Dočasné utesnenie vývodu z kondenzačného kotla

Ahojte, v dvojdome, v ktorom bývame boli pôvodne klasické plynové kotly. Predošlý majiteľ vymenil kotol za kondenzačný, ale to ukončenie na streche mi aj ako laikovi príde... prinajmenšom zvláštne. Nechal tam komín, ktorý bol a len cezeň prepchal vývod z kondenzačného kotla. Miesto priechodu utesnil niečím, čo vydržalo 2 roky a tento rok nám okolo rúry začalo zatekať. Tak som sa vlastne aj zistil, ako to hore na streche "poriešil". Nie som v tejto veci vôbec odborník, ale čo som našiel, tak správne riešenie je zvoliť normálnu hlavicu na komín, ktorá je určená na kondenzačné kotly. Aktuálne máme doma ale iné starosti a chcel by som to dočasne utesniť tak, aby nám to aspoň do budúceho leta nerobilo vrásky pri každom mráčiku. Čím to radíte utesniť? Ide tam o spoj plastu a kovu. Čo sa týka trvalého riešenia, bude tam stačiť vymeniť len ten vývod na streche, alebo si to vyžaduje väčší zásah? Ďakujem
Odpovedať
Prestesniť nestačí. Tá "biela" plastová rúra nie je UV stabiilná, takže o chvíľu zvetrá, popraská a rozsype sa. V komíne byť samozrejme môže. Treba ju po najbližší spoj vymeniť za niečo takéto https://www.regulus.sk/sk/komin-pr-60... Ak sú v komíne rúry, pôjde to ľahko, ak flexi-rúra, bude to zložitejšie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Prestesniť nestačí. Tá "biela" plastová rúra nie …
@dedo758 má pravdu, ale z mojich skúseností nejaký rok vydrží ako dočaska. Spoj prestreliť buď klampiarskym tmelom, alebo napriklad sikaflexom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@dedo758 má pravdu, ale z mojich skúseností nejak…
@kejsix Autor píše, že "vydržalo 2 roky a začalo zatekať". Takže teraz sa chytiť tej rúry, tak sa rozsype...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@kejsix Autor píše, že "vydržalo 2 roky a začalo …
@dedo758 Šak len obtrieť spoj, nechytať 🙂 ale asi máš pravdu
Odpovedať
Este by to chcelo foto celeho dymovodu/komina, možno tečie zo spoja, resp. ja mam vložku tiež v starej hlinikovej rure, ale z UV stabilnej hadice, tu vidim priesvitny kus a nejaku kovovu čiapku nasunutu na ruru a obtmelenu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?