Horúca

Cena bleskozvodu.

Dobrý deň, prosím vás vedel by mi niekto poradiť aké sú ceny bleskozvodu ? Klasický bleskozvod.,ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od latak:

Dobrý deň, prosím vás vedel by mi niekto poradiť …
@latak ahoj, na to ti bohuzial nikto neodpovie bez presnejsich info...
Odpovedať

@latak treba viac info, ideálne postnut z projektu elektro časť ohľadom bleskozvodu s čitatelnými kótami. Zo zadaného nieje známe, ani o aký typ strechy sa jedná... (sedlo, valba, plochá,...)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@latak treba viac info, ideálne postnut z projekt…
@megdesign ja mám ten problém,že dom ktorý sme kúpili je 10 ročná neskolaudovaná stavba ,bola síce obývaná, ale na projekte nebol bleskozvod.,ktorý teraz ku kolaudácii potrebujem.
Odpovedať

@megdesign ja mám ten problém,že dom ktorý sme kú…
@latak tak v prvom rade spraviť projekt bleskozvodu, pokiaľ je vyžadovaný a v aktuálnom projekte nieje. Potom sa dá podľa toho spraviť CP. Prípadne na nástrel ceny treba minimálne typ strechy, rozmery strechy, rozmery objektu.
Odpovedať

@latak ja som si kupoval veci na klasicky bleskozvod, ceny sa mi nezdali nejake prestrelene, dufam, ze som ti velmi pomohol
Odpovedať

@megdesign ja mám ten problém,že dom ktorý sme kú…
@latak a nedá sa kolaudovať podľa vtedy platných noriem a projektu? Lebo ak ho treba dorobiť tak treba projekt a tam sa hneď aj cena zistí plus revízia sa na to musí spraviť potom. Závisí aká je strecha a aké príchytky budú, koľko je tam metrov zvodov, uzemnenie,...
Odpovedať

@latak cenu rátaj do 1000e materiál plus zapojenie Revízia k tomu 150e
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@latak cenu rátaj do 1000e materiál plus zapojeni…
@st89 zas nestrielaj od pása.... Bleskozvod bungalow 10*10m, sedlo/valba sa vojde do 500€ materiál aj práca spolu. Revízia LPS max 50€...
Odpovedať
Ďakujem pekne všetkým za odpovede.
Odpovedať

@st89 zas nestrielaj od pása.... Bleskozvod bunga…
@megdesign Za 550 na komplet práca materiál revizia.... to môžete akurát robiť sam.... píšem to ako RT... kominár berie minimálne za revíziu cca 80 eur práca na 5 minút a to ešte vypíše papier a dá si kávu... Ľudia treba sa zobudiť... pokiaľ si nevážite remeslo treba to nechať tak
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin272:

@megdesign Za 550 na komplet práca materiál reviz…
@martin272 nauč sa čítať. Píšem, že revízia samotného LPS je cca 50€... Píšem to preto, že pán je okres HC a aj ja som okres HC... Ak pýtaš za revíziu LPS v Leviciach viac ako 100+€, je to tvoja vec. PS. Kominár mi tento rok robil revíziu za 35€.... Bez kávy a koláča....
Odpovedať

@martin272 nauč sa čítať. Píšem, že revízia samot…
@megdesign ja viem čítať. Smutný RT za 50 eur.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od martin272:

@megdesign ja viem čítať. Smutný RT za 50 eur.
@martin272 otázka znie, kedy príde ten TR robiť tvoj biznis do Levíc.... Ako áno, remeslo si treba vážiť. Aj ja si zapýtam. (Už tu bola o tom nedávno rozsiahla rozprava, že koľko má mať výplatu remeslo a koľko študovaná hlava...) Ale nebudme zas nenažraný, že áno....
Odpovedať

