Chcela by som sa poradiť.Dostali sme prvú cenovú ponuku na strechu. Drevo 190€/m3 celkovo za drevo na strechu 2100€ .Ostatný materiál + krytina mediterran 2300€. Za materiál sa mi to zdá vpohode cena .Strecha má dákych 170m2 klasická sedlová 1 komín. Cena za robotu komplet aj pokrytím,ryne,oplechovanie komína,sietky atd..... 3400€. Je to ok cena? Lebo mne sa to vidí strašne vela. Cakáme ešte na dalšie ponuky.
@ivettstar my mame za drevo 180 e za kubik. Krytina záleží akú si vyberieš. My dávame ruukki s filcom. Ak dávaš fóliu pod krytinu- my dávame šikmú strechu plechovú, jedine tyvek fólia je dobrá, este nam strechár povedal dať nemorene drevo, to moridlo ničí fóliu...mne sa ta tvoja cena nezdá vysoka...
@bambula626 Aj nám povedali ze moridlo netreba lebo vraj po 3 rokoch je to tak vytahané od slnka ze tie dosky sú uplne bez farby,neviem čo je na tom pravda. Za materiál ja som spokojná s cenou len za tú robotu sa mi to zdá vela.
@ivettstar
Cena za prácu si myslím, že je normálna.
Minulý rok mne robili strechu. Klasicka sedlová 180 m2 a cena za prácu cca 3200e.
Este ma napadlo aký budete mat strop? Betonový alebo trámový s tým, že ho budú robiť strechári?
Už si pomaly treba uvedomiť, že tí čo vám dávajú tie cenové ponuky vedia, že každý to hneď vycapí na internet a bude sa to "preberať"... Takúto pomerne jednoduchú a nie veľkú strechu treba urobiť svojpomocne, nie je o čom. Všetky cenové ponuky sú nastavené na plus/mínus rovnaké hodnoty, odhliadnuc od niektorých extrémov, ktoré tu už tiež boli (tejto obchodnej taktike hovorím "čakanie na najväčšieho blbca" :), v realitnom sektore je to prevažujúca forma stratégie :)), ak potom bude jasné, že ideš po nižšej cene, tak ti podhodnotia rozpočet a ostatné neskôr dofakturujú, právo je na ich strane..., stále si v tom istom svrabe, do ktorého si sa dostala svojpomocne :), nie som si istý, či to nebude jediná vec na stavbe, ktorú urobíš svojpomocne :). A nie, žarty bokom, ale vravím, že platí doslova veta: "No čo, rozhodli ste sa stavať?", len ona by dnes mala skôr znieť "No čo, rozhodli ste sa, že vám niekto postaví dom?". Tak si ho nechajte stavať... a moc nešpekulujte, pozeral by som hlavne na toho človeka, čo mi to ponúka a nie na to, ako na tej sume ušetriť nejakých 100-200 eur, čo je pri výdajoch za stavbu veľké nič...