Odpoveď na príspevok od emperor_fei:
Ahojte, mame dreveny pristresok na 2 auta. V stre… Dobrý deň, môžem poprosiť o posúdenie mojich foto? Fotky sú z prístrešku pre auto. Ale aj na dome sú tak isto praskliny, ktoré sú väčšie ako minulý rok. Aj prístrešok, aj dom majú 20 rokov. Trámy praskli, hoci boli natierané. Je to v poriadku? Mám z toho nervy.Odpoveď na príspevok od marcelo:
Dobrý deň, môžem poprosiť o posúdenie mojich foto… @marcelo Bežná vlastnosť dreva. Môžeš ďalej kľudne spávať... :-)Odpoveď na príspevok od marcelo:
Dobrý deň, môžem poprosiť o posúdenie mojich foto… @marcelo odkial ste brali dlazbu,tiez rozmyslame,co dat dole kedze je tam dlazba,no ta bola povodne pod altanom takze tam bola super,no teraz tam mame pristresok a dlazba praska tak chcem tam dat nieco pekne.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@marcelo odkial ste brali dlazbu,tiez rozmyslame,… @emilia25 Dlažba tu už bola, ale je to nejaké "obyčko", nič extra, takže vám nepoviem odkiaľ to je (dával predchádzajúci majiteľ). Hodím sem ešte pár foto, aby ste mali ucelený prehľad. Môžete mi to ešte raz odobriť? Ďakujem. (P.S. tento rok je hodne vlhko a potom zrazu prudké teplo, vietor - drevo sa nacucá vlhkosti a potom takto sa prudko vysuší a praskne? Dobre hovorím?).Odpoveď na príspevok od marcelo:
@emilia25 Dlažba tu už bola, ale je to nejaké "o… @marcelo ano,drevo sa susi a takto pracuje. Dakujem,budem rada za foto dlazby.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@marcelo ano,drevo sa susi a takto pracuje. Dakuj… @emilia25 Foto dlažby zajtra, dnes som nestihol. Bol som vo farby laky obchode: ma vystrašili, že príde drevokazný hmyz a nasťahuje sa do vnútra. Takže všetky praskliny som vystriekal prípravkom proti hubám a drevokaznému hmyzu. Teraz zostáva otázka, či do tých prasklín je vhodné dávať "farbu na drevo" alebo iný prípravok. Pretože keď bude pršať, tak voda ako aj vlhkosť sa bude cez praskliny dostávať dnu. Nevadí?Odpoveď na príspevok od emilia25:
@marcelo ano,drevo sa susi a takto pracuje. Dakuj… @emilia25 foto dlažbyOdpoveď na príspevok od dedo758:
@marcelo Bežná vlastnosť dreva. Môžeš ďalej kľudn… @dedo758 do prasklín som nastriekal pripravok proti hubám a hmyzu. Čo ďalej? Vlhkosť a dážď bude pôsobiť...Odpoveď na príspevok od marcelo:
Dobrý deň, môžem poprosiť o posúdenie mojich foto… @marcelo ... ale teda, čo chceš vlastne riešiť.... praskliny, či Tvoje nervy? :-)Odpoveď na príspevok od marcelo:
@dedo758 do prasklín som nastriekal pripravok pro… @marcelo Bežná vzdušná vlhkosť tomu nevadí, len na to nesmie priamo pršať. Také drevo ešte nevyšlachtili, ktoré by na daždi nezhnilo. Pravidelne ošetrovať, moriť, natierať a vydrží. V opačnom prípade je to len otázka času...Odpoveď na príspevok od mgx:
@marcelo pytas sa, a nechces robit nic. Bud sa le… @mgx ale chcem robiť. Už som to nastriekal (ako som písal vyššie) proti hubám a hmyzu. Teraz teda prejdem na fázu II. a to zatmelenie na tých miestach, kde na drevo priamo prší. Ďakujem vám všetkým. P.S. dnes som natieral drevá, kde nie je šanca, aby pršalo (krytá terasa), tiež praskliny a štetcom do praskliny dostať dostatok náteru nie je šanca.Odpoveď na príspevok od mgx:
@marcelo pytas sa, a nechces robit nic. Bud sa le… @mgx nejaký typ na tmel by si prosím nemal? Ideálne taký, ktorý pri pohyboch prasklín by kopíroval zmenu veľkosti prasklín - bol by flexibilný.Odpoveď na príspevok od marcelo:
Otváram ešte túto diskusiu, lebo sme vymýšľali a … @marcelo Preskočil si niekoľko dôležitých fáz, na riešenie Tvojho vesmírneho problému: Nezavolal si k tej Tvojej praskline pojazdné laboratórium, aby urobili analýzu príčin,... potom projektanta, aby navrhol adekvátne riešenia,... prieskum trhu a výber špecializovanej firmy, ktorá sa zaoberá sanáciou (úplne bežných a nič neovplyvňujúcich) prasklín v dreve..... Preboha, snaď túto hororovú závadu nechceš riešiť sám (?)Odpoveď na príspevok od mgx:
@marcelo ak mas 10m kup 10kg tmelu a napatli. Je … @mgx Na vytváranie vlastných tmelových past zmesou lepidla a drevných prachov treba mať určité skúsenosti. Nie na miešanie samotné, ale na použité pomery komponentov, čo sa potom zásadne odrazí vo výsledku a vlastnostiach zatmelenej škáry. Toto by som asi pánovi radšej neradil...