Drenážna jama sa upcháva

Zdravim.Mam drenaznu jamu vystlanú geotextiliou a naplnenu strkom.Po dvoch rokoch sa mi zacala upchavat.Rura je len polozena do strku,tak sa tam asi nazbieral bordel a nepreputi to. Chcel som dat ten filter co je na fotke ale rura je 50cm pod povrchom a u tohto filtra by mala byt len 10cm. Pripadne,mozem ten filter vlozit 50 cm pod povrch zeme + ešte 30 cm odtok do jami,to znamena,ze dno filtra by bolo 80 cm od povrchom. Alebo druha moznost,zohnať alebo vyrobit zberac necistot s jemnym filtrom a nahradit ten povodny v tom sice je filer ma listy ale evidentne to nestaci. Co by ste poradili? PS:Jama je uz zakopana a nasadeny travnik.Bohuzial,takto to zhotovil developer.
Odpovedať
Profilova fotka
je to nesprávny projekt a nesprávne zhotovenie. Naviac je nefunkčná ČOV, neodkalujete. vyčistená voda má byť odvedená do drenáže, nie do jamy. Urobte drenáž a častejšie odkalujte.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

je to nesprávny projekt a nesprávne zhotovenie. N…
@jan45 Ako by sa to malo odkaliť? Mozno som to zle popisal ale je to vsakovacia jama na dažďovu vodu.
Odpovedať
Vsakovacia jama nema byt vylozene geotextiliou, ked tak len po bokoch a navrchu, uzŕcite nie na dne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?