@megdesign LPS sa skladá z vnútornej aj vonkajšej ochrany pred bleskom v zmysle STN 62305. Takže ak hovoríš že spravíš LPS za 500€ asi budeš robiť zadarmo lebo len TN-S SPD TI+TII stojí cca 150€. Samozrejme kábel, zemnenie atd. pri 4 zvodoch si myslím že cca 200-250€ materiál. To je už 400€ len za material. Na prácu ktorá bude minimálne 1 deň zostava 100€. Samozrejme bez projektu sa revízia robiť nedá takže projekt cca 100-150€ no a revízia osobne beriem 20€ za jeden zvod (meriam zemnými sondami a to je celkom prácne vrátane posúdenia voči projektu či je to zrealizované tak ako ma byt). Takže ak by si to aj dal za 100€ za prácu za celý deň tak vrátane projektu a revízie to bude okolo 730€. Ale neverím že to bude robiť niekto za 100€. Podľa mňa minimálne za prácu bude okolo 300€. Toľko môj osobný názor (netvrdím že je správny ale ak to dáš za 500€ celý LPS tak keď budem potrebovať určite si ta objednáme :) )
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@megdesign LPS sa skladá z vnútornej aj vonkajšej…
@neutrino "Takže ak hovoríš že spravíš LPS za 500€" Toto som nikde nenapísal. Písal som: "tak v prvom rade spraviť projekt bleskozvodu, pokiaľ je vyžadovaný a v aktuálnom projekte nieje. Potom sa dá podľa toho spraviť CP." Nauč sa čítať.
Odpovedať

@megdesign @st89 zas nestrielaj od pása.... Bleskozvod bungalow 10*10m, sedlo/valba sa vojde do 500€ materiál aj práca spolu. Revízia LPS max 50€..... tak neviem...
Odpovedať

@neutrino "Takže ak hovoríš že spravíš LPS za 500…
@megdesign ja som dal za materiál možno iba600euro. Revízia mi povedal 150e. V zemi som po zapájal sám, zapojenie na streche 300euro. Ceny terajšie, dom obyčajný.
Odpovedať

@martin272 nauč sa čítať. Píšem, že revízia samot…
@megdesign za 50e revízia je ozaj somarina, daj mi kontakt na pána co to za toľko urobí. Revízia na hocijakú vec stojí od 100 a viac
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@megdesign za 50e revízia je ozaj somarina, daj m…
@st89 určite ti budem dávať kontakt na môjho revízneho technika. 🤦
Odpovedať

@megdesign @st89 zas nestrielaj od pása.... Blesk…
@neutrino kde tam je projekt, ktorý počítaš vo svojom príspevku? Kde tam je prepäťovka? To by sme sa mohli takto hrať aj na to, že ujo bude musieť kopať zemniace platne a nebude stačiť výkop v zemine na FeZn... Ja som dal nástrel ŠTANDARDU! Prosím ťa, zalez tam, kde si bol doteraz.....
Odpovedať

@neutrino kde tam je projekt, ktorý počítaš vo sv…
@megdesign tak hovoríš bleskozvod vrátane revízie LPS na komplet sa do 550€ zmestí. Tak keď je to všetko spolu tak počítam že tam predsa projekt musí byt ako inak sa da robiť revízia? Pouč ma. Norma STN 62305 definuje vnútornú a vonkajšiu ochranu pred bleskom a tam je prepatovka. Ochrana pred bleskom nie sú len zvody a zachytávacia sústava ale komplet všetko. Ako by som ako RT mohol robiť revíziu ak neviem bezpečnú vzdialenosť, počet a výšku zberačov, ochranný uhol atd. Tak ak hovoríš že nový bleskozvod vrátane revízie je 550€ som v tom že si započítal všetky náklady s tým spojené.
Odpovedať

@megdesign tak hovoríš bleskozvod vrátane revízie…
@neutrino nauč sa čítať.
Odpovedať
Riesim bleskozvod, zadal som dopyt a pre TN kraj mi prisli ponuky v priemere 850eur s reviziou. Bungalov 10x13m. Tolko teda aktualna cena v tejto casti SR.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomasndca:

Riesim bleskozvod, zadal som dopyt a pre TN kraj …
@tomasndca Konečne normálna odpoveď k danej téme.
Odpovedať

@tomasndca čo všetko obsahovala CP, ak sa smiem spýtať? Aj projekt? Prepäťová ochranu?
Odpovedať

@tomasndca tiež si myslím ze tie ceny sú 850-1000e. Ale určite nie 500euro.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?