zdravym vsetkych dostal som ponuku na strechu v cene je 12m3 dreva ,izolacie,skridla,skrutky klince.....,robota.cena je 7100e.jedna sa o sedlovu strechu ma 200m2.v tom dreve je zaratany aj priznany tramovy stropdrevo neni morene.dakujem za odpovede.
tak aby ste sa tu nepredbiehali, kto mal strechu najlacnejšiu, tak mojich cca 450m2 strechy spolu so všetkých (drevo, klince, fólia, krytina Bramac Montero granitová čierna, strešné okná ROTO WDF R75 7/11-2ks a ROTO WDF R45 7/9-1ks a samozrejme aj s prácou) stálo 19.000Eur
@puxo
tak pre porovnanie: mame strechu len 220m2, priznany tramovy strop, celkovo tam slo 20m3 dreva, velkoplosnu skridlu, nijake stresne okna, cena za komplet strechu pred dvomi rokmi 17 tis.eur a dodnes sme to nepredychali :o)
@kampor tak to som teda dopadol docela dobre ako tak pozerám a keď porovnávam tie m2 tak fakt tá moja strecha nebola až taká drahá (len tie strešné okná stáli 1.200Eur)
@lenkavrananova mas pravdu, ale nebola to ojedinela cena..viacere firmy tu strechu nacenili podobne s malymi rozdielmi...ackove drevo na tramy durch celou chalupou s metrovymi podasiami bola najvacsia palka, dlazkovice na stropy a podasia tiez nebolo malo, za hrajkanie sa so suknami a vybijanie celych stitovych stien si chlapi tiez zapytali..a ani sa im nedivim, ved nam vlastne urobili polovicu domu - my sme poschodie vobec nemurovali, cele je z dreva. Co sme si vymysleli, to mame...
Aj tak sa mi to zdá akosi veľa . Treba uviesť, že je to aj s poddaším, štítom a ešte nejakými iními vecami, strecha je jedna vec a veci ako poddašie iná.
@lenkavrananova vsak som to rozpisala, co vsetko sme v tej cene strechy mali.....a podasie je sucastou strechy, nie? keby nebolo strechy, nebolo by ani podasia..
My ideme tiez meniť strechu, počítali sme to s majstrom, tak nás to tiež vyjde okolo 7000 eur, budeme mat valbovu strechu cca 300m2, krytinu ešte presne nevieme ktorú, ale ušetríme celkom, lebo nám to nebude montovať firma, ale strechár z dediny,..radšej zaplatím jemu ako nejakej polskej firme..