Odpoveď na príspevok od duzu:
@dedo758 akurát sa niekomu dostane po x rokoch vš… @duzu Vo vode (v žalúdku) azbest nie je problém. Problém je vo vzduchu - v pľúcach - lebo pľúcne kanáliky sú také malé, že sa tam vlákna azbestu dokážu zachytiť, "prepichnúť" ich stenu a rakovina je na svete. Žalúdok taký problém nemá... :-)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@duzu Vo vode (v žalúdku) azbest nie je problém. … @dedo758 a to ešte nedávno boli z neho brzdové platničkyOdpoveď na príspevok od roman_:
@technik007 Nevezme ti to každý zberný dvor, ale … @roman_ ... a to Ti nevadí, že keď v daždi otvoríš strechu tak, naleje Ti to do domu?Odpoveď na príspevok od stottlemeyer:
Diskusia sa akosi rozbehla. No, momentálne sa str… @stottlemeyer Keď sme rekonštruovali byt, v umakartovom jadre boli azbestové dosky. Zavolali sme firmu a neriešili sme. Keď to chceš urobiť poriadne a oficiálne ako sa má a "bojíš" sa azbestu , tak na nete nájdeš firmy, ktoré ti dajú cenu a ty si potom vyberieš.Odpoveď na príspevok od stottlemeyer:
Diskusia sa akosi rozbehla. No, momentálne sa str… @stottlemeyer Je super, ze sa niekto aj zaujima o zivotne prostredie/zdravie. Toto by malo byt normalne a nie spekulovat, ako vybabrat so systemom a ako to nedajboze niekam vyhodit do prirody/nelegalnej skladky. Bohuzial, vela ludi ma "svoje pravidla" a kaslu na okolie aj svoje zdravie. Ked vidim tu "odbornost" a slendrianstvo niektorych firiem, ale aj jednotlivcov, je to smutne... Od dodrziavania spravnych pracovnych postupov po dodrziavanie bezpecnosti. Problem je v tom, ze malokto urobi takuto vec naozaj odborne a da si na nej zalezat, zvlast jednotlivec, co s tym nema skusenosti (cest vynimkam). Pri odbornej firme sa riziko aspon znizuje. Byvanie a veci okolo neho si vyzaduje nejake peniaze, tak ak to myslite s ochranou zdravia a zivotneho prostredia vazne, tak budete musiet nejaku sumu za likvidaciu nebezpecneho odpadu strpiet. Ale palec hore za to!Odpoveď na príspevok od stottlemeyer:
Diskusia sa akosi rozbehla. No, momentálne sa str… @stottlemeyer Pri tých "apokalyptických" komplikáciách, ktoré Ťa postihli - odbitý kúsok azbestovej krytiny, a navyše ešte aj kontakt s ňou,... preboha, a to bez rúška,... dúfam, že si to oznámil "Ministerstvu pre mimoriadne situácie", a zavolal na tiesňovú linku!... Aj Markíza, JOJka by sa potešili - bolo by to na niekoľko celovečerných reportáži o tregédii v Tvojej lokalite...Odpoveď na príspevok od stottlemeyer:
@durino a viete o nejakej firme, ktorá je osvedče… @stottlemeyer Bohuzial v tomto neporadim, nepoznam.Odpoveď na príspevok od bpe:
ked som to riesil nasiel som na internete excel s… @bpe hľadám overenú firmu s ktorou majú zákazníci dobré skúsenosti, ak by mi stačilo vyhľadať si firmy na internete, nepísal by som semOdpoveď na príspevok od stottlemeyer:
@bpe hľadám overenú firmu s ktorou majú zákazníci… @stottlemeyer Dobrý deň, my sme dávali dole azbest 06/24. Vlnovkovy eternit plocha strechy 200m2, ale pozor firmy rátajú rozvinutu dĺžku.. Takže pekne krajčírskym metrom obkreslit celú tabulu, takže to hneď bolo 270m2. Dávali sme 9eur/m2 čiže to vyšlo 2500eur. Firma bola z Folkusovej (GREENLIKVID), robia po celom SVK. My sme boli spoko, Chalani dali dolu na paletu, oblepili páskou, pozametali po sebe a odišli.. Prišli ráno o 6 a odchádzali o 15.. keďže sme ho mali na streche pribity klincami, išlo im to ťažšie a veľmi sa trusil. Popravde som rada, že ho už nemáme na streche, keď som videla zblizka ako vyzeral, dosť sa divím, že nám nenatieklo do podkrovia.Odpoveď na príspevok od stottlemeyer:
@bpe hľadám overenú firmu s ktorou majú zákazníci… @stottlemeyer islo mi o to, ze vies overit, ci je to oficialne opravnena firma alebo partia v bielom odvedla Co sa tyka kvality .. ak je strecha prec tak 100% hadam, nie? Pri odstranovani nevidim dovod na obavu, ked ti ti isti aj nestavaju.Odpoveď na príspevok od bambulka3007:
@stottlemeyer Dobrý deň, my sme dávali dole azbe… @bambulka3007 to bola cena iba za zlozenie? alebo aj odvoz a likvidacia(Uskladnenie)?Odpoveď na príspevok od bpe:
@bambulka3007 to bola cena iba za zlozenie? aleb… @bpe cena komplet za celú réžiu..kolky na RUVZ, práca, odvoz,likvidacia. Nasla som aj lacnejsie firmy z východu cena okolo 7,8€ ale po nájdení recenzií na Google, som si ich nakoniec nevybrala. Táto Greenlikvid bola spoľahlivá aj v tom, že najskôr papier došiel na urad, že sme požiadali o likvidaciu.. keď to zložili, nechali mi "fakturu" a teraz po vyše mesiaci mi prišiel na mail dodak zo skládky. ;)