drahe a potom zasa sok o bazene bo jake do neho kurenie, ta ja mam ist na psychytriu??? ci keho dabla ??? ano vy spadate do tej druhej skupiny co ju nechcem urazat bo riesite veci postupne, ale...
Odpovedať
@stefanby ty si asi tiez nejaky zadubenec co je radikalne proti asfaltovemu sindlu, ja ten sindel neobhajujem, len pisem, ze naco vyplakavat a na druhej strane nevediet co od rozkose bo hypoteka to vykryje , ta ked raz na stavbu nemam prikl. 150 litrov ale iba 100, ta snad hladam rozumne a lacne riesenie, lenze mne osobne to pripada ako ked na slov. do cista kazdy potratil logiku bo hypoteka je snad za gratis ci kyho dabla, rozumies ??? nie som proti tej debilnej hypoteke, len aj tam mam urcite vyhrady, ze treba rozmyslat bo dnes je tak a zajtra moze byt total inak, do you understand ? alebo jednoducho capisci ??? ci ako ti to mam vysvetlit aby sme sa porozumeli a nenatahovali sa tu kvoli somarinam??? proste este raz najlacnejsi je fakt canadsky / asfaltovy sindel/ raz tak draho vychydza plech a cca 4-5 x tak draho skridla ci betonova ci neviem aka fakt to som vyratal iba tak z nudy z cien na nete co kto za kolko predava, lebo nie je iba bet. skrydly ako skridla, ale treba aj koncove aj kade jake ukoncovacie a pod. a asfaltovu proste vyformujes ako chces , chapes co tym chcem povedat? nechcem nikoho urazat, len tu je to akosi cudne, ked jeden stuka, ze je vsetko drahe a druhy nevie co od rozkose no a vcil bud mudry ???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kavar neobhajujem formu akou si to podal ale niekde medzi riadkami je kus pravdy. Pri kazdom albume by malo byt aspon nacrtnute financovanie (pol mega hypo, resp. lepime to postupne jak vieme)
Odpovedať
@kavar > Na margo asfaltoveho sindla. Susedia idu po 15 rokoch ten slavny asfaltovy sindel vyhadzovat a davat tam plech. Juzna strana sindle pokrutene, poodstavane. Zateka im cez to. Ja idem menit skridlu za skridlu po 50 rokoch, tolko preslo od postavenia domu. No tak si to spocitaj, ci menit sindel kazdych 15 rokov alebo dat skridlu a mat pokoj.
Odpovedať
@cotibebemore a nechceš náhodou zaviesť rovno pri registrácii nejaký formulár o preukazovaní pôvodu majetku? 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
@asdfb nechcem Ťa sklamať v Tvojom presvedčení, ale aby si sa neprekvapil, keď tá škridla nevydrží na streche 50 rokov ale bude dobre keď polovicu. Lebo novodobá kvalita.
Odpovedať
@kavar zadubenec? Určite nie, tvrdohlavy arogantny debil som uz na svoju adresu pocul, ale hento nie... nie som radikalne proti ničomu. Kto si čo dá, je čisto jeho vec, ale nepotrebujem stupit do každého hovna, aby som zistil či smrdí.... Vyjadril som sa hlavne k druhej časti Tvojho príspevku o požičiavani na to na co nemam/ nemajú ľudia... Čo sa asfaltoveho šindla týka, mám naň svoj nazor samozrejme. Chodím s otvorenými očami, v mojom okolí bol na jedinej stavbe, celkom komplikovana strecha. Vizuálne super. Akurát že inak asi super nebol, lebo ho tuto jar dali dole a dali plech. Barak max 15 - 20 rokov... Ja som ho dával s otcom na záhradnú búdu asi pred 10 rokmi, zatiaľ drží. Pri návrhu domu som o ňom ani neuvažoval. Aj keď by vyšiel o (možno?) 50% lacnejšie a beriem (budem brať) hypo... dôvod je jednoduchý, tie ušetrené 2 000 nestojia za to aby som za 15 rokov prerabal strechu a po rozobrati, aby mi vytopila nečakaná burka cely hotový barak. Som za šetrenie, tam kde bude neskoršía vymena "v pohode" - komplet interiér, ale strecha tam nepatrí. To ze jeden stuka ze je tu draho a druhy stavia bazen, asi bude znamenať, že sa tu stretlo veľa ľudí z rôznych spoločenských vrstiev. Čo je na tom divne? Na slovensku sa máme dobre, ako nikdy predtým, tak každý chce stavať, niekto lacnejšie, niekto luxusnejšie, sem si chodia pre rady, aj keď niekedy vtipné... Ži a nechaj žiť, to ze to Tebe nedáva zmysel neznamená že su všetci okolo mimoni.
Odpovedať
@lrdk mne je jedno kde na to kto vzal, myslel som to skor na margo tem ci zrekonstruujem za 30k na komplet. Alebo je tu par peknych albumov, len niekomu kto nestaval a ma velke oci jak to da za 100k by to kus rozsirilo obzor. Nic viac za tym nehladaj, a uz koncim spamovanim temy o krytine
Odpovedať
Zdravím, nakoniec sme zobrali Bramac Platinum 189m2 (1800ks) za cca 4700€ aj s odkapom. Zatial to je vo dvore tento týždeň by sme to chceli naložiť na krov 🙂.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?