Dodatočné oplechovanie atiky

Zdravim, chcem sa poradit resp. opýtať, aktuálne nám dokončili "rovnú strechu" kde príde ešte dunajský štrk. Zaujíma ma, či je možné ešte atiku dodatočne prekryť resp. oplechovať po celej šírke (ako na druhej foto) nakoľko istá čast by mala byť ako terasa, tak aby to bolo na pohľad krajšie. Ďakujem za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme, ale prekvapuje ma, ako pomaly prechádzajú dobré veci do povedomia investorov. Zelená strecha sa nebuduje, lebo je to zásah do statiky a predraží to stavbu. Ale keď čítam" ešte tam pôjde dunajský štrk, tak ma napadlo, koľko? podľa mňa min. 5-8 cm. To je cca 150 kg. Účinok? žiadny resp. mal by chrániť fóliu ,ale ak sa v lete zohreje(50°C a viac) hreje ešte dlho a prehrieva stavbu. Pritom nekomerčná zelená strecha by vážila (pre mladších : mala by hmotnosť) max 50 kg, t.j. nezaťažila by stavbu a v lete by pôsobila ako izolant. "Nekomerčná" znamená že sa tam nevkladajú zbytočné a predražené prvky, ale nopová fólia 40 mm a trochu humusu (skladba nie je podrobná, zvyšok je autorské právo).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?