Debnenie venca polystyrénom

Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom debnenia venca polystyrénom pri vaznikovej streche ešte pred podbitím štablónu osb doskami hlavne kvôli odstráneniu teplotných mostov. Je lepšie to spraviť zarovno s polystyrénom ktorým budeme zateplovať celý dom, teda že ho vytiahneme až pod strechu, alebo je lepšie vyplniť vaznik (všetky tie medzery) napr. 5cm polystyrenom zarovno s terajším murivom? Alebo existuju nejaké iné "lepšie" riešenie? predpokladám že podbiť štablón iba osb doskami a následne zafuknúť vatu až po okraj nie je vhodné riešenie. Veľmi pekne ďakujem za každú radu. :)
Odpovedať
Zaizolovať to treba - zhora, na výšku izolácie, ktorá bude na povale medzi väzníkmi - zboku na hrúbku izolácie, ktorá pôjde na stenu Odkiaľ začneš, to už je na tebe, odkiaľ máš lepší prístup. Možno najprv s prístupom zvonku nad vencom, potom zateplenie domu zvonku a nakoniec izolácia stropu, alebo v inom poradí, ako ti to pôjde nejjednoduchšie...
Odpovedať
Profilova fotka
Veniec isto cely zaizoluj. Ak mas zvonka odskok tak hrubkou zarovno steny. Aj zvnutra po celom profile a aj zhora. Izolaciu co budes davat na cely dom potiahni az k steche nech nemas mosty do buducna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mascarp0ne:

Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom debnenia venca…
@mascarp0ne potiahni stenovy eps kludne 20-30cm nad veniec, aby sa mala fukana izolacia o co opriet a spojit do jednotnej tepelnej obalky domu. Fugy okolo vaznikov vypenit.
Odpovedať

@mascarp0ne stačí zarovno vrchom venca, ak pôjde vata. Tá sa prehodí až na zateplenie obálky domu. Ak pôjde fukana, kľudne vyššie, ale neopierat o poistnú HI....
Odpovedať
ďakujem za vaše rady. Z vnútra budeme riešiť fúkanú izoláciu v podobe vaty. Kedže máme hotovú iba hrubú stavbu, chcel som ešte teraz pred zimou stihnúť uzavrieť štablón s OSB doskami. Teda stenový polystyrén teraz veľmi nepripadá do úvahy, nakoľko budeme riešiť ešte len elektriku, vonkajšie žalúzie atď. Myslel som si, či to nestačí spraviť ako na fotke nižšie s napr. 5cm polystyrénom (foto z netu) a následne už len obyť OSB doskou. Tým pádom bude vytvorená aj zábrana pre fukanú izoláciu a bude aj zateplený veniec z hornej strany. Neskôr keď sa zateplí aj dom tak zateplenie prekryje veniec aj z vonkajšej strany.....Vopred ďakujem :)
Odpovedať

ďakujem za vaše rady. Z vnútra budeme riešiť fúka…
@mascarp0ne nateraz by stacilo, ale neuzatvaraj stablon osb doskami lebo by si to pri zatepleni musel rozoberat. Ten polystyren tam vydrzi. Hrubku by som dal aspon 10 cm kvoli pevnosti a zarovnat k stene zvonku aby si nan potom nalepil ten polystyren, s krovym vyjdes hore po poistnu hydroizolaciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@mascarp0ne nateraz by stacilo, ale neuzatvaraj s…
@sousedekovci89 ahoj, prečo by som to musel rozoberať ? doska bude zarovno s hornou hranou venca, čiže cely veniec z bočnej strany by prekryl fasádny polystyrén ktorý by prišiel nadoraz k OSB doske. Krátka ilustrácia v prílohe. Alebo zle rozmýšlam ? vďaka
Odpovedať
Profilova fotka

@sousedekovci89 ahoj, prečo by som to musel rozob…
@mascarp0ne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucyy1312:

@mascarp0ne
@lucyy1312 Odbornejšie by to bolo pomenované ako tepelný most... 😂
Odpovedať

@mascarp0ne ja som normálne nalepil regulérnu izoláciu a zavrel podbitie na final. Potom som pekne dolepil zostávajúcu fasádnu izoláciu... EPS vytiahnuť vyše venca a dosku podbitia oprieť k EPS! Následne zafukat zvrchu izoláciu až na stenové EPS!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@mascarp0ne ja som normálne nalepil regulérnu izo…
@megdesign čiže takto :)
Odpovedať

@megdesign čiže takto :)
@mascarp0ne presne tak, akurát nemusíš vyťahovať EPS k poistnej HI, ale následne, keď budeš mať zatvorené podbitie, tam nafúkaš vlnu. Ja som rozroloval 3* po 20cm... 40 je podľa mňa malo...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@mascarp0ne presne tak, akurát nemusíš vyťahovať …
@megdesign a myslíš si že laty na konštrukciu pod OSB dosku je potrebne impregnovať ? alebo stači ak sú dostatočné presušene ? :) vdaka
Odpovedať

@megdesign a myslíš si že laty na konštrukciu pod…
@mascarp0ne ja som impregnoval.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?