Osadenie skridloplech

Zdravím , som lajik možno to bude znieť blbo ale mam otázočku. Chcem osadiť škridloplech ..... je tu nejaká firma čo mi to vie spraviť... a čo všetko mi nato treba alebo si vedia zabezpečiť materiál na všetko co bude treba a ako to je aj zo strešnymi oknami pri osadzovani..... alebo mi viete aj niekoho dobrého odporučiť Orava .....ďakujem
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od deniskaa2509:

Zdravím , som lajik možno to bude znieť blbo ale…
@deniskaa2509 zajdi do predajne kde to maju, zvycajne ti vedia odporucit aj firmu. A ked nie napis vyrobcovi oni maju zoznam certifikovanych monterov.
Odpovedať

Zdravím , som lajik možno to bude znieť blbo ale…
@deniskaa2509 čo je to škridloplech? Lebo existuje buď krytina plechová, alebo betónová / pálená....
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@deniskaa2509 čo je to škridloplech? Lebo existuj…
@megdesign https://letmegooglethat.com/?q=%C5%A1...
Odpovedať

@deniskaa2509 čo je to škridloplech? Lebo existuj…
@megdesign naštudujte si škridloplech plechová imitácia škridle .....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od curuj:

@megdesign https://letmegooglethat.com/?q=%C5%A1k…
@curuj škridloplech neexistuje. Existuje plechová strešná krytina alebo betónová / pálená strešná krytina (škridla). Nefrajeruj tu s Google...
Odpovedať

@megdesign naštudujte si škridloplech plechová im…
@deniskaa2509 ty si naštuduj, že existuje plechová strešná krytina so vzorom. "Škridla" je hovorové označenie pálenej alebo betónovej strešnej krytiny...
Odpovedať
Profilova fotka

@curuj škridloplech neexistuje. Existuje plechová…
@megdesign prosím ťa, aspoň raz si uznaj, že niečo také nepoznáš a dopln si obzory bez urážania ľudí okolo ako to vieš vo väčšine diskusií. Ďakujem
Odpovedať

@megdesign prosím ťa, aspoň raz si uznaj, že nieč…
@curuj ty si uznaj, že nič také ako "škridloplech", "škridplech" ani nič podobné neexistuje. Slovník to nepozná ale ty áno. 😃 Niečo ako baňdurky, že? A čím som ťa akože vážený čuruj urazil?
Odpovedať

@curuj ty si uznaj, že nič také ako "škridloplech…
@megdesign skus pogooglit este raz. Doslova niekolko firiem oznacuje plechovu krytinu s imitaciou skridle ako skridloplech.
Odpovedať
Megdesign ma pravdu, existuju plechove, palene, betonove a ine druhy striech. Vyraz "škridplech", nie "škridloplech" je obycajna plechova strecha s imitaciou skridle. Takze podla mna, staci oslovit blizke strecharske firmy a oni budu vediet poradit. Nie je to ziadna veda
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pircuk:

Megdesign ma pravdu, existuju plechove, palene, b…
@pircuk ale ked raz vyrobim nejaky bazmek a nazvem ho "Bazmek oné" a budem ho predavat pod tymto oznacenim, vytvorim existenciu "Bazmeka oné". A ked ho budem distribuovat plosnejsie, jeho existenciu zacnu evidovat viaceri bazmekari a tiez budu chciet predavat "Bazmek oné". Nasledne ked niekto v dajakej bazmekarni spomenie Bazmek oné, kazdy bude vediet o co ide - co je dostatocny dokaz jeho existencie. Napriek tomu, ze nebude v slovniku...
Odpovedať

@curuj škridloplech neexistuje. Existuje plechová…
@megdesign existuje nastuduj si to poriadne a potom tu píš a pýtala som radu nie blbý komentár či to existuje alebo nie .....
Odpovedať
Článok sa načítava...

@megdesign prosím ťa, aspoň raz si uznaj, že nieč…
@curuj ďakujem :) vidím že sa tu nájdu aj slušný ľudia
Odpovedať

@curuj ty si uznaj, že nič také ako "škridloplech…
@megdesign nerob zo seba väčšieho magora ako už si naštuduj si to poriadne a potom tu mudruj
Odpovedať
Ďakujem, par ľuďom čo ma nakopli v tomto niečo málo som našla ale budem rada ak by vedel niekto ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@pircuk ale ked raz vyrobim nejaky bazmek a nazve…
@minoo presne tak a presne aj takymsposobom sa v slovniku pbjavit moze lebo jazyk je vec dynamicka a vyvija sa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@megdesign skus pogooglit este raz. Doslova nieko…
@sousedekovci89 čiže keď niekto bude chlieb označovať jahoda a predávať pod názvom jahoda, tak budeme chlebu hovoriť jahoda? Že sú predajcovia debili a nevedia čo predávajú, nieje môj problém.
Odpovedať

Ďakujem, par ľuďom čo ma nakopli v tomto niečo má…
@deniskaa2509 Deniska skludni sa. Tu nie si na modrom koníkovi... Normálne som sa spýtal v prvom príspevku, čo je to skridloplech, lebo som taký názov nikdy nepočul (možno niekde v zapadákove je to slangový názov plechovej strechy...) a ty si hneď začala vrieskať, aby som si niečo naštudoval. Tak neviem, kto z nás dvoch je tu väčší magor...
Odpovedať

@deniskaa2509 Deniska skludni sa. Tu nie si na mo…
@megdesign fajn mudrc, pán dokonalý škridloplech znamena v skratke imitácia škridle v plechu ...... už neviem ako to mam napísať...... chcela som len radu nie mudrosti že nič také neexistuje a použiva sa to všade... q dá sa to vyhľadať na Google nič viac som nechcela len radu poprípade odporučiť niekoho kto to vie..... to je všetko och
Odpovedať

@sousedekovci89 čiže keď niekto bude chlieb označ…
@megdesign vsetci vedia co je to skridloplech bezne sa tento pojem pouziva dokonca aj medzi montaznikmi, len ty mas s tym problem. Tvoj priklad je uplne mimo.
Odpovedať

@megdesign vsetci vedia co je to skridloplech bez…
@sousedekovci89 jasné, všetci to vedia. 😃 U nás to volajú tak, ako sa to volá - vlnitá plechová krytina. Ako normálny ľudia... Aj v stavebninách dokonca. Tatko ju dával na strechu nedávno... Mimo je ten, kto nazýva plech škridlou a ešte to spojí dokopy... https://www.google.com/search?q=vlnit...
Odpovedať

@sousedekovci89 jasné, všetci to vedia. 😃 U nás t…
@megdesign ked som volal svojich majstrov otazka bola: davas falcovanu ci skridloplech? Asi si z prsta to slovo nevymysleli. Aj ina cast domu ma stovky nazvov: štablon, podbitie, podbitky, poddašie...
Odpovedať

@megdesign ked som volal svojich majstrov otazka …
@sousedekovci89 mňa tvoji majstri nezaujímajú... Nech to volajú slangovo akokoľvek.
Odpovedať

@sousedekovci89 mňa tvoji majstri nezaujímajú... …
@megdesign aha, takze hocikto iny to slangovo volat moze, tu na amaterskom fore to je problem. Tak potom nech nikto nepouziva pojem táčky, ked je to furik.
Odpovedať

@megdesign aha, takze hocikto iny to slangovo vol…
@sousedekovci89 prečítaj si prosím ťa ešte raz môj prvý príspevok v tomto threade a následne reakciu afektovanej tety....
Odpovedať

@sousedekovci89 prečítaj si prosím ťa ešte raz mô…
@megdesign este raz, bolo ti tu niekolkokrat vysvetlene a povedane ze skridloplech je ludovy nazov pre plechovu krytinu imitujucu skridlu. Ty si vsak stale ides svoje. Sice si velmi dobre vedel co to je no mal si strasnu potrebu tu hodit tvrdenie ze nic take neexistuje a potom sa cudujes prchkym prispevkom.
Odpovedať

@megdesign este raz, bolo ti tu niekolkokrat vysv…
@sousedekovci89 prečítaj si prosím ťa ešte raz môj prvý príspevok v tomto threade a následne reakciu afektovanej tety.... Tety som sa slušne pýtal, čo je to škridloplech (lebo fakt som taký názov u nás nepočul, možno na ďalekom východe je to bežné, netuším) a teta afektovane odpovedala, aby som si niečo naštudoval... Končím debatu.
Odpovedať
Dobre no nič ukončíme túto debatu... chcela som sa dozvedieť nejakú radu možno mi to niečo pomohlo možno nie ale aj tak ďakujem Vám slušným aj tým menej slušným za rady a pochopenie ..... :) majte pekný večer
Odpovedať

@sousedekovci89 jasné, všetci to vedia. 😃 U nás t…
@megdesign no vidis, ja kebyze mi povies vlnity plech, tak ma napadne ten klasicky vlnity: https://www.mgleshop.cz/vlnity-plech-... Skridplech je vymysleny nazov, prisiel s nim maslen (myslim) a normalne ten nazov eviduju strechari uz ako druhovy nazov. Takze nie je uz len plech ale je: trapezovy plech, falcovany plech, vlnity plech a skridplech, klik panel... Ak sa ti nepaci vyznamovost nazvu, ber to ako napr. smartfon - nie je smart, nie je to len fon a aj tak vsetci vieme co to je... @sousedekovci89 pokial viem, tak anglictina funguje tak, ze slovnik sa rozsiruje o slova, ktore vzniknu "z ludu", slovencina funguje tak, ze nove slova zavadza jazykovedny ustav, takze ak niekedy, tak to bude nejaka skomolenina na styl slaniniaku... Inak k teme, ja som montoval aj skridplech aj trapez a trapez je podla mna lepsi - sraubujes hocikde v dolinke, nie len pod prelisom. A rozmerovo sa lahsie prisposobuje, lebo preklad po sirke je uzsi a pi dlzke uplne hocikde... A dobri strechari si vsetko dovezu - rozhodne to nie je len o plechu ale vsetko okolo zlabov, zaveternych a inych list... Ale napr. Maslen ti to vie vsetko vyskladat vramci CP a urcite ti odporucia aj strecharov...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@megdesign no vidis, ja kebyze mi povies vlnity p…
@minoo hádam vidíš rozdiel vo "Vlnitý plech" a "vlnová plechová krytina".... Áno. Vlnitý plech je ľudovo vlnovka. To poznám. A vlnovka bola aj laminátová. Ale škridplech ani skridloplech nepoznám.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?