Flaky na sadrokartone - strop

Ahojte, potreboval by som radu, lebo uz neviem, kde moze byt problem. Mame flak na sadrokartone (spoj ako je SDK prisrobovane na konstrukciu). Jedna sa o novostavbu, rovna strecha. Konstrukcia: - fatrafol - isover EPS - osb doska - drevene tramy - vzduchova medzera / mineralna vlna - parozabrana - sadrokarton Flaky sa nam tu robili v minulosti vacsinou od novembra a robili sa prve 2 mesiace (cize cca do januara), potom same prestali a rok znova (cize ako sa menili vyraznejsie teploty ale len na konci jesene). Riesili sme opravu, preizolovali sa hore spoje, lebo sme si mysleli, ze to zateka. Zaroven sa opravoval aj komin, ktory je nedaleko miesta , kde sa robili flaky. Po oprave izolacie komina to prestalo a mali sme cca rok klud. Problem zacal znova, no uz nie ako isla zima, ale cez leto ako su velke horucavy. Jediny rozdiel oproti minulosti je, ze su aktualne extremne sucha a horucavy dlhu dobu a ak prsi, tak riadna smršť. Neviem, ci sa nieco neposkodilo na streche a voda pretecie cez nejake mikro trhliny dole. No flaky sa objavuju napr aj niekolko dni po velkom dazdi, nie hned. Dalsia vec je. ze sme toto leto zacali pouzivat klimatizaciu. Nad miestom, kde su flaky je PVC trubka, cez ktoru je na strechu vyvedeny elektro kabel na klimatizaciu a medeny kabel, ktory prepaja vnutornu a vonkajsiu jednotku klimatizacie. Kde myslite, ze moze byt problem?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomas948:

Ahojte, potreboval by som radu, lebo uz neviem, k…
@tomas948 to potrubie čo ide na strechu je dobré zaizolovať tepelnou izoláciou a uzavrieť, aby cez to neprenikal vzduch. Tam sa to môže zrážať ak je potrubie ochladené a dostane sa tam vlhký vzduch.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@tomas948 to potrubie čo ide na strechu je dobré …
@marsdm aktualne je vonku teplejsie ako vo vnutornych priestoroch. Posledne dni mame odpozorovane, ze ked bezi klimatizacia, tak je problem a mokre SDK, ked vypneme, tak flaky sa stratia a vyschne to.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas948 urob otvor 20x20cm do SDK a zistis, odkial je skvap. Otvor sa po oprave zasa zatmeli. Pravdepodobne to bude nezaizolovane CU potrubie od klimy, to sa da lahko opravit. Obalis paskou, das do mirelonu tak, aby na povrchu nebola teplota pod rosnym bodom. Ak vies odmerat teplotu na CU potrubi ked ide klima, da sa to aj vypocitat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